• 6ats.

    Mazakraujyste kudikiui. Kokie pozymiai?

    Pastebejau, kad vaikuciui daznai sala rankutes, o paakiai tarsi vos vos pamele. As turejau mazakraujyste ir man taip pat daznai saldavo galunes. Toks keistas itarimas, gal ir mano mazyliui panasiai. O gal jam truksta vitaminu? Esame beveik 4 men., valgome misinuka. Siaip apetitu nesiskundziame ir energijos daug turi. Svoris auga. Bet pamaniau, gal pabandyti kokias koseles jau duoti? O gal pasidaryti kraujo tyrimus? O gal cia nieko taip rimta? :(

    geguziukasKūdikio sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Mazyliu kojytes ir rankytes atsala pirmiausiai, del to stebetis nereikia, tokia jau ju medziagu apykaita. Kai tikrini ar ne salta, juk ne rankytes ciupineji?:)
    As taip pat turiu mazakraujyste, mazosios paakiai irgi vov vos pamele ir rankytes, kojytes jai greit pravesta, bet apie mazakraujyste net minciu neturiu. Jeigu tau neramu, tai su gydytoja pasikonsultuok, gal kraujuka padarys jei manys, kad reikia. Pagal save zinau, kad kai kraujas blogas, tai amzinas nuovargis ir vis "ant miego traukia". Jeigu mazoji vangi ir daug miega, gal ir verta sunerimti. O eksperimentuoti maistu ir vitaminais... Ka as zinau, drasu gal?:)))

    Radau biski info:
    Kudikio hemoglobinas zemiausias buna 5-7menesi (turi buti ne maziau kaip 110). Jei Hb lab aukstas (pvz 160), reiskia kraujas tirstas, truksta skysciu. Paprastai gelezies perteklius is organizmo pasisalina, bet kudikis paskutini nestumo trimestra kaupia gelezies atsargas. Kudikiui mazakraujyste gali prasideti net 4 menesi, jei besilaukdama mama sirgo mazakraujyste. Neisnesiotiems kudikiams gelezies atsargu uztenka tik 1-2men.
    Is akies sunku nustatyti, reikia pasidaryti kraujo tyrima. Jei mazakraujyste sunki, vaikutis bus isblyskes, silpnas, jam mazes apetitas, skaudes galva, apims apatija, greit pavargs ir t t. Daugiau tu pozymiu nurodyta, bet jei mazyliui tik nepilni 4 menesiukai, greiciausiai matysis tik is mieguistumo ir nenoro valgyt.

    linelis

  2. 2

    Pas mus irgi saldavo kojites ir rankytes bet tai ne mazakraujiste, net dar kaip gulejau ligonineje man pasake kad sita megina bus saltakrauje:))))) ta prasme daznai bus saltos kojites. O jai tau kas neramu nueik pas gyditoja padrys kraujo tyrima ir bus aisku ir tau bus ramu kai viska zinosi.

    mamyciuke

  3. 1

    ir mano suneliu rankytes,kojytes buna saltos,bet cia taip turi buti,bent man taip gydytoja aiskino.Na o gelezies daug yra naminio kiausinio trynyje,as savo dukrai nuo 4men. duodavau kaiusinio tryni,ji paverdi tik 4min.Cia viskas buvo pries 14metu,na o dabar kaip skaitau ,kad negalima kiausinio duoti tokiems maziems,svarbaiusiai kad nepapultu baltymo,nes gali but didele alergija

    Aureluze

  4. 1

    Mano mazyliui taip pat nuolat saltos galunes, kad ir kaip beaprenkciau siltai, bet apie mazakraujyste net nepagalvojau, nes pas mane taip pat nuolat saltos galunes, o mazakraujyste nesergu. geriausia butu su gydytoja pasikonsultuoti.

    Benikiux

  5. 1

    Aš tai manu jei įtarimų turi,tai tikrai nueik pas gydytoją ir išsakyk savo pergyvenimus,arba tiesiog paprašyk,kad padarytų kraujo tyrimą ir bus aišku-nereiks sukti galvos ir pergyventi.

    Vilmiene

  6. 0

    mums nebuvo jokiu pozymiu, nes vaikas buvo judrus ir nemieguistas. Kad truksta gelezies suzinojome tik patikrinę kraujuką. Jei gydytoja jums nesiulys, jus patys galite paprašyti.

    vinipukas