• 9ats.

    Sveikos mamos, uz poros savaiciu mano panelyte prades zygiuoti i darzeli, jai tik 1,5 metu, bet labai drasi ir aktyvi. Tad noriu pasiteiraut ar yra cia mamyciu, kurios taip anksti vaika i darzeli isleido? Kaip sekesi? Esme tame, kad mes pacios dar nemokam valgyt, ant puoduko tik, kai didelio reikalo nori moka kazkaip parodyti, kad nori, pati dar neuzmiega, reikia salia prie jos but...Tas labiausiai ir gasdina, kad mes nieko nemokam...Pasidalinkit patirtim prasau ir nuraminkit mano nervus;)))

    Aciu!!!

    Mystica1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    as irgi manau kad anksti, na vaikutis turi moket save apsitarnaut t.y but iveikes analine krize, kuria jis iveikai tik antruju pabaigoje tai yra susitvarko su puodu ir pats pavalgo, na ten apsirengt, uzsirist raistelius pades auklyte. Kas be ko neprazus kazkaip, pavalgys kad ir su ranka, uzmigt uzmigs nes kiti vaikai miegos, na o ta pampers pries tau ateinant tai pakeis, bet dar maziuke, reikia dar vaikui vaikystes nerupestingumo, nesikelt anksti....

    vejune

  2. 2

    Manau kad tokio amziaus vaikui dar tikrai per anksti lankyti darzeli. Jam butu didelis sokas. Man atrodo kad dar ir nuo 2 metuku per anksti... Savo sunu i darzeli noreciau leisti nuo 3 metuku. Bet cia tik mano nuomone :)

    Yuki

  3. 2

    na as leidau nuo 1 m. ir 8 men.ir nelabai viska mokejo.nepergyvenk viskas bus gerai ismoks tavo mergyte viska is kitu vaiku.maniskis ir nelabai pats valge,tai auklytes pamaitindavo, o veliau ismoko pats is vyresniu vaiku.ismoks ir ant puoduko daryti,ten juos sodina tam tikru laiku. nebijok ten akletojos visko pamokina ir valgyt ir gert is puodelio ir ant puoduko paprasyt ir rankas patiems nusiplaut. viskas bus gerai tavo mazyle laikui einant ismoks viska,o dar greiciau ismoks matydama kai tai daro kiti vaikai

    solveigyte

  4. 2

    Dažnas ir dvimetis nemoka dar daryt ant puodo, pats pavalgyti ir t.t. Normalu, išmoks. Dėl to ir lopšelis dar iki 3m. vaikučiams skaitosi, tik po to darželis. Viską su laiku išmoks auklėtojų ir pačių tėvų dėka. Darželyje, pasak vaiko auklėtojos, jauniausia buvo 1m4mėn panelytė :) Juk susitvarko ir su mažesniais vaikiukais :)

    Anonimas

  5. 2

    Nezinau,ar iseis nuraminti jusu nervus,nes is praktikos,sunu taip pat bandziau panasaus amziaus vesti i darzeli..,tai jam buvo sokas.Uzsiverkdavo iki pasikukciojimu.Sirdis neislaike,ir nebebandziau vesti iki 3metuku i jokius darzelius.Ir manau,tik i gera.Kai vyresni nuvedziau,buvo kaip kitas vaikas.Pilnai suvoke,jog jei ir palieku su kitais vaikuciais,visada ateis ji veliau pasiimti mama arba tetis.Priklauso individualiai nuo vaiko.Mano sunus irgi buvo drasus ir aktyvus,kol artimi zmones buvo salia,jautesi patenkintas ir saugus.Kol,staiga,nei is sio,nei is to,mama ir tetis dingo...Toks pypliukas pas mus dar sunkiai suprato,jog teveliai tikrai,tikrai gris jo pasiimti is svetimos aplinkos...Tiek tik,is patirties.

    geguziukas

  6. 1

    na mano panele pradejo eiti 1,3m, nes nebuvo kitos iseities turejau grysti i darba. Bet tikrai nesigailiu. Darzelis padeda vaikams bendrauti, dalintis tikrai dziaugiuos kad isleido tokio laiko.

    Anonimas

  7. 1

    Toks vaizdas, kad kaikurioms mamoms darzelis - tai kaip koks kosmaras, o as kaip tik manau, kad tai dziaugsmas vaikui, ypac tokiam, kuriam reikia vaiku, dukimo, zaidimo, vis kazkokiu nauju potyriu, juk tam darzelis skirtas, o ne vien tam, kad tevai galetu grizt i darba, juk vaikas ten ugdosi, tad tikrai nemanau, kad nuo 1,5 metu anksti vesti, juk net grupes yra 1-2metu ir 1,5-3 metu ir t.t.:) Aciu visoms uz atsakyma, nuraminot;] O mano vaikas su svetimais nebijo pasilikt, su tuo problemos neturim, tad manau nebus jam sokas, cia daugiau man sokas, kad vaikas nieko nemoka dar:)

    Mystica

  8. 1

    mano vaikai abu pradejo anksti eiti,taip pat nieko nemokejo.ismoko visko su laiku ir su migdymu nekildavo problemu:)auklytes puikiai su tuo susitvarko:)

    skruzdux

  9. 1

    cia gal ne i tema, o kaip jus taip leido i darzeli 1,5 metu???? as kai prasiau kad paimtu tai sako tik nuo 2 metu

    lolita24