• 37ats.

    Ar mokejot uz gimdyma?Nezinau net ka daryt is tikruju...Su niekuo nesu susitarus,tiesiog uzeis saremiai vaziuosiu i vgn ir viskas.Bet vat ramybes neduoda tie"mokejimai".Kaip jus elgetes?Man jau 39 sav:)

    LaimutukeGimdymo namaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Jau anksčiau buvo panašus klausimas, kuriame buvo diskutuojama apie priežastis, kodėl buvo mokėta. Ir dar kartą pasikartosiu, nepateisinu mokėjimų. Kaip ir trejetukas sakė, už tave niekas nepagimdys, o jeigu nori be skausmo, susimokėk oficialiai už epidūrą ar kitą nuskausminimo priemonę. Aišku, negražu skaičiuoti kitų pinigus, bet jeigu per vieną pamainą būna kokie 5 gimdymai, ir taip kiekviena po 500 lt "atsidėkos", tai kokios tada bus gyd. pajamos?? Bet juk ne visiems gyd. taip "nuskyla". Sakot, kad gimdymo metu gražiai prižiūrėjo, bet gi jų tokia pareiga, o jeigu ir griežtesnį žodį pasako, tai tikrai ne iš piktos valios. Ir man per vieną gimdymą buvo balsą pakėlę, bet tada taip reikėjo, pati savęs pradėjau nebekontroliuoti, sakiau, pjaukit, man skauda, pati negimdysiu. Bet tas griežtesnis žodis vėl pastatė mane į vėžes ir gimdymas praėjo labai gerai:))) Be to, kodėl nemokat pardavėjai už gerą aptarnavimą? Juk ko gero visą grąžą iš jos pasiimat, arbatpinigių nepaliekat? O ir pardavėjų visokių būna - ir piktų, ir linksmų, ir gerai aptarnaujančių, o kai kurioms tik skundą norėtųsi parašyti. Daug galima pvz. pateikti - mokytojai, mokantys mūsų vaikus, valytojos, valančios mūsų pridergtus kampus ir kt. Bet kažkodėl kitiems nereikia mokėti. Pradėkim vieną kartą nuo savęs - aš nemokėsiu, gal ir kiti paseks mano pavyzdžiu. O tada gal ir gyd. supras, kad jų toks darbas, kurį dirbant reikia dirbti gerai ir be papildomų pajamų.

    elegancija

  2. 3

    Kadangi gimdymas pas mane prasidėjo anksčiau nei buvo planuota,nubėgo vandenys mėnesiu anksčiau,tai nebuvo laiko su kuo tartis,mano gydytoja atostogavo,nuvažiavau į ligoninę,ten priėmė budintis gydytojas,apžiūrėjo ir nusiuntė gimdyti,o ten akušerė mane paruošė,ramino,na tikrai tokia puiki moteriškė,tai jai davėme 50 litų,o gydytojams nedaviau nieko,kadangi gimdymas buvo komplikuotas,dalyvavo net trys gydytojai-vyrai,na buvau pagerbta tarp vyrų;-) ir tikrai ne vienam nedaviau jokio kyšio...

    debesėlis

  3. 3

    as irgi per nestuma norejau tartis rinktis gydytoja,kad butent ta vat priimtu man gimdyma,bet mane priziurinti gydytoja sako neturi kur pinigu det?geriau vaikui ka nors nupirk...tai ir atkalbejo,nei rinkausi nei tariausi atvaziavau pagimdziau ir isvaziavau patenkinta ,ir laiminga...

    Milana69

  4. 3

    kad ir mokesi gydytoja ir akuseres uz tave nepagimdys ar skausmo nepalengvins,ar duosi ar ne kaip lemta taip ir bus,jei nori,dirbtines sypsenos ar pamaloninti zmones kurie bus gimdyme tada duok...
    as asmeniskai daviau jau po visko,bet antra karta tikrai jauciu nebeduociau... aisku nespjaunu i vandeni viskas priklauso nuo situacijos

    Milana69

  5. 2

    As nepateisinu, bet ir nesmerkiu. DEl sventos ramybes, as susimoku..

    Jorkaile

  6. 2

    Nemokėjau nei per vieną gimdymą. Jau ne kartą sakiau ir dar pasikartosiu, kad nematau prasmės mokėti, nes už mane juk gydytoja nepagimdys. Skausmų irgi nesumažins. O, jei būtų kokių komplikacijų, tai šalia buvo vyras, kuris turėjo paruošęs pinigėlių tam atvejui. Bet, kadangi gimdymas praėjo sklandžiai, tai ir sutaupėm.

    trejetukas

  7. 2

    vinipuk, mes taremes dar ne neprasidejus saremiams, bet mano zmonai visgi teko pasikankinti 13,5 valandos :(((

    poolman

  8. 2

    reikia ziureti pagal situacija. as buvau pasiruosusi sumoketi, bet nezinojau kam ir kaip moketi, todel 10val kenciau baisius saremius, o kada atvyko giminaite ir padavusi pinigus pakviete gydytoja, reikalai labai greitai pajudejo, nes buvo suleisti skatinamieji ir pasiseke pagimdyti, o jei dar buciau laukusi ir nemokejusi vargu ar viskas butu pasiseke.

    vinipukas

  9. 2

    As gimdziau nesusitarusi ir niekam nieko nemokejau, ir vyrui liepiau niekam i kisenes nieko nedet. Tai gaunasi, kad pagimdziau uz dyka. Ir viskas buvo gerai, personalas elgesi maloniai kaip pridera. Gal tikejosi is manes kazko veliau?
    O kad uz gimdyma reikia moketi kai kuriose ligoninese, tai jau esu girdejusi, tik nezinau, kiek tame tiesios.

    Agne

  10. 2

    Sutinku su Ernestule, neverta kisti gyd. kysiu, jie gauna alga uz savo darba. Patys zmones pripratino gyd. prie kysiu o ka daryti tiems kurie neturi uz ka duoti kysius, jie jau lieka blogiau priziureti. Na bet ir gyd. yra skirtingu, kitiems ne tiek rupi tie kysiai. O ir uz kisininkavima yra baudziama. Kam pirkti dirbtine gyd. sypsena ir prieziura, kuriam patinka tas darbas ir yra saziningas priziures ir be kysiu. As nedaviau pinigu, tik deze saldainiu nupirko vyras ir tiek.

    Erika_P