• 21ats.

    Ka manot apie tokius katalikus kuriems eiti i sekmadienio misias juokinga ir nesuprantama kam to reikia, bet laidotuvems samdo kuniga, vestuves kelia su kunigu, krikstyja savo vaikus?

    BaraniukaReligijaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 6

    as irgi manau,kad kiekvienmo zmogaus asmeninis reikalas pasirinkti eiti i baznycia ar nea... pati asmeniskai neinu sekmadieniais... :) manau viska koreguoja kitoks gyvenimo tempas ir kuo toliau tuo tas kataliskumas siek tiek krypsta... o gal klystu nzn...taip as manau,nes nelabai daug jaunu zmoniu lanko sekmadieniais baznycias,maza dalis tik lanko...del to ir sakau ,kad jaunam zmogui kitoks gyvenimo tempas ir nebelieka laiko eiti sekmadieni i baznycia...svarbu koks zmogus esi viduje,ar jautiesi kataliku nors neini sekmadieni i baznycia...

    Milana69

  2. 6

    Manau,kad kiekvienas turi teise pasirinkti.Eiti jam i baznycia ar ne.Tuoktis baznycioje ar ne.Koks skirtumas,kaip tu vadiniesi:katalikas,musulmonas ar miskuose lakstantis aborigenas.Mes visi zmones.
    Tik svarbu,kokie mes esame viduje.Gyvename su dievu ar be jo.Skleidziame aplink harmonija,kuriame ar esame destruktyvus ir pilni pykcio.Pazistu ne viena,begiojanti kas sekmadieni i baznycia ir daranti aplink kiaulystes.

    vilem

  3. 4

    as pvz esu katalike bet kiekviena sekmadieni tikrai neinu i baznycia istikruju neprisimenu kada joje buvus bet vestuves krikstynas darome su kunigu cia yra normalu, ko gi ten vaikscioti kiekviena savaite, tik mociutes vaiksto nes neturi ka veikti ir jos ten atsipalaiduoja, as bent taip manau

    cindy

  4. 4

    Svarbiausia viska daryti is dusios. Jei i baznycia eini, joje tuokiesi ir t.t., ir pan. tik del akiu ar is baimes, tai kam is viso to reikia. As pati atsirenku kokios man kataliku apeigos yra priimtinos. Ir manau, kad tai yra svarbiau uz vaidmainyste.
    Ir pritariu Nuodemingai, kad keiciasi ir Kataliku tikejimo apeigos. Jei anksciau grieztai reikedavo nevalgyti ar ne puse dienos (tiksliai neprisimenu kiek) pries komunija, tai dabar uztenka 1 val., jei anksciau butina budavo pakrikstyti tik gimusi kudikeli, tai dabar patys kunigai pritaria, kad gerai kai vaikas jau supranta kriksto sakramenta ir t.t.

    Ausra

  5. 4

    O man ne kiek nejuokinga,pati nevaikštau sekmadieniais į bažnyčią ir aplamai tik nueinu kai yra būtinybė,nesu ten labai jau praktikuojanti katalikė,bet Dievą tikiu,bet savaip...Man juokinga,kai tos esamos davatkos,kurioms bažnyčia lig antri namai,gyvenime elgiasi tikrai nesilaikydamos 10 Dievo įsakymų,jos paleistuvauja,meluoja ir t.t Pakalbėkim apie kunigus,kurie tvirkina vaikus,paleistuvauja,netgi iš savo patirties žinau tokių,kaip su jais?Kodėl aš turiu eiti į bažnyčią klausyti tokių kunigų?Nesakau yra tikrai dorų ir gerų kunigų,kurie tikrai kunigauja iš pašaukimo...Tai va,manau,kiekvienas renkasi,kaip jam geriau,pagal savo įsitikinimus....

    debesėlis

  6. 4

    Pritariu Vilem.
    Esu katalike,bet i baznycia nevaikstau.Bat as tikiu Dieva ir jauciu ji viduje.Kas vakara sukalbu malda ir man to pakanka.
    Kiekvienas zmogus yra skirtingas,ir savo religija ispazista savaip.

    rimrem

  7. 4

    tikrai negerai, kad taip daro. nes gaunasi tik vaidyba su pompastika. bet as vis bandau tokius pateisinti, kad senatveje eis, bet nesitiki

    vinipukas

  8. 4

    as taip pat manau jog kiekvienas turi teise rinktis ir pazystu keleta zmoniu kurie kas sekmadieny bega y baznyce,o iseje is jos daro dalykus kurie tikrai netinka daryti taip jau tikintiem zmonem kokeis jie nori pasirodyti.

    Anonimas

  9. 3

    Pritariu tau auksinis drugeli. As Tikiu dieva,bet taipat neinu kiekviena savaitgali i baznycia tik per dydziasias sventes. Tai nereiskia kad tu nesi tikinti. as pasimeldziu namie. Dievas yra visur.

    kristulele

  10. 3

    As esu is tu, kurios i baznycia nevaiksto ir neketina ten eiti, nes kunigai man pasitikejimo visai nekelia. Kartais tenka baznycioje pasedeti, kai gimines uzperka misias uz mirusius. Paskutini karta buvau lenkiskose misiose, tai ten kunigas pusvalandi vare pamoksla, kad visi jus skupidlos, gailit pinigu baznyciai aukot ir t.t. Tai net klausytis buvo geda ( man vyras vertejavo). Nesijauciu priklausanti kazkokiai religijai, tikiu savaip ir nesituokiau baznycioje. O vaikuti pakrikstijom tik del anytos prasymo, siaip irgi nebutume to dare. O apie tokius zmones, kokie pamineti klausime, tai esu neutralios nuomones, tegu daro kaip jiems atrodo gerai. manau, kad dazniausiai baznyciu paslaugomis naudojamasi is iprocio, giminiu paprociu ir del zmoniu akiu. O gal ant senatves baime Dievuliui atsiranda...

    Agne