• 12ats.

    Kudikio miegas augant. Kudikis vis daugiau miega, ar gali taip buti?

    Labai noriu isgirsti kaip jums buvo. Visur sakoma, kad tik gimes kudikis labai daug miega. Jam augant, mazylio miegelis trumpeja, jis daugiau pradeda dometis aplinka ir siaip ilgiau budrauja. Bet man yra viskas atvirksciai. Tik gimes jis praktiskai nemiegodavo, ypac dienom. Bet dabar mum netoli keturi men. ir jis pastebejau, kad miegoti eme vis ilgiau ir ilgiau. O jei ant ranku laikau, tai atrodo miegotu ir miegotu, prabusdamas tik pavalgyti. Kodel taip yra?

    geguziukasMiegutisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Gegužiukas, o tu su savo gydytoja konsultavaisi dėl to? Nenoriu aš tavęs pridąsdint, bet gali būt ir koks nors kūdikio nusilpimas ar pan. O jeigu visi tyrimai bus geri, tai tiesiog matyt pas tavo vaikutį toks gyvenimo periodas užėjo :)

    trejetukas

  2. 4

    teisingai,kiekvienas kudikis juk vis kitoks,kiekvienam reikia miego nevienodai,vienam maziau kitam daugiau...jei daug miega dziaukis -sau daugiau laiko gali skirti...

    Milana69

  3. 3

    Daar neturiu tikslių valandų skaičiaus, kur pasakyta kiek val. per parą turi miegoti kūdikis. Bet jeigu jau jis pasirinko "tokį" režimą, reiškia miegučio jam užtenka. O gal tau tik atrodo, kad miega mažai, bet gal po truputį jis savo normą "sugauna"? Yra tokių vaikučių, kurie miega po kelias val. ir mamytėms duoda nudirbti namų darbus, o kiti tokie, kurie tik būdrauja ir tikrai, nieko tada nenuveiksi. Bet matai, tavo mažiukas jau įgauna tam tikrą ritmą, o kuo toliau tuo paprasčiau bus suprasti kada ko jis nori.

    elegancija

  4. 3

    va mano tai pirmom savaitem pamiegodavo kokias 2 valandas per diena, dbr 1.5men ir isvis nemiega, diena 30min max ir dar naktimis nemiegoti pradejo...

    Benikiux

  5. 3

    tai visi kudikiai skirtingi:))kur ka raso, tai raso kaip daugumai buna leliuku, bet juk visi skirtingi, ir visi negali vienodai miegoti:))) mano pvz.ir dukryte ir sunelis pirmus men daug miegojo.dukryte 3pirmus men miegojo 20valandu per para:))))sunelis 16-18valandu.o nuo 3men aisku jau pradejo maziau miegoti, daugiua dometis palinka.o kitu draugiu vaikuciai visai nemiega nei diena nei nakti:((((((((

    ievutek

  6. 3

    Na, juk ne visi kudikiai vienodi. Maniskis irgi pirmaji menesi labai mazai miegodavo, tai net stebedavausi, kaip jis nepavargsta, tekdavo ji daznai nesiotis, kalbinti. O veliau jau miegutis po biskiuka susitvarke. Svarbu, kad nebutu labai nervingas.

    Agne

  7. 2

    aha visi leliukai skirtingi. manoji iki menesio miegojo labai mazai koki pusvalandi ir vel keliasi pabuna ir vel miega. o veliau pradejo ilgiau miegoti, babar mums jau 8men ir ismiega net kartais iki 5val pietu miego aisku retai, o siaip tai miegam i diena du kartus po 2-3val.

    mamyciuke

  8. 1

    Na manasis tai tikrai gimes daug miegodavo, o dabar maziau, bet ir tai palyginus dabar irgi daug miega, per diena net 5 val, du kartus pietu miegucio gulasi. O mums jau 11 men.,

    Indruke

  9. 1

    Mes va irgi sulaukem ketvirto menesiuko, bet kazkaip "gesti" pradejom - nakti nesikeldavo visai, vakare uzmigdavo pati ir be didelio vargo... Dabar pasitaiko, kad ir nakti atsibunda, ir anksti ryte "labas rytas" pasako (t y pavalgo ir nesiruosia miegot toliau), o su uzmigimu tai juokas pro asaras -kelinta diena is eiles dudas paleidzia, kai i lovele paguldau, ir kadangi jau vakaras, musu keturmetis miega ar bent jau stengiasi uzmigti, tai esu priversta mazaja nesioti ant ranku, nes vakare jai pasidaro kazkaip viskas nebegerai:))) Nervojasi, cypia, klykia - su vyru pradzioj juokiames, bet po truputi graudu darosi:))) Kadangi optimistai nesensta, tai bandau tiketis, kad cia toks periodas, zodziu, laikina:)))
    O diena tai ivairiai buna pas mus - va siandien tai ryte ilgai miegojo nes nakti kelesi kelis kart ir dar po 6 ryto nusprende, kad jau issimiegojo:) Paskui dar karteli numigo tiek, kad per ta laika spejau kelis kotletukus prakept ir grindis isplaut visam bute - tai apie pusvalandi ar 40 min. Ir viskas. 22.30 siaip ne taip nakciai uzmigdziau.
    Pora kart yra buve, kad diena ismiegojo kokias 4 valandas, bet buvo tylu kaip kapinese nes daugiau nieko namie nebuvo, o as pati viena kart skaiciau, kita kart prie kompo sedejau - t y nebarskejau indais, sluotom ir pan:) Lauke seniau pora valandu ismiegot galedavo jei tik as vietoje nestovedavau. Dabar buna, kad is vis neuzmiega. Vakar va sveciuose uzsisedejom, namo susiruosem 22val, ejom gera stotele pesciom, tai net nustebau - gi ir tamsu, ir vesu, ir siaip vakaras, o ji net akiu nesumerke ir dar grizus davesi vos ne valanda kol uzmigo.
    Zodziu, ne visiems tie 4 menesiai daugiau miego atnesa:)))

    linelis

  10. 1

    musu pirmais menesiais labai mazai diena miegojo, kaip ir jusu vaikutis, o po pusmecio daugiau. Bandziau save kaltinti, kad nemigdziau , o laukiau kad pats uzmigtu, bet dabar supratau, kad vaikas pats reguliuoja kiek jam miegoti.

    vinipukas