Atsakymai

  1. 4

    Nėščioms moterims įvairiausi skausmai pasitaiko dažniau nei įprastai. Galvos skausmas – ne išimtis. Tikriausiai kasdienėse situacijose galima būtų išgerti vaistų ir ši problema išsispręstų savaime, tačiau kai pilvelyje auga mažas kūdikėlis, rizikuoti jo sveikata tikrai nesinori. Ką daryti: kentėti ar vis dėl to bandyti įveikti skausmą?

    Visų pirma reikia atsiminti, kad užkirsti kelią skausmui yra ir lengviau, ir saugiau, nei jį gydyti. Kai skausmas atsiranda tarsi be priežasties – tuomet vargu ar įmanoma ką nors pakeisti, tačiau dažniausiai skausmas (ypatingai nuolatos pasikartojantis) turi konkrečią priežastį, todėl pirmas dalykas kurį turi padaryti – tai išsiaiškinti kas tą skausmą sukelia. Štai kelios dažnai pasitaikančios priežastys:

    Miego trūkumas ir pervargimas
    Per didelis triukšmas
    Gryno oro stoka arba per didelis kiekis (dažnai galvą įsiskausta ilgai vaikščiojant miške)
    Maža cukraus koncentracija
    Įtampa ir stresai
    Nepatogūs galvos aksesuarai (lankeliai, gumytės ir t.t.)

    Pirmasis žingsnis: malšiname skausmą be vaistų

    Jei tik yra tikimybė, kad skausmą galima panaikinti be medikamentų pagalbos, tuomet tai reikia išbandyti. Jei galvos skausmas atsirado dėl miego trūkumo, tikėtina, kad pakaks ramiai prigulti ir jis ims slopti. Jei priežastis – per mažas gryno oro kiekis, tuomet turėtų padėti pasivaikščiojimas. Kitaip tariant, žinodama priežastį, atrasi ir nekenksmingą gydymą. Tačiau bet kuriuo atveju turi pasirūpinti, kad galva būtų visiškai atsipalaidavusi: išsipink plaukus, kad jie laisvai kristų, šiek tiek pamasažuok smilkinius arba paprašyk, kad kas nors pamasažuotų visą kūną. Atsigulk tamsioje ir vėsioje vietoje, kurioje būtų visiška ramybė. Gali ant galvos užsidėti vėsų kompresą ar atšaldyti kaktą bei smilkinius ledo kubeliais.

    Anonimas

  2. 4

    nestumo metu galvos skausmas kankina tikrai ne viena taip pat ir skarndzio bedos, reikia konsultuotis su tave priziurincia ginekologe tikrai patars ka daryti nes kiekvienai skirtingai, vaistu savo nuoziura tikrai negerk!

    Anonimas

  3. 3

    https://www.google.lt/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CCwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.pasmama.lt%2Fstraipsinis%2Fgalvos-skausmas-nestumo-metu-429&ei=sXLhUa7UHYO-O8HMgcAH&usg=AFQjCNE6z5tPSem9-u3gU9jDg9lByco0lQ&sig2=q5pKFCAbU_1iskEcXoYW_w




    va pasiskaityk gal kas pades:)

    Anonimas

  4. 2

    Kibo 11 savaiciu jau vaika gimdyt susiruosei? Koks dar vandenu nutekejimas gali but, kai nestumas toks mazas. Kai bus nestumas ne mazesnis 36-40 savaiciu,tik tada gimdysi, jei anksciau nebus persileidimo kokio.Tada jau gali, vaisvandeniu pusle trukti ir nuteketi vandenys.Ir tai priklauso tik nuo jos apasauginio sluoksnio tvirtumo,elastingumo. Gali isvis ir nenuteketi.Nuo gimdos kaklelio atsiverimo lygio, vandenu nutekejimas nesusijes.

    Anonimas

  5. 2

    O ka gyd. sako? Keista, nesu girdejus kad nestumo metu skaudetu galva. Man skaudejo tik po gimdymo praejus kelioms dienoms, ir ziaurus skausmas tesesi apie savaite, kartais negaledavau is lovos atsikelti... Bet tai tikriausiai buvo del to, kad man dare epidiurini nuskausminima.

    Yuki

  6. 2

    Man skausmu nebuvo galvos, bet buvo draugei, tai ji gerdavo colos truputi, kokia stikline, ir jei labai nuimdavo ta skausma, kiek zinau ne viena yra sita reikala isbandzius ir pasitvirtino, arba atsigerkite silpnos kavos..

    SantaSantute