• 15ats.

    Ka per pietus valgote pirmiau?

    mano seimoje visada buvo iprasta valgyti pirmiau sriuba tik paskui mesa ar kazka kita, o vyras visada reikalauja pradziai sotaus maisto, paskui jei dar yra noro sriubos. nors mano manymu sriuba turetu buti pirmesnis, lengvesnis maistas, taip vadinamas operatyvas, skrandziui suzadinti. o ka jus valgote pirmiau?

    AnonimasMaistas ir gėrimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Valgome tik viena patiekala. Arba sriuba arba zuvies, mesos patiekala. kadangi sriubas verdam ganetinai socias, ne tik vandeneli...tai antrajam patiekalui nebelieka vietos skrandyje..:)

    kvapni_feja

  2. 2

    Visada sriubą.

    P.S. Sriuba nėra "operatyvas" (išvis nežinau kas tai
    ), manau, sumaišėte su aperityvu (lengvu alkoholiniu gėrimu, su galimu sausu komponentu, kaip alyvuogės ar vieno kąsnio sumuštiniai, apetitui sužadinti). Arba maišot su "appetizer" - pirmu patiekiamu lengvu užkandžiu. Priklauso kokia sriuba, ji gali būti ir pagrindinis patiekalas. Jei namuose ruošiu "turtingą" sriubą (pvz su jūros gėrybėmis, daržovėmis, grietinėle ir t.t., žodžiu, su daug komponentų), tai ji ir būna pagrindinis patiekalas, tada valgom tik ją, arba dar salotų.

    Anonimas

  3. 2

    mes per pietus visu pirma valgome sriuba,paskui kita maista..ypac sako,kai ateina nelauktu sveciu reikia pirma sriuba duoti tada antro patiekalo telpa maziau:)

    nade

  4. 2

    mes isvis pietum valgom arba tik sriuba arba tik mesa :) man perdaug du karsti patiekalai iskarto :)

    Adri

  5. 2

    Labai ivairiai. Bet dazniausiai pirmiau sriuba valgom. Man pavyzdziui, jei suvalgau sriubos, tai jau ir antro patiekalo nesinori.

    Imbiere

  6. 2
  7. 1
  8. 1

    kadangi pas mus sriuba retenybe, tai visada valgom viena patiekala ir kanors desertui.

    tikmama

  9. 1

    pas mus seimoi nera dvieju patiekalu nes tiek nesuvalgom, pasirenkam valgom arba sriuba arba mesa su kazkuom, tai dazniausiai valgom mesyte:)

    Esta

  10. 1

    Pas mus sriuba irgi buna kaip atskiras patiekalas ir atskiras valgymas.

    laukime