• 5ats.

    3m vaikui gerklytes skausmas persalimas

    vaikui manau kad gerklytes persalimas, esame ne lietuvoje , bet turime vaistu, antibijotiku, kuriuos daktare israse "jeigu kas", bet gal galima kaip nors isgydyti kitaip vaikui greklyte? kas zinote?

    BusimaMama21Kiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    Na tokio amziaus kudikis nei karstesniu arbatu pagers,nei koki kompresiuka galima uzdet.

    grirute

  2. 0

    na maniskiui nesenai tas pats buvo tai pagydžiau be vaistu,siltom arbatom,pienu su medum ir tyniau eukalipto tepaliuku ir per savaite laiko pilnai pasveiko

    solveigyte

  3. 0

    Atsiprasau is pradziu maniau,kad trys metai.Jauciu nelabai tiks ka pasiuliau....

    Anonimas

  4. 0

    * Labai gera priemonė – druskos tirpalas (1 arbatinis šaukštelis stiklinei vandens). Jis mažina gerklės paburkimą, žudo bakterijas. Tačiau mažylis iki 3 m. dar nemoka gargaliuoti ir skalauti burnytės.

    * Vaiko kojas galima pamirkyti šiltame vandenyje su druska, nes jose yra daug refleksinių taškų, tarp jų – ir kvėpavimo takų taškas. Jį dirginant kvėpuojama giliau, todėl mažėja uždegimas (po procedūros patartina užmauti kojinaites).

    * Nealergiškam vaikui galima duoti pačiulpti medaus, kuris turi bakterijas naikinančių savybių, todėl taip pat gydo gerklės uždegimą. Tinka ir pastilės iš vaistinės.

    * Visiems gerai žinoma, kad šiltos arbatos skatina išsiskirti prakaitą, su kuriuo pasišalina dalis virusų ir bakterijų. Arbatos neturėtų būti labai karštos, užtenka, kad nedirgintų vaiko gerklytės. Šilti skysčiai gerina kraujotaką, nes gleivinėje prisirenka daugiau kraujo, o kartu su juo – baltųjų kūnelių, kurie kariauja su nenaudėliais, užpuolusiais vaiko gerklytę.

    * Jei vaikas neserga bronchine astma, tinka inhaliacijos su eteriniu eukaliptų aliejumi. Kartu su garais augalo medžiagos nusėda ant gleivinės ir mažina uždegimą.

    Anonimas

  5. 0