• 8ats.

    mamytes, nuo ko pradeti duoti ragauti maisto, kad viduriukai nekietetu?

    nuo ko pradeti duoti ragauti maistelio? daug skaitau internete, bet yra daug skirtingu nuomoniu. musu gydytoja patare pradeti nuo ryziu koses, bet as manau kitaip, tustinasi kas antra diena tai bijau, kad neuzkietetu viduriukai. nuo ko tada geriau pradeti? drauge patare pameginti morkytes sulciu isspaust pameginti duoti ir ziureti ar neerelgizuos o tada duoti ja ragaut. nebuciau tokia pasimetus, bet kai pradedi skaityt kas kaip pradeda ka duoti tai galva sukasi ir pasimeti, kas butu geriausia. ka patarsite? maitinu misinuku, ir jam yra 4men ir 1sav.

    Greta777PrimaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    As daviau bulvyte po sauksteli kiekviena diena, ziauriai nenorejo jos, net sutasydavo mano sunu. Pasitariau su daktare sako tada duokit avizine kosyte. Po sauksteli pirma diena, antra diena du sauksteliai, trecia diena trys sauksteliai ir taip vis didinau iki kol suvalgydavo kiek noredavo. Geriausia 3-5 dienas duoti viena darzovyte ar kosyte, taip zinosite ar ne elergizuoja vaikiukas. Po to daviau grikiu ir vel po sauksteli ir taip didinau. O veliau ir bulves pradejo valgyti ir taip po sauksteli zaisdavom.
    Pradejau primaitinti nuo 5 men.

    estela24

  2. 3

    aš pati abu vaikus pradėjau primaitinti (arba kitaip tariant - duodavau paragauti) nuo BULVĖS (tai viena iš nealergizuojančių daržovių), o kad kišti žalios morkos sulčių tokiam pypliui tai tikrai nepatarčiau - nes gali ir su alergizuoti, ir šiaip labai negerai skrandukui žalia daržovė, paskui dar kokius skranduko spazmus išauksit. Luktelkit bent iki kokiu 7 mėnesiukų su tom sultimis.

    Lulu

  3. 2

    kad galima ir nuo 6men primaitinti ta as ir pati zinau, neklausiu nuo kada man primaitinti. aciu, kad dalinates patirtimi :)

    Greta777

  4. 2

    As pati pradejau duoti nuo pienisku kosiu, o va drauges maziukas kai augo pradejo nuo bulves.
    Skiriasi gyd. nuomone:)
    Nuo morku sulciu manau pradet nereiketu,na man tik taip atrodo.

    indriukas33

  5. 2

    Na seip primaitinti uztenka pilnai nuo 6 men. ir mes pradejom nuo morkytes, bulvytes. o ir grudiniu kosiu, tai kukuruzu kose su bananais. Dabar mums 7 men tai valgom ir mesa, ir ivairias grudines koses pagal amziu.

    tuojmama

  6. 1

    pradejau nuo morku sulciu ziurejau kaip reguos,tada nuo obuoliu sulciu.poto patarkuodavau morkos duodavau obuoliuko ir tarkuoto.poto pirkau ryziu kose pieniska,galu gale pradejau virti bulve morka sv kopustas.imesdavau moliugo bet pamaciau kad pilva pucia lb.nebedaviau. 6men jau ir mesytes imesdavau y kose yvairios. as nebeklausau savo vaiko gyd ka duot valgyti vaikuj pati vis ka sumastau padaryt nes mum ka sako valgyt dazniauseij nevalgom ir kieteja viduriukai.gyd kisa tik tai kas beproto brangu ir duoda meginukus visokius o namie ta pati gali padaryt tereikia tik kavamales kartais blenderio. mano vaikas po 9dienas nekakojo ir tik savo deka viska sutvarkiau db nzn kas butu buve jaij butume klause toliau gyd.

    robertiulr

  7. 0

    Pirma duodamos košės be glitimo (ryžiai, grikiai), toliau jau visos kt. Geriausia žarnynui avižų košė.
    Jei bijote, kad užkietės viduriai bandykite pirma duoti grikių, galima šiek tiek sumaišyti su pieneliu, nes taip grikius organizmas geriausiai įsisavina.

    Anonimas

  8. 0

    Gali pradet nuo moliugo minkstina viduriukus o jei svoris ne per didelis nuo avizu jei nealergiskas gliutenuo:)

    erjuocke