• 13ats.

    Teismo procesas ir advokato paslaugos

    Sveiki,nezinau net kaip cia klausima suformuluoti,vienu zodziu,vyras paduoda buvusia darbuoviete i teisma del nemokejimo,jau visi dokumentai priduoti advokatei ir po poros savaiciu ji perduos juos i teisma,bet siandien advokate vyrui pasake,kad jeigu pralaimesim,tai mums teks uzmoketi uz juos paslaugas,uz teismo islaidas ir uz darbuovietes advokato paslaugas.Advokate gavom nemokama.Ar yra cia tiesos,kad teismo islaidas tektu padengti tai zinom,bet ar tikrai reikes ir uz jos paslaugas moketi,jeigu ja mums skyre nemokamai valstybe?

    Jolka123Teisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    na taip jej teismas yra nepalankus vienam zmogui tai jis turi viska padengti pralaimejimo atveju. na o jej advokatas nemokamas tai nemanau kad pralaimejimo atveju jus turesit jam sumoket tai kokio velnio jis yra nemokamas?, manau jus apgauti cia nori.

    simute

  2. 2

    Tai cia jum darbo inspekcijos specialistus reikejo pirma kreiptis. Ir juos i posedi kviestis atstovauti,(tik tokiu atveju,be abejo neiseitu jums nutylet kuri laika,apie teismini ginca,kad ketinat paduot i teisma.) O ne advokate is pasalies.Kuri apie galima laimejima ar pralaimejima tik jusu paciu pastangomis iveiks. Tai faktiskai is jos puses kaip ir ner jokios veiklos. Ar ji dalyvaus,ar ne teismo sprendimo finalas nuo jos buvimo niekaip nepasikeis.O tik nuo to,kokia medziaga ir faktus patys sugebesite pristatyti,ka patys kalbesite,ir kaip savo problema aiskiai argumentuotai isdestysite. Advokates ten vaidmuo tiks toks,kad uz jusu "popieriuku pasilaikys" ir dar gal kokiu klausimu uzduos atsakovu pusei,ka ir be jos patys galit padaryt. Taip,deje ir valstybini advokata tenka pralaimejimo atveju apmoketi. (jei teismo sprendimu nebus nuspresta isimties tvarka jus atleist nuo mokesciu) Taip jau yra musu Lietuvelei,praktikuojamas ir toks dalykas, kas uzdrausta kitose salyse,pelnytis papildomai,gaunat valstybini atlygi.

    Anonimas

  3. 2

    Bet,kad ir jai vazinetis reiketu tikrai negali lupti pinigu,juk jai is valstybes apmoka tokias keliones,juk cia ne savo malonumui vazinejasi,o darbo reikalais,o gal ten tarp advokatu daug pazinciu,tai darboviete ta gal pati jusu advokatei pamokejo ar panasiai,kad tik nutrauktumete teisma,juk ir darboviete zino,kad bus teismas,manau,kad ir jau spejo susipazint kas jums atstovaus,o dar jei tikrai zino,kad gali pralaimeti ta darboviete gali but prikisusi nagus ir ji.

    NORFA

  4. 1

    Kreipemes i darbo inspekcija,nieko jie ten nepadare,nei patikrino,nei ka,tiesiog pasake,kad reikia kreiptis i teisma,tad ir kreipemes,ispradziu pas advokata,o dabar i teisma,bet kiek issiaiskinau,tai tikrai nereikia uz advokato paslaugas moketi,nes gavom ji nemokamai.

    Jolka123

  5. 1

    Uz jusu advokata jums nereikes moket.

    grirute

  6. 1

    Na ji tokia faina,paskambina vyrui,pasako,ko dar truksta,ka atnesti,bet siandien tai sunervavo,vyras pats pasimetes,sako zinau,kad turim laimeti,bet sako,kas bus tas bus,praleimesim,tai uzmokesim,bet uz teismo islaidas,o ne uz jos paslaugas.

    Jolka123

  7. 1

    neturetu reiketi jums atsiskaityti advokatei, kadangi ji jums paskirts nemokamai(jums nereikia jai atsiskaityti). sekmes, laimekit :)

    shirsyte

  8. 1

    Kazkur nesueina galai advokatas nemokamas,o uz viska turesit padengt....kazin su nesalisku advokatu pakalbejus neivardijant duomenu kas ir kaip,bet advokatai advokatui nelygus,kad galetu nuosirdziai atsakyt,pas mus teisme sekretores ir ko paklausi tai burba,o ten kita moteryte nezinau kokiu pareigu daug daugiau pasake nei advokatas.

    NORFA

  9. 1

    Darbuoviete dar nezino,kad mes ruosiames i teisma paduoti,bus pranesta jiems,kai dokumentai i teisma papuls.
    Ten saraskino kantora,siai dienai vienas darbuotojas tik toj firmoj,tai dar pasake,kad jeigu per ta laika bankrutuos darbuoviete irgi teks mums moketi.

    Jolka123

  10. 1

    tai jai nemokamas tai ir bus namokamas advokatas. vietoj jusu, pacio advokato paklausciau tiksliai jei sakytu kad reikia moketi, tada nueiciau privaciai pas advokata ir paklausciau kaip yra istikruju.

    Anonimas