Atsakymai

  1. 2

    Raimonda, klausimas apie nepazystama samdyta zmogu, o ne apie drauges.

    As palikau vaika auklei pirma karta, kai jam buvo 7men.
    Aukles ieskojau nuo pat vaiko gimimo ir tik po 4men atradau tinkama. Daug bendravau su kandidatem, daug susitikus kalbejau... Bet tai joms netiko ( tarkim valandos darbo arba uzmokestis), tai man nepatiko. O sita auklyte surade iskart supratom, kad ji tinkama. Tiesiog is zmogaus apsijaute, akd jis puikiai pasirupins vaikuciu :)
    O i ka kreipt demesi? Is pat pradziu kreipkit demesi i vaiko ir aukles bendravima, nors vaikas dar ir kudikis, taciau gali atitinkamai reaguot i zmogu ( sypsena, krykstavimu, juoku, piktu zvilgsniu ar verksmu). Kreipkit demesi ir i savo jausmus :Ar man patinka si moteris? Ar isivaizduoju, kad ji gali tinkamai rupintis mano vaiku ? ir pan.
    Jei pirmi 2 punktai atininka, ziurekit toliau elementarius dalykus: Ar aukle tvarkinga ( svarus rubai, sutvarkyti nagai, susisukavus ( jei jau matos, kad netvarkinga moteris - tikimybe didele, kad ir vaikas bus daznai nesvarus). PAsiteiraukit ar ar neturi zalingu iprociu, paklausinekit kaip lavins vaika ir pan. Jei vsikas tiks iskart issiaiskinkite ka auklei reiks daryt, kad paskui nebutu nesusipratimu.

    Pirmaja diena kai aukle pasikviesit pabukit kartu kuri laika, tada isbekit i parduotuve ar seip kur trumpam. Tik isgirdus kad vaikas verks kai eisit pro duris, jokiu budu negryskit, geriau pastovekit prie duru, bet negryskit kol ennurims, nes kitaip vaikas ipras ir bus beda iseiti.
    Kita diena aju palikit keliom valandom juos dviese, nes auklei sunku atsipalaiduot ir dirbti kaip ji moka geriausiai kai is nugaros yra vis stebima mamos, kuri atrodo tik ir iesko priekabiu :)
    Viskas bus gerai, ensijaudinkit, auklem dirba dazniausiai zmones, kurie myli vaikus ir turi daug kantrybes :)

    Ir dar vienas dalykas.. rekomendacijos... nors as ju neprasiau, bet daugelis mamu praso... nors man tai enatrodo patikimas dalykas, nes jei nores ji jus apgaut tai ir su telefonu numeriais gali apgaut ( juk gali ri jos dukra ar drauge pakalbet kaip tariama mama). Geriausia zinant varda ir pavarde "pagooglinti" gal ismes koki teigiama ar neigiama atsiliepima :)

    Adri

  2. 1

    niekada nesu palikusi nei saviems, nei svetimiems, nes nepasitikejau, niekas taip gerai vaiko nesupras kaip mama, gal todel vaikas buvo ramus ir sveikas, nes augo be streso, saugus

    vinipukas

  3. 1

    O mano auksiukei jau beveik dveji,bet nebuvau niekam jos patikejus.Tik vyrui,ir tai tik kelioms valandoms.
    Nors ir zinojau kad jis puikiai susitvarko ir ner jokiu priezasciu nerimaut,vis tiek isejus jauciaus jalta kad palikau ir trumpam.
    Realybei kol vaikas pats nemokes kalbeti,reiksti savo noru,ko; nesipraso ant puoduko,ar nesuzinosi ar pavalges,apie jokius svetimus zmones ir kalbos negali but. Net artimiausiems seneliams nepatikiu. Aplankyt visada prasom,pazist,ar pasidziaugt.Bet duot isivest,ar palikt neuzka!

    Anonimas

  4. 1

    as pati nepalikdavau nes tiesiog nebuvo poreikio.bet as pati dirbu aukle,ir maziuka kuri saugau,ir jam sausi jau bus treji pirma karta pasilikau saugoti kai jam buvo panasiai 10-11men.manau svarbu pirmas ispudis apie aukle,kartais tiesiog jauti kad su tuo zmogum nesutartum,o mano priziurimo maziuko mama palieka man visiskai rami,nes sako as juk matau kad vaiku pasirupinta,zodynas tobuleja dienomis,o ir vaikas pats elgesiu parodo,pvz sokineja is laimes kai ateinu,atpazindavo mane nuotraukose kad cia jo tetute,kai einu namo tariuosi ir deruosi,kad greit pasimatysim,nes sako tetute neik dar namo :) bet net ir nekalbantis kudikis parodytu,jei pasilikes zmogus su juo elgtusi netinkamai,tiesiog neprisileistu jo,galbut pasikeistu elgesys ir pan.

    sandritute

  5. 1

    as pirma kart Auryte palikau draugei kai jai buvo vos 20 dienu :) ir buvau visiskai rami :)

    Raimonda20