• 23ats.

    Klausimas vis dar maitinančioms mamytėms: 1 m. kūdikis dažnai nori krūties.

    Kas gali būt mano mergytei?maitinu pati, panai jau 1 metai ir 1 mėnuo. Pradėjo labai neramiai miegoti naktį, keliasi kas pusę valandos, ir reikalauja krūtinės:((((( nežinau, ar čia nerami dėl to, kad pieno mažai, ar kad dantys, nes tik 1 dantuką teturim. Nebegaliu, taip pavargau, ir naktį be miego, ir dieną pietų kol užmigdau.....o miega po 30 min, atsikelia suirzusi, pikta.
    Naudoju viburcol žvakutes, sedaliu raminantį sirupą ir dantukus tepu. nu žodžiu nebežinau, ką dar daryti?Patarkit, gal kuriai taip buvo?

    pupa341-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    na jūs ir duodat mamytės su patarimais - primaitinti mišinukais, bent jau paskaitykit, kad jos dukrytei daugiau negu metukai, tokio amžiaus jau vaikučiai beveik viską valgo, o ne tik mišinukais:)
    Na o tokią problemą turim ir mes. Mano dukrytei irgi metukai ir pora savaičių, maitinu pati, iš buteliuko negeria. Tai naktį tenka irgi keltis ir maitinti krūtimi. Bet kad ji praktiškai pienuko negeria, o tik dėmesio nori, nes tik paduodu krūtį, ją apsikabina ir toliau miega. Bet mes dantukų turim labai daug - net 10, lenda dar 2. Bet nemanau, kad čia būtent jų problema, kad taip dažnai naktį keliasi. Mano nuomone, tai yra tik jos pripratimas miegoti su krūtimi. Man buvo, kad keletą kartų kėliausi naktį, o krūties nedaviau, bet panešiojau, pasupau ir ji vėl ramiai užmigo. Jeigu turėčiau valios, tai taip daryčiau keletą kartų iš eilės ir manau atpratinčiau nuo to valgymo naktimis. Bet kai norisi naktimis miego, atrodo, kad tik greičiau užmigtų. Supimas lovytėje jai nepadeda. O be to, netgi miegodama būna keliasi, sėdasi ir sėdėdama verksnoja, nepaguldysi niekaip. Arba žiūriu, jau stovi lovytėje rankytės ištiesusi:) Kiek domėjausi dėl tokio "būdo", tai radau, kad iš to išaugama. Tik kiekvienam savas laikas. Man irgi jau nusibodo tie naktiniai kėlimaisi, kartais net susinervinu, bet atpratinti nuo to kėlimosi reikės pamažu, kuo rečiau maitinant naktį.

    elegancija

  2. 2

    Dėl maitinimo, tai žiūrėsiu, kiek to pienuko dar bus. Bet galvoju iki pusantrų metukų pamaitinti. Vėliau reikės ruoštis į darželį, tai kad būtų kiek tai laiko "susitaikymui' su tuo, kad nebebus papuko:))) Mes neturim čiulptuko, tai nėra kuo pakeisti čiulpimo refleksą:)

    elegancija

  3. 2

    labai lengva atskirti, kai eina dantukai, seilytes bega, kisa pistukus, krutine 100 kart i diena ir nakti. Man buvo tokios problemytes.uzjauciu ir linkiu tau didziausios Kantrybes!!!! MAniskei buvo metai ir menuo, kai nutariau mest maitint, tai lyg tycia pradejo dantukai kaltis, isbere nuo braskiu ar uodu, zodziu labai nerami buvo, pradejau su ja miegot, nes keltis prie jos buvo nepatogu, reikejo gal 20 kartu ja nakti pamaitint, tik pamiegodavo su papuku burnytei, iskrenta- rekia, gal ir jaute, kad noriu baigt maitinti is kruties. O kaip galvoju maitint, tik is saukstelio, nes gert ismoko 1,2 is puoduko su snapeliu(o jau turim seniausiai), ir is siaudelio. Taip ir maitinu iki siol(1,5), nakti keliasi 2 kart vidutiniskai, uzmiega su krutim. Gal atsasakys pati. Issivaizduok, jei jai dantukai, jai skysciu kazkokiu reikia butinai, o ir apraminimui krutis- geriau uz visokias zoles ir zvakutes. zodziu, kanri buk, mamyte Pupa, viskas bus gerai, svarbiausia gi kad musu vaikuciai butu sveiki

    Danulexia

  4. 1
  5. 1

    Ir dar , jei maitinimas krūtimi jau vargina pačią mamą - reikia nutraukti, jau metai yra visgi. O kaip nujunkyti - tai jau kitas klausimas

    Anonimas

  6. 1

    Brangioji pupa, net nežinau ką ir patarti. Mano dukra irgi 1 metų ir 1 men. būna irzli graužia rankytę rėkia iki ašarų kai užeina tas dantenų skausmas bet ji turi didelį apetitą, valgo viską geria iš puoduko, laikosi dienos režimo, netrukdo jai tas dantų skausmas nei miegoti dieną puikiai po 2,5 val nei beveik visą naktį na 1 kart prabunda kokią 5 -6 ryto tada duodu krutį ji vėl užmiega. Manau jau reikia po truputį nujunkyti, nes nuo 1 metų vaikas turi gauti pilnavertį maistą mokėti kramtyti, jam krūtis reikalinga kaip nusiraminimas,o ne kaip maistas. Pastebėjau ,kad kai kurie vaikučiai tiesiog labai prisiriša prie žindymo ritualo ir po metų sunkiai atsisveikina su krūtimi. Nereikia žinduti dažnai dabar užtenka 1 - 2k per parą. Aš pati netikėjau ,nors man ir gudutoja minėjo ,kad rteik atpratinti ,nes bus sunku,. Nujunkymas vyksta palaipsniui - dukra užmigdavo prie kruties tai pradžioj per pietūs nedaviau, aišku stveriasi už krūtinės paverkia, sunku vakarais vyras migdė ..ir ką baigėsi visi prabūdimai ir kruties reikamžlavimai ,o tai jau ir viešojse vietose sunku buvo - vaikas palaidynę kilnodavo. Jai užtenka dabar galvytės ar nugarytės glostymo

    Anonimas

  7. 1

    mes taip pat neturime čiulptuko;))))

    pupa34

  8. 1

    gydytoja sakė jie nuima nerimą, yra homeopatiniai, camelijos vaistinėje su kortele- 21lt
    brangoki, nu bet pabandysiu, gal padės;)
    o mamyte elegancija- kada planuoji baigt su papukais?

    pupa34

  9. 1

    Aš dar kažkaip vis apsieinu be jokių vaistukų, net viburcol nenaudoju, vis galvoju, gal rytoj duosiu. Na, su kamistad tepaliuku tai šiek tiek pasitepam, bet nuo to geriau nemiega. Gal ir man reikėtų tada pabandyti tuos lašiukus?

    elegancija

  10. 1

    Pupa, o kas tai per lašiukai, nuo ko? Gal raminantys ar kokio poveikio?

    elegancija