• 5ats.

    Kaip jūsų vaikučiai priprato darželyje? Ka patartumėte daryti man?

    Dukrytei už kelių dienų bus 2 metukai. Namie jau beveik mėnesį vaikštom be pampersiuko. Nuo pirmadieno pradėjome eiti i lopšelį, vedu 6 valandoms. Noriai eina i darželi, kol esu kartu, bet tik as iš grupes ir prasideda ašaros, ir taip iki pat tol kol ateinu pasiimti. Nes auklyčių nelabai prisileidžia, kad ją panešiotų. O kai auklycių klausiai ar ji taip visą laiką ir praverkė, jos sako kad ne, ji pazaidzia kelias minutes, po to prisiminusi apie jus ir vėl pradeda šaukti ir vel viskas sukasi ratu. beto jei manes nėra tai ir neina valgyti, net nesiseda prie staliuko.Darželyje nesiprašo ant puoduko ( daro i pampersa), o šiandiena jau ir namie daug kartų prisisisiojo i kelnytes. Tad mamytes ką galite patarti? ar toliau vesti ją į darželį ir turėtų priprasti, ar geriau nebeleisti i darželį????

    loretike12-4  metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    bandykite dar pratinti kokia savaite kita. Jei ir toliau taip, tai siulyciau dar paauginti vaikuti namie. Jei vaikas ima vel i kelnes sysioti, tai jau rodo kad vaikui stresas.O 2 metu vaikui dar nelabai paaiskinsi kad mamyte su juo darzelyje negali sedeti kiaura diena.

    kvapni_feja

  2. 2

    kad jinai nori i darzeli tai jau yra gerai, aisku vaikams visad norisi kad butu tete ir mama, bet va laiks nuo laiko keliom valandom paliekant turetu priprast. Vaikai skirtingi mano drauges mergaite irgi panasiai kai iseina mama budavo verke nors jei 1,2men tebuvo, tada menesi nejo, o kai vel pradejo jokiu problemu nebuvo, ivairiai mano vyresnysis nenorejo i darzeli del pietu miego, tad dabar jam leidzia aukletoja nemiegot o tyliai knygute skaityt tad viskas puiku, o mazylis pats isiprase, kad vestume nors jam ne 3m nebuvo ir nori i darzeli jam patinka, tad reikia viltis kad ir jusu mergaite pasilikines, svarbu jai idomu jei patinka...

    vejune

  3. 1

    sveikute, as galiu tik pasidziaugti savo mazyte, jai dabar 2m. einam jau i lopseli, ir ja palieku viena keliom valandom nuo pat pirmos dienos, nei verke nieko. pas mum grupeje buvo mergyte kuri jau nuo spalio men eina i darzeli po kelias valandas, tai mama sake kad labai verkdavo,net i ligonine buvo atsigule nuo rekimo, tai sake eis i darzeli kur yra kartu su mamom uzsiemimai, aisku,jei tam yra laikas, paprasciausia vaiaks labai prisirises prie jusu, bet manau,kad turetu priprasti,juk buna kad ir po keliu men persilauzia vaikuciai :) sekmes jum.

    Anonimas

  4. 1

    As ruosiau dukryte pries einant i darzeli,pasakodavau,kad ji eis i darzeli,o mama i darbeli ir t.t.Pirma diena buvo asaru pakalne,nors po keliu valandu atejusi radau jau neverkiancia.Poto kuo toliau,tuo lengviau buvo.Tik mama paleist budavo sunku.O jums patarciau,jei jau pradejot leist i darzeli,tai ir leiskit.Po kelias valandas vis ilginant laika.Juo labiau,kad vaikas pats nori i darzeli.Labai retai kada buna,kad vaikas be asaru pripranta i darzeli eit.Tik tas pripratimo laikotarpis kiekvienam vaikui skirtingas.

    grirute

  5. 1

    Beto dukrytė į darželį eiti nori, bet nori kad ir aš ten būčiau. Aš ir vakare ir ryte jos klausiu ar nori eiti i darželį ji sako kad taip, ir nespejus iš grupės išeiti šiandiena klausiau ar rytoj ateisi čia pas vaikucius ji sake taip. nu tikrai nebežinau ka daryti :((

    loretike1