• 10ats.

    Noriu paklausti mamyciu - ar jusu vaikuciai nesirenka vieno produkto vietoj kito? Savo dukrai i lekste idejus pvz koki nors mesos kepsniuka ir darzoves salia, ji nevalgys mesos, bet ciups darzoves ir valgymas tuo uzsibaigs. Ar jusu vaikai irgi taip elgesi? Kaip pripratinti vaika prie sveikos mitybos iprociu, kad mesyte valgytu su garnyru, o ne tik viena kazkuri podukta? Jei jusu vaikui taip buvo, kada isaugo toki "iproti"?

    arcita1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    As dazniausiai sutrinu darzoves kartu su mesa, todel tokiu problemu nera :)

    Yuki

  2. 2

    Jie nevalgo,kaip mes.Net sumustini issisluoksniuoja,ta prasme viska valgo atskirai,jeigu duona,tai vien tik duona,jei mesa,tai vien tik mesa,nedaro skrandi misraines,kaip mes suaugusieji:)

    grirute

  3. 2

    Man atrodo,kad tavo dukryte butent sveikai maitinasi.Vaikai dar turi ta iproti:valgyti produktus atskirai.Tai ir yra sveikiausia.Taciau suaugusieji stengiasi valgyti produktus kartu.Deja daug kas netinka valgyti kartu.Jei pamatytum sarasa ka su kuo negalima valgyti-issigastum...Galbut todel ir turime bedu,ligu ,,,nuvystame'' greitai,uzsiauginame riebalu sluoksni,uztersiame organizma visokiais toksinais.Tiesiog netinkamai maitinames,nemokame derinti produktu,angliavandeniu,baltymu,rugscios ir sarmines terpes.Vargsas musu skrandis nebezino,kaip turetu virskinti visa musu,,sveika maista''.

    vilem

  4. 2

    As pirma duodu darzoves pavalgo Arab darzoves dedu i sriuba o mesyte pacia viena arba sumaisau su grikiais ar ryziais.

    wiktoriuke

  5. 2

    Manosios taip pat daro,tad dabar darau kitaip,i viena lekste dedu mesa,i kita kokias bulves ar makaronus,i trecia salotas arba darzoves ir jie is kiekvienos lekstes ima ir valgo :) nors vyresnioji darzeli valgo viska is vienos lekstes,o namie ziuri i mazaja ir jie abidvi taip valgo :)

    Jolka123

  6. 1

    pas mus tas pats,nors vaikui greit trys metai,sumustini issluoksniuoja,is lekstes valgo arba mesa,arba tik bulves su darzovem

    ruta26

  7. 1

    Mano brolis net nežinau iki kelių metų taip darė, gal iki pradinės mokyklos, bet visada kariaudavo mama. Na, reikia kantrybės ir valgys viską

    Ganešas

  8. 1

    Mano sunus (2,5m) lygiai taip pat daro, vienu metu valgo tik viena produkta :). As pirmiausiai idedu kazka mesisko, o kai suvalgo - darzoves. Visiskai nepergyvenu, kad ne kartu mesa su darzovem valgo, kadangi darzoves megsta ir siaip visa diena tai agurka, tai paprika, tai morka grauzia. Gal isaugs kada nors :).

    Kikymara

  9. 1

    Daro ir manoji taip nors jei jau 2 metukai, tai as viska sumaisau i viena lekste(kaip as sakau padarau tokia kose makalose) ir tada suvalgo, dar kur tinka grietines uzdedu, nes ja labai megsta...

    estrella181

  10. 1

    manajam jau 9 metai,bet žinokit iki šiol taip daro,jei visi valgom pvz kepsnį su daržovėm,tai jis prašo tik mėsos arba tik daržovių,jeigu mes pvz kažkur dedamės ketčupo ar majonezo,jis nesideda.jau net ir nepykstu dėl to.

    Anonimas