• 7ats.

    Ar buna, kad jauciantis gerai, veliau gydytoja israso pazyma del nestumo ir gimdymo atostogu? Ar tik 30 nestumo savaite?

    Noriu paklausti mamyciu..

    Nuo 30 savaites mane isleidzia nestumo ir gimdymo atostogoms.
    Is darbdavio pazyma kazkokia kazkur reikia man pristatyti?

    Ar buna, kad jauciantis gerai, veliau gydytoja israso pazyma del nestumo ir gimdymo atostogu? Ar tik 30 nestumo savaite?

    Kur tureciau rasyti prasyma del vienkartines pasalpos? Kokio dydzio ismoka siekia siuo metu?


    Vaikas tures vyro pavarde, nors esame nesusituoke.
    Esu registruota Kauno miesto savivaldybeje. Nuomoju buta. Noriu susitarti su seimininkais del nuomos sutarties, ar galiu su ja keliauti i savivaldybe prasyti kompensacijos del sildymo?
    Kokio dydzio ji skiriama?
    Ar tokiu atveju buto savininkas tures moketi kazkoki mokesti, uz tai kad man nuomoja buta?
    Isnuomos tikrai, nes mes pazistami. Tame problemos nebus.

    O gal galeciau pretenduoti i soc. busta? Kokios ten proceduros?

    Kaip del darzelio? nuo kada galeciau registruotis?

    Ismokas uz vaika dvejus metus gausiu. (sakykim 1m .- 700, 2m. - 500 )

    Ar "skaitausi" vienisa mama, jei nesu istekejus?

    Gimus vaikui, kur isduoda metrikacijos dokumentus? Per kiek dienu turiu kreiptis? Su vaiku butinai?

    Ir gal dar kazko nepaminejau? Mielai priimsiu visus patarimus..

    Aciu uz atsakymus, lieku dekinga.
    Pagarbiai,

    Pirmas tas mano kleckas ;) ir va kiek jau neaiskumu :)

    Laimute86Teisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    1. Nereikia,viska tvarko el.budu,jums reikes tik sodroj uzpildyti prasyma.
    2. Galit eiti ir veliau i dekreta.
    3. Del vienkartines gimusiam vaikui (1430 lt) reikes rasyti prasyma savo seniunijoj pagal deklaruota gyvenama vieta,kai gims vaikas,kai padarysit gimimo liudijima ir kai prideklaruosit vaika prie gyvenamos vietos.
    4. Jeigu tai bus legali sutartis,iregistruota registre,tai galesit.
    5. Viskas priklausys nuo pajamu.
    6. Taip,seimininkui reikes moketi mokescius valstybei ir reikes atrodo isimineti verslo liudijima.
    7. Apie soc.busta
    http://www.kaunas.lt/index.php?925880302
    8. I darzeli galesit registruotis tais metais kuriais noresit leisti vaika,nes dabar centralizuota sistema,jeigu noresit leisti 2014 metais,tai 2014 metais sausi ir reikia pildyti prasyma.
    9. Jeigu 2 metus pasirinksit gaudineti,tai pirmus metus 70%,antrus metus 40%,maziau uz 460 lt negausit antrais metais.
    10. Ne,jus nesiskaitot vienisa mama,nes vaikas tures teva.
    11. Metrikacijos centre isduoda,daro greitai per 10-15 men,vaiko nereikia,reikes tik notaro pazyma,kad tetis pripazysta tevyste ir jusu abieju pasu.

    Jolka123

  2. 3

    bent anksciau buvo kad pazyma reikejo pristatyti darbdaviui.db tai nezinau

    cia jusu pasirinkimas,30sav isleidzia bet yra mamu kurios nejo ju iki gimdymo

    vienkartine pasalpa tvarkoma po gimdymo kai turimas gimimo liudijimas...tai butu kauno savivaldybeje...siuo metu yra 1450 jeigu nepasikeite

    del kompensaciju turite teirautis socialiniam skiriui ,pirmiausia nueikite susizinoti viska kad pazystamiems bedu nepridarytumete,nes pagal istatymus jei nomuoja turi moketi mokescius tai skaitosi kaip verslas,i socialini busta tikrai galite pretenduoti,tiesiog turit nueiti i butu valdyba ir jums susakys kokiu dokumentu reikia,kiek pamenu tai seimos sudetis,pajamamos,pazymos apie turta,ar jo nebuvima.

    patariu registruoti vaika i darzeli iskarto kai tik turesite gimimo liudijima,kad jums jau butu vieta kai vaikui sueis 2 ar 3metai

    ne ju vienisa nesiskaitote nes vaikas tures tevo pavarde,vadinasi vaikas turi du tevus

    metrikacijos skyriuje isduodamas gimimo liudijimas siuo atveju jei jus registruota kaune tuomet rotuseje..geriausia kreipis ipo keletos dienu,po gimdymo zinoma kai grysite namo su vaiku ir pailsesite.vaiko vestis nebutina

    del situ ismoku nezinau kaip,tai galite suzinoti sodroje kai del ju kreipsites viska paaiskins,as dar isejus 30savaiciu atostogu vazevau i sodra ir gavau pries gimdyma ismokas uz likusi laika iki gimdymo

    visos mes jaudinames kai kyla neaiskumu,bet geriausia kreiptis pas visus darbuotojus tai soc.skyriu,sodros darbuotojus ir visus kitus...apvazinejau visus iki gimdymo ir neliko jokiu neaiskumu,visi buvo malonus,pagimdziau susitvarkiau ir ramei vaikeli auginau :)

    Anonimas

  3. 3

    Nesvarbu,kad jauciates gerai,del to nenukelia i velesne nestumo savaite.Vienkartine pasalpa gausite gimus vaikuciui(kai turesit vaiko gimimo liudijima)Nesvarbu,kad esate neistekejusi,reikes vaiko tevo pajamu,arba prisiteist alimentus.Vienisu mamu Lietuvoje nebeliko,kadangi daug kas piknaudziavo.

    grirute

  4. 2

    Jolka123 taip tokia nauja tvarka yra,bet biski suklaidinai busima mama.pagal nauja tvarka reik registruoti tais metais kuriais leisi,nuo sausio 1d bet yra didelis bet si tvarka isigaliojo nuo 2012 geguzes menesio ir turi daug trukumus dideliuose miestuose nes daug mamu pagal sia nauja tvarka negavo vaikui vietos darzelija,o tik stovi eileje...taip kad kaip patys darzelio direktorei direktores sako jei pabandysi uzregistruoti anksciau gali pasisekti gali pasisekti kad pateksi tais metais kuriais nori vesti....visoms busimoms mamoms patariu registruokite kuo greiciau nes jei skaitote ir ziurite pranesimus darzeliuose sausakimsos ir daug vaiku nepatenka.

    Anonimas

  5. 2

    11. Per 10-15 minuciu,o ne menesiu :)

    Jolka123

  6. 1

    Ir Vilniuj ta pati tvarka,del darzeliu.Rasai sausi,o gauni tik birzelio men atsakyma.

    grirute

  7. 1

    Anonime,aisku as nezinau kaip Kaune,gal dar ir galima eiti i darzelius rasyti prasymus,bet Vilniuj tokia pat centralizuota sistema ir darzliai jau nepriima jokiu prasymu,reikia arba per interneta arba vaziuoti i savivaldybe,bet leidzia rasyti prasymus tik tais metais kuriais nori leisti vaika i darzeli.

    Jolka123