• 22ats.

    Ar lopseli, darzeli lanke vaikuciai komunikabilesni gyvenime? Jei turetumete galimybe, ar nevestumet savo mazyliu i juos?

    Mes su vyresniuoju broliu lankeme tiek lopselius, tiek darzelius, o jaunesnysis uzaugo namie, mamai buvo galimybes ir mociute padejo. Bet kazkodel manau, kad vaikai, nebendraudami nuo pat mazumes grupese, tampa labiau uzdaresni ir netokie komunikabilus bendravime. O gal tai itakoja kiti veiksniai?As, net turedama galimybe, vistiek leisciau kuri laika i darzeli savo mazyli. Kokia jusu nuomone, mamytes?

    geguziukasLopšelis-darželisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Na,manau,kad komunikabilumas daugiau priklauso nuo temperamento ir charakterių savybių,tačiau darželyje vaikas išmoksta greičiau bendrauti tiek su suaugusiais tiek su vaikais,greičiau vystosi kalba,tampa savarankiškesnis.Pati pradėjau vaiką vesti nuo 2 metų,bet jei būtų buvę galimybė,tai pradėtume eiti į darželį nuo 3 metų,bet deja....

    debesėlis

  2. 3

    Mano du vyresnieji berniukai lankė darželį, bet dėl bendravimo, tai tikrai nepasistūmėjo į priekį:)) Labai uždari ne tik su svetimais ,bet ir šeimoje. Manau, kad dėl komunikabilumo tai darželis gal ir ne ką pagelbės, bet išmoko savarankiškumo, pasitikėjimo savimi ir kitų gerųjų žmogiškųjų savybių. Aišku, neapseinama ir be neigiamų savybių. Bet gyvenime turi būti lygsvara, tik kartais nežinai, kas į kurią pusę gyvenime nusvers.
    Norėčiau ir aš, kaip ir dauguma mamyčių, leisti vaikučius į darželį nuo 3 m., bet ne visus norus dievulis ir Kalėdų senis išpildo:)))

    elegancija

  3. 3

    as tai uz darzelius, ir lopselisu:)) dukryte lanke darzeli, ir esu labai patenkinta kad ji lanke:))) ir suneli kai reikes jau leisiu i darzeli:)))as kazkaip manau kad vaikuciai buna drasesni:)) nes daauges mergaite nieko nelanke, tai dabar ejo jau i pirma klase, tai vaikui net reikejo greitaja kviesti, nes bijojo, eiti, kur daug zmoniu:(((tokia visko bijo, kur daugiau zmoniu, iskarto issigasta:((( o vaikai lankantys, istaigas, kur daug zmoniu, manau buna drasesni:)))))

    ievutek

  4. 3

    mano nei vienas vaikas nelanke darzelio, bet kumunikabilumu jie labai skirtingi. Pats darzelio principas man patinka, tik as pries tarybinio stiliaus darzelius, nes 3-6metu vaikui dar reikia vaikystes, o ne komandos kada gult, kelt, zaist, eit i lauka, net sest ant puodo, man patiktu privatus namu salygu darzelis, kur grupeje gal 5-6vaikai, o ne dvidesit kareiveliu.. As uz ta ideja, kuri ne per seniausiai vyriausybes buvo siuloma, kad ikimokylinio amziaus vaikus auginancios seimos gautu po 200 lt, o po to galetu rinktis leist vaika i tarybini darzeli (ir moket pilna kaina), ar susiorganizavusios kelios mamos steikt savo..

    gertruda

  5. 3

    nezinau del to komunikabilumo nesutinku, nes pvz nei as nei mano brolis nelankeme nei lopseliu nei darzeliu ir esame tikrai labai bendraujantis ir pan.cia nuo to visiskai nepriklauso ar lankai drazeli ar ne, o priklauso nuo pacio vaiko charakterio ir auklejimo. i lopseli tikrai nesinori leisti mazylio, nes manau per anksti yra vaikai atskiriami nuo mamos, aisq cia mano tokia nuomone. niu o i darzeli tai nieko pries. svarbu vaikui patiktu ir turetu uzsiemima :)

    Benikiux

  6. 3

    Aš pati lankiau ir lopšeli ir darželi. Ir savo vaika tikrai leisiu į darželi, juk ten vaikai visko išmoksta žaidžai su aukletojomis įvairiausius žaidimus, piešia. Priešmkiklinukai mokomi pažinti raides. Tikrai nemanau, kad namuose kiekviena diena taip galima užsiimti su vaiku kaip tai yra daroma darželije.

    mamyciuke

  7. 2

    Aš už juos. Tikrai vaikas tampa komunikabilesnis. Tik bėda - kad limpa visokios slogos ir "raudonos gerklės" Kiek lankėm, per tris metus dar imuniteto neįgijom..

    Jorkaile

  8. 2

    pazistamos dukra nelanke darzelio, o kada pradejo lankyti mokykla ten tapo lydere, ja net seniune isrinko, todel nemanau kad darzelis daro stebuklus. bet jei tevai dirba, tai tikrai netures laiko vaiko lavinimui, nes darbas atima visa brangu laika, vaikus augincioms mamoms turetu buti sutrumpinta darbo diena

    vinipukas

  9. 2

    manau kad lankyti darzeli yra gerai,taciau nuo kokiu 3 metu,bet pati vedu nuo 2 metuku beveik nes nera kito pasirinkimo.darzelyje vaikai ismoksta bendrauti su kitais vaikais,ten su jais pilnai uzsiimama,nustatomas normalus dienos ritmas

    jurgutea

  10. 2

    na, kad butent auklejimo istaigos padarys vaika komunikabilesni, tai nesutikciau. Tokiu dalyku ismokstama seimoje, giminiu tarpe ir kieme, vaikas megdzioja suaugusiuosius ir pazistamus, jis pats atsirenka tai, ka jam patinka daryti. Mes abu su broliu lankem lopselius ir darzelius, bet as atsigimiau i teti, o brolis - i mama. Jis uzdaresnis ir bailesnis, kai reikia po valstybines istaigas vaiksciot ar pas daktarus. O man tai visur lengva, bendrauti moku ir noriu, nes patikdavo ziureti i teti, kai visi kaimynai su juos kalba, nori buti draugais, pas ji tiek daug pazistamu buvo, kad turbut net as tiek dar neturiu :)))
    O del darzeliu lankymo tai as tikrai uz, vaikuciai ten tikrai gerai gali leisti laika.

    Agne