• 8ats.

    Darbai, kurių reikėtų vengti nėščiajai.

    Darbų sąrašas, ko nereikėtų daryti namuose.
    Nekeiskite kačių "tualetų". Nes pavojinga toksaplazmozė perduodama su katės išmatomis. Tad atsargiai ir daržininkaukite, kur vaikšto katinėliai, mūvėkite pirštines.

    Nepoliruokite baldų ir apskritai, venkite stiprių cheminių valiklių. Geriau šiuos darbus leisti atlikti kitiems. O jei išsisukti negalite, vartokite kuo mažiau priemonių, mūvėkite pirštinių, negerkite ir nevalgykite tuo pat metu, kai naudojate švairius purškalus.

    Nestumdykite baldų ir venkite sunkių darbų.

    Taip pat patartina, jei vyksta dažymo darbai, nebūti šalia.

    Gal galite papildyti sąrašą?

    RaseleNėščiosios aplinka ir gyvenimo būdasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    nevalyti su chemikalais( tiksliau ju neuostyti) siaip as viska dariau kazko lb nesilaikiau ir viskas gerai buvo :) tik gyvenk kaip gyvenus iki nestumo neprisigalvok kazko kas tave varzytu :) ir bus viskas ok

    cindy

  2. 2

    O as net nebuvau pagalvojusi apie kaciu tualeta ir budama nescia dar ir kiek kartu keiciau... Gerai, kad man nepakenke :)

    Erika_P

  3. 2

    nekabinti užuolaidų ir neklijuoti tapetų, vengti bet kokio ilgo stovimo darbo

    vilmazak

  4. 1

    Kompas tikrai nera gerai nesciai.Kenkia irangos spinduliuote,regejimo sistemos apkrovimas,sedima suvarzyta poza,psichologine itampa.Nerekomenduojama isvis dirbti prie kompo pirmas 10-12 nestumo savaiciu.Veliau 2-4 valandas su pertraukomis.Ypac pavojingas yra elektromagnetinis laukas.Po darbo prie kompo patariama nusiprausti saltu vandeniu.

    vilem

  5. 1

    is patirties tik galiu pasakyti, kad neglostykite kaciu, kurios ir i lauka pacios vaiksto, nesvarbu, kad namines, nes uzsikresite toxoplazmoze. As tokia liga pasigavau pries nestuma, o kai suzinojau, tai jau 3 menesiukai buvo. Suaugusiam si liga nebaisi, po kiek laiko pati praeina arba antibiotikus reikia gerti, o man ir nesciai reikejo biskiuka antibiotiku, bet aciu Dievui, lialius sveikas gime, nors jo kraujyje irgi toxoplazmozes buvo.

    Agne

  6. 1

    Ne viskas taip paprasta. Aš dirbau degalinėj iki 7mėn.nėštumo,visą dieną ant kojų,pastoviai prie kompiuperio, ir prekes priimt ir išdėliot i lentynas. Valdžiai nepasakysi kad aš nieko negaliu daryt. Tik dėžiu netampiau su alum. Ir naktines dirbau,buvo galima atsisakyt. Girdėjau kad vonioj karštoj nepatartina gulėt,i karštą pirti neit. Man ginekologė paminėjo tik tris dalykus:nenešiot sunkiasvoriu daiktų, negalima jodinėt ir šaudyti.

    zydruncik

  7. 1

    na nezinau girdejau kad negalima ilgai dirbti pakeltomos rankomis kabinti uzuolaidu kabinti skalbiniu jei juos dziaustote ant virves. na nezinai pirmus menesius as dirbau operacinei nuo 7 ryto iki 6 valandu vakaro darbas sunkus buvo begales operaciju.paskui pakeiciau darba i rebelitacijos skyriuja ten darbas ir sunkus.visi sake jei taip daug dirbsiu pagimdysiu anksciau laiko. nieko panasaus pernesiojau savo berniuka gime sveikas ir begalo jiudrus

    LINOS

  8. 0

    manau jei pabiruciams bus lemta gimti,buti sveikiems tai nei viena is cia paminetu priezasciu netures jokios itakos :) man pvz kompas nepakenke,nes buvau priversta per para 8val su juo dirbti...na nebent tik beda ta-kad vaikas protingesnis uz mane ;) kompo subtilybes visas vienas ismoko be niekieno pagalbos :))))

    Anonimas