• 12ats.

    Kaip "suvaidint" busimai mamai, kad dziaugiesi del vaikelio ir ja pasveikint kada blaiviu protu suvokiama, kad tas vaikelis vienas vargelis?

    tipiska kaimo situacija, jauna seima (mamai 25, teciui 26)augina jau 2 vaikus ir laukiasi trecio. mama dirba parduotuveje uz minimum tete na kaime kur ka papuola, beje ir isgert nespjauna, jau tie vaikai be prieziuros lanksto ir dar vienas i varga..

    vejuneNėštumo planavimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 7

    O kam sveikinti, jei tenka vaidinti? Jei jums ta zinia nekelia jokio dziaugsmo tai kam jus veidmainiauti ruosiates? Man atrodo jusu ketinamas dar kvailesnis poelgis negu tos busimos daugiavaikes seimos..

    Kam juos šiepti ar smerkti, juk tai jų gyvenimas, o ne jūsų. Juk jie jį gyvens, o ne jūs.Akivaizdu,kad nėra lengva taip gyventi, bet ką padarysi jei jau taip nutiko ir beldžiasi vaikelis, juk jis nekaltas,kad užsimezgė.

    O kitiems patarinėti negimdyti ar darytis aborta, tai iš vis parodo žemą moralės lygį.

    Pabuciuok

  2. 3

    Reiktu susilaikyti.. ir maziau rupintis svetimais reikalais.. Kam apsimetineti ir eiti sveikinti, jei to nenori daryti nuosidziai. Manyciau, kaip tik reikia padrasinti ja.. pasidziaugti.. juk vaikas nera kaltas.. esu maciusi tokiu seimu.. kaip tik stengiuosi joms padeti, uzvesti saldumyna vaikams ar rubeliu..

    Laimute86

  3. 3

    Pasveikink ir tiek, neisleisk i krastutinumus, neuzgauk.. Tegu gimdo, tegu, kaip moka taip ir augina. Ne visiems Dievas dave auksines rankas ar sviesu prota. Seimoje jei kas ne taip bus, juk iskart soc dabuotojai prisistatys..

    Imbiere

  4. 2

    o gal ta mama dziaugiasi, tu gi nezinai kiek meiles yra jos sirdy, ne vien materialus dalykai apsprendzia gerove. Keistas man musu visuomenes poziuris i daugiavaikes mamas. Gal jeigu kiti maziau smerktu, tai ir dziaugtis lengviau butu. Pagalvokit kaip mes uzaugom, ar buvom turtingi? Bet uzaugom normalus, mokejom dziaugtis vaikyste ir dabar vertybiu skale normalesne negu pas musu vaikus, kurie auga pertekliuje. Kaip man skaudu skaityti kitu mamu komentarus ir aplamai tokius klausimus. Kaip visiems gera smerkti, geriau paklaustum kaip mes visi galim padeti.......

    Anonimas

  5. 2

    deja neilisim i kitu gyvenimus ir protus..pas mane irgi buvo panasi situacija,as pasveikinau dziaugsmingai ir tiek,nes leliukas jau yra,nieko nepakeisi..nors paskui ta seima,tapusi daugiavaike labai ismaniai naudojosi,ir tebesinaudoja ivairiom is to isplaukianciom pasalpom,kompensacijom,neidavo atidirbinet,motyvuodama kad leliukas namie,o ten pilni namai budavo galinciu paziuret ji..

    sandritute

  6. 2

    Pasveikindama tokia mama, tuo paciu padovanociau ir kontraceptiniu tableciu ar prezervatyvu dezute...

    Yuki

  7. 2

    Verčiau ji negimdytų... Patarčiau jai pamąstyti, ar tikrai reikia dar vienos alkanos burnos. Pas mus kaime gyvena asociali moteriškė su 12 vaikų, tai jėtus jėtus... neturiu ką pasakyti, kai pamatau, kaip tie vaikai purvini, apiplyšę, neprižiūrėti duodasi po gatvelę...

    Eve89

  8. 1

    as uzaugau su dviem seserim, mus augino tik mama, tevas visa laik girtas. gyvenom mieste. Kartais ir mes purvinos lakstydavom, vaikus svarius islaikyti praktiskai neimanoma. pinigu seimoj nebuvo, bet meiles ir svelnumo tai per akis pilnai uzteko. nereikia smerkti kitu. vien del to, jog neturtinga seima nereiskia,kad nemyles vaiku.

    mackeila

  9. 1

    O kam vaidint,geriau nieko nesakyt.Blaiviu protu nesuvokiama,kam tokioj situacijoj apsimetinet?

    grirute

  10. 1

    As manau kad cia yra nejusu reikalas rupintis kas kiek vaiku turi ir kaip jie gyvena ir tuo labiau kaip jais rupinasi, kas cia zino gal ir jus kadanors taip gyvensit ir apie jus taip snekes . Labai malonu jums butu ? Ir niekados nesakykit niekado.

    Burbuliss