• 5ats.

    kaip surasti bendra kalba su paaugle?

    dukrai 14 metu, susikalbeti visai neimanoma. Ka ne pasakiau, viskas daro atvirksciai. Vislam atsakymas ne. netdi siaip jei bandau ka paaiskinti apsisuka ir nueina. pvz. pamaciau kad paeme mano krema. Pasakiau kad cia kremas nuo 30metu, kad neimtu sita ir negadintu sau odos. Jei reikia nupirksiu jos amziui skirta krema. Pabandziau paaiskinti kodel gali sugadynti oda, tai "Aga" apsisuko ir nuejo. Jau nezinau kaip is vis su ja kalbeti.
    Suprantu kad toks amziusir reikia palaukti kol isaugs. Bet anksciau buvom labai artimos, visada su manim kalbejo, visa pasakojo. Bijau kad kol isaugs tai prarasim ta artuma, nes as su savo motina neesam artimi, tai nenoriu kad ir man su dukra taip butu.

    KatiaSu vaikaisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    pabandykit dukrai taip ir pasakyti bei paklausti ,kodėl atsitiko taip ,kad tu manes nebeklausai,kodel mes negalim ir toliau būti kaip mama ir dukra. Kas per priežastis tavo tokios pasikeitusios ,ir visaip kitaip pameginti išsikalbėti. Bet tai turėtų buti toks laikas,kai nemaišo jokie kompai,televizoriai ar siunčiamos sms ,ir sėdėtumėte. Per pokalbį atkreipkit dėmesi,kad būtų akių kontaktas. Jei nepavyksta paprašykit,kad kol pakalbėsit dažniau pažiūrėtų bent į veidą.

    Anonimas

  2. 2

    Jei anksciau budavote labai artimos,vadinasi,atsitiko kazkas,ar siaip yra isizeidusi del kazko,kad prarado jumyse pasitikejima.O paaugliai tokio amziaus labai "jautrus"..,netaip pasakytas zodis,netaip parodytas demesis..,ir iskart uzsidaro savy...Bandykite atrasti tinkama laika tiesiog issikalbeti...Su savo mama niekada nebuvome artimos..O ji nelabai to ir sieke.Nes nebuvo laiko.Nors be galo ja myliu ir gerbiu,nes,manau,isaugino tinkamai gyvenime...Bet,va,tos silumos tarp musu visada truko.Atsimenu,drauges pasakodavosi mamai visas savo paauglystes laikotarpio smulkmenas,buvo tarsi drauges.As nezinojau,kas tai.Mama tarsi savo pasaulyje,as savo.Buvo grieztai nubrezusi "linija"-as mama,tu dukra.Ir viskas.O gaila.Labai.

    geguziukas

  3. 1

    si situacija tikrai nera is lengvuju. prisimenu savo paauglyste ir zinau, jog kuo atkakliau jus bandysit ja kalbint, tuo maziau ji klausys. prasidejo maišto amzius. ta suartejima gali sugrazinti isejimai kurnors kartu. pasiulykite nueiti pasivaiksciot po drabuziu parduotuves ar nusipirkt kokiu bateliu, gal makiazo ar kremu kokiu. kai buvau 14-16metu mano mama tik taip sugebedavo ispesti is manes bent kiek laiko, bet as esu labai uzsispyrusi, gal jusu dukra nera tokia oziuke ir mielai praleistu laika su jumis vaiksciodama po parduotuves.

    Anonimas

  4. 1

    nemanau kad isizeidusi, paprasciausia ja dabar niekas nedomina, niekas neidomu. Sako nori tapti akrore, pradejo lankyti teatro bureli - mete. Nori groti gitara - po 3 men mete, ir taip visur.

    Katia

  5. 0

    Gal susedus valgant vakariene pakalbek su ja ramiai,Uzsimink,kad pati buvai tokia jos amziui,bet stengeis mama neignoruoti.Jei budavo sunku nesvarbu kokio amziaus pakalbedavau su tavo mociute.O jei tvirtins,kad dabar jus nesueinat,gali pasakyti,jog suaugusiu gyvenimas sudetingas.Nuekit kartu I parduotuve,apsiprekinkite madingais drabuziais.Pasakyk,kad ji jau uzaugusi ir nevalia elgtis kaip mazai.Gal tada prades atidziau ziureti I viska ka sakai,kai prisitapinsi prie jos noru.

    Anonimas