• 8ats.

    Pazyma darbdaviui del nestumo. Kada tureciau pristatyti darbdaviui pazyma, kad esu nescia? Kas ja isduoda?

    Ar seimos gydytojas ar ginekologas? Ar joje parasyta, kada as turesiu isseiti i dekretines, ar tik, kad laukiuosi?
    Man dbr yra 18 sav.1d.
    Aciu

    Laimute86Teisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Jei blogai dirbi, veluoji, darai pazeidimus ir t.t. gali ir nescia atleisti. Nuo to nepriklauso. Mano atveju manes atleisti negali. Nes priimdami zinojo, kad as laukiuosi. Tad niekas cia nieko pilnai neatsake i jokius klausimus.
    As tik norejau pasitikslinti kas ja isduoda ir gal yra kazkur nurodyta nuo kelintos nestumo savaites ja reikia pateikti, kad ieskotu naujo darbuotojo ar pervestu mano darbus dirbti kitam.
    Kaip supratau, kai suzinai, kad laukiesi- tai ir nesk. Isduoda ginekologas.

    Laimute86

  2. 1

    kai ateis laikas eiti i dekreta, seimos daktaras turi sutvarkyti viska elektroniniu budu, panasiai kaip biuleteni. na, kai jau ateis laikas pakalbek su gine ir ji tau pasakys ka daryti.

    Anonimas

  3. 1

    Jo reikejo anksciau nesti pazyma, nes kol nepateikei pazymos tai darbdavis gali atleist is darbo, o kai turi pazyma kad laukesi tai neturi teises.pazyma isduoda ginekologas, nunesk ja darbdaviui
    Nors ir diena butum ten dirbus, pazyma galejai nest.nepergyvenk del to dekreto, tau ir ginekologe pasakys kada i dekreta,ir darbe paaskins,kaip ka daryt.
    Siap moniqtea tau pilnai atsake i klausima

    Tnijole

  4. 1

    Seniai pristatyti negalejau, nes tik 3 savaites kaip dirbu naujame darbe. Kai sueina 30 savaiciu, reikia rasyti prasyma del dekretiniu?

    Laimute86

  5. 1

    pazyma del nestumo galejai jau senai pristatyti, galima jau nuo pat pirmu savaiciu. isduoda ja tik ginekologas patikrines ar tikrai yra nestumas. joje parasyta buna tik kiek tau yra savaiteliu tuo metu ir viskas, o dekretines pradedamos tvarkyti nuo 30sav tik.

    Anonimas

  6. 0

    Isduoda ginekologe,pristatyti galit bet kada.
    Joja parasyta bus,kad esat nescia,o i dekreta kada jums pasakys jusu gydytoja ir tada jau jus turesit pranesti darbdaviui.

    Jolka123

  7. 0

    as i darba jokios pazymos neatnesiau ir manes niekas neprase, tiesiog pranesiau kad laukiuosi tik ir tiek laiko. Beabejo tai priklauso nuo darbo pobudzio, o seip ginekologas isduoda pazymele. o dekretines pats ginekologas pasako kada apiformint reikia :)

    Alinutee

  8. 0

    vidutiniskai darbdaviui tokia pazyma pateikiama po 12os. sav nestumo ,(Kuomet gyditoja uzregistruoja jus i neestukiu iskaita) ar turite itarimu, jog jus noretu atleisti,ar darbo salygos reikalauja sunkaus fizinio kruvio,ir reikia,kad jus perkeltu i lengvesnes pareigas(ypac,jei yra gresiantis persileidimas), ar apsidrausti nuo atleidimo.Bet jei tokiu bedu nera,tada geriausia atnesti pazyma,nuo 21os savaites,kuomet jau esate tikra,kad nestumui negresia persileidimas.

    Anonimas