• 12ats.

    mamos pienukas. 4 diena po gimdymo problemos su krutimis. Ka daryti?

    Sveikos mamos, reikia Jusu pagalbos, gime mano mazute rugpjucio 27 d. viskas gerai, esam labai laimingi bet...nesiseka maitinti, ji kai pabunda, as duodu jai kruti ir viena ir kita ji paciulpia ir is karto muistosi, kisa kumsciuka I burnyte, tada bandau dar ir dar ir dar ir galu gale damaitinu misinuko apie 30 ml dar pavalgo misinuko, o siandien 3 diena ir krutys man kaip akmuo, o skauda prisilesti negaliu, traukiu su pientraukiu gal paminkstes su asarom, o bega geltonas geltonas toks matyt pienas, ka daryti? Ar traukti ar tepti kuom? Bet toks geltonas matyt jau pienukas? Ir viduje atrodo jos net pulsoja, dieve tik prasidejo viskas taip grazu ir na tau tokie skausmai:(

    mamuskaSavijauta po gimdymoĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Visu pirma duokit kruti nors ir kas pusvalandi savo mazyliai. Duokit kai tik suniurzga. Jusu atveju nepatarciau naudoti tiutes.. Ji dar nemoka paiimti kruties normaliai, tad nusipirkit anspenius. Juos reikia placiai apzioti,tokiu atveju greciau ismoks paiimti kruti. Neprimaitinkit misiniu, maitinkit nors ir valanda laiko kudiki.. Nepamirskite jog misinys is buteliuko labai lengvai traukiasi ir nereikia daug pastagu ideti, o zindyti yra sunku, tad nemasinkit jos su buteliukais. Kaip minejau zindykit kuo daugiau ir viskas bus gerai :) Sekmes!

    Robertele

  2. 4

    taip normalu, naudokites pieno surinkeju, arba iklotais i liemenele...visu pirma nurimkite, niekas negime viska suprasdamas ir mokedamas:) galejote pries gimdyma pavaikscioti i maitinimo pamokeles, tai visada pravercia:)

    aj15

  3. 3

    tik neisigaskite, nepanikuokite, juk vaikiukas dar nemoka taisiklingai paimti ir apzioti speneli, tiesiog daugiau duokite jam to meno mokytis. O jei kazkas neaisku, isikvieskite vaikiuko daktare/sesele ji viska jums paaiskins ir parodys.

    tikmama

  4. 3

    Cia geltonas priespienis. Po piros dienu susitvarkys viskas ir tikrai neduok misinuko o duok ir duok kritine. Guldykys salia nakti ir susireguliuosiviska.

    wiktoriuke

  5. 3

    Aciu labai:)tai dabar nors taip skauda duoti ir duoti kruti ir neduoti misinio?nes siandien net ziuriu ji kaip valgo is vienos kruties tai is kitos automatiskai bega cia normalu?

    mamuska

  6. 3

    Sveikinu susilaukus mažylės. Nemanau, kad gerai, jog primaitini mišiniu, akivaizdu, kad pieno yra daug. Kelios dienos po gimdymo būna toks nemalonus siurprizas, kaip krūtų pritvinkimas. Būtinai duok kuo daugiau žįsti, kad nesusidarytų pieno sąstovis, neišsivystytų mastitas. O geltonas yra priešpienis, kurį pamažu pakeis brandus pienas.

    marcipana

  7. 2

    Nepritariu, kad reikia naudoti antspenius, per juos sunkiau traukti ir gali būti sunku atpratinti nuo jų. Aišku, jokio čiulptuko, tik krūtis. Prieš žindymą galima suminkštinti krūtį šiltu rankšluosčiu, truputėlį pieno nusitraukti, kad lengviau mažytė apžiotų.

    marcipana

  8. 2

    Sveiki,netraukite su pientraukiu nes tada gaminsis dar daugiau pienuko. Galit krutines pakisti po siltu dusu kad nubegtu perteklius pienuko ir nebeverstu tiek krutiniu.Nepergyvenkit jusus mazute dar mazyte ir tik dbr jums gaminasi pienukas tai normalu. Galit ant kopusto lapu patepti ir plona sluoksni medaus tik nedenkit aureoles su speneliais.Ir duokit zysti kada tik nori mazyle,jei muistosi pameginkit pakelti gal atsirugti nori.

    Vaidiaska

  9. 2

    sveikinu mamyte. Kad pienelis bega, tai super, jo turi, tegul vaikutis valgo, ceploja kaip sakant. O del skausmo, as ir sy siurpriza ligoninej turejau, tai krutis saltu vandeniu ploviau ir traukiau piena, tada kai vel jo atsigamino daviau zysti.

    tikmama

  10. 2

    o dabar abi krutys kaip akmenys,tvirti skauda,viduje net pulsoja ka daryti?gal kokie kompresiukai geri ira?pridejau dabar kopusto lapa bet skausmas nezmoniskas:(o kad nors biski paminkstetu gal man su pientraukiu dazniau trauk piena ar nereikia?

    mamuska