• 11ats.

    esu su akinuais, ir vis pagalvoju apie kontaktinius lesius. bet tai tikriausiai brangus malonumas?juk akinikams glima sumoketi 400lt ir buti ilga investicija.kiek issileidzia su kontaktiniais lesiais?ar tikrai verta juos bandyti, jei nesu laiminga su akiniais?

    audingagGrožis ir stiliusĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    ivariu ira lesiu..ziurint kokius nori rinktis..nueik i optikos salona tau pasiulys tinkamiausia varianta uz tau priimtina kaina

    nade

  2. 2

    Jei man butu problema su rega ir tektu rinktis akinius ar kontaktinius lesius, net nedvejodama rinkciausi kontaktinius lesius. Pati juos kartais nesioju, bet tik del to, kad pakeisciau akiu spalva. Ju net nesijaucia. O su akiniais ne tik jauciasi, bet ir ne kaip atrodo... Bent jau mano tokia nuomone. O siaip, visu pirma apsvarstyciau galimybe apie regos gerinimo operacija lazeriu. Kiek teko girdeti, labai veiksminga. Na, cia tik mano nuomone :)

    Yuki

  3. 2

    As akiniams maziausiai 600lt isleidziu, turiu kelias poras, jei kas nutiktu vieniems, esu nesiojusi kontaktinius lesius, nesiojau juos istisai 2metus, kiekviena diena beveik pries 4metus gal, bet kai neseniai pabandziau juos vel, nebetiko man jie, tragiskai akis ede, nors buvo visai nauji, uz juos i menesi man iseidavo 40litu, dar skystis laikymui 30lt kazkur. Ne visiems jie tinka deja. Dabar galvoju tik apie operacija regejimo.

    Anonimas

  4. 2

    Verta, jei blogai jautiesi su akiniais. Lęšius nešioju gerokai daugiau nei dešimtmetį, turiu, aišku, ir akinius. Esu nešiojus įvairiausius lęšius, o dabar atradau man puikiai tinkančius, itin maža kaina lęšius: "bausch & lomb" (SofLens 59) - 6 lęšiai kainuoja 60Lt (trims mėnesiams pakanka ir ilgiau), dažnai būna akcijos kai tirpalą gauni dovanų. Visada turiu ir vienkartinių lęšių pakuotę, jei suplyštų, ar pamesčiau mėnesinius. Šiaip gali nusipirkt johnson&jhonson acuvue vienkartinius lęšius, (geriausia bent 0,25 dioprijos silpnesnius nei nešiojami akiniai), ir pabandysi - kainuoja mažai (bijau pameluot, bet optikoje pora lyg 7Lt). Geriausia būtų nueiti pas gydytoją, kad surašytų pagal akį tinkamiausių lęšių parametrus (bazinė kreivė vidurio europiečių dažniausiai 8,6 būna, bet diametras akies gali skirtis, ir jei nusipirksi didesnio diametro, gali "plaukiot po akį", gali jaustis diskomfortas, kaip ir jei per mažus nusipirksi, gali kristi, "braižyti" ir t.t.), pvz man idealiausia bazinės kreivės - 8,6 ir 14,2 diametro lęšiai...

    Anonimas

  5. 2

    Aišku bandykit, nerealus gėris, o brangu tikrai nėra, jei gaudai akcijas, pigiausia internetu užsisakinėti :)

    faktūra

  6. 2

    Aisku, galit pabandyt ir paziuret, kaip jums patinka. Na ar brangu, cia pagal tai kokius lesius pirksit. As perku 3 men, tai gaunasi apie 30 lt... Sakausi is www.gerilesiai.lt
    Siuo metu su lesiais, daug metu juos snesiojau, paskui buvau keliem metam perejus prie akiniu, bet vel grizau, nes patogumas ir grazumas, bent jau man skiriasi :)

    reda83

  7. 2

    mano daruge uz juos temoka 30 lt berots, ten dar skysti ta perka, keicia kas men berots, manau jei jums tai trugdo tai jei leidzia galimybes tai salinkite ta priezasti :)

    SantaSantute

  8. 1

    Vien del to verta juos meginti, kad nesi laiminga su akiniais.
    Isleidziu labai ivairiai. Dazniausiai perku lesius skirtus nesioti 3men. Paskaiciuokim, Lesiai apie 30lt ir skystis apie 30lt. Buna, kad skyscio pasilieka ilgiau ie lesius nesioju ilgiua, nes pamainom dar ir akinius uzsidedu..
    Man su lesiais daug patogiau, smagiau, graziau..

    Imbiere

  9. 1

    na ne visi gali nesioti lesius. As kartais nesioju vienkartiniu, bet ilgiau dienos negaliu, kita diena jau butinai su akiniais.

    Katia

  10. 1

    As jau gal kokia 12 metu nesioju kontaktinius lesius ir savo noru niekada i akinius neiskeisciau. Nors juos ir turiu extra atvejui, bet jau nepamenu, kada buvau juos uzsidejusi. Naudoju menesinius lesius, nakciai visada issiimu, nors yra teke su jais ir miegoti. Nei karto nesu turejusi akiu uzdegimo ar ko nors panasaus. Kainu nepasakysiu, nes gyvenu UK, cia juos ir perku, internetu. O kai gyvenau LT pirkdavau is Fielman optikos. Man lesiai 100 kart geriau uz akinius, taciau svajoju apie lazerine operacija, tada isvis atsikratyciau sio reikalo.

    Vita_321