Atsakymai

  1. 6

    geras klausimas :) na kad depresija neesu pastebejus.. tik kad zmones nera savikritiski ir nepripazysta ko nors tai esu macius.. neesu daktare tai negaliu pasakyt ar depresija ar tik bloga nuotaika :)

    kristale

  2. 4

    Depresija, tai ne bloga nuotaika, tai liga, gydoma vaistais. Ji klastinga ir pavojinga, dazniausiai net gerai maskuojama. Zmones, kurie zyzia ir niurzga, yra dazniausiai siaip prastos nuotaikos ir kabina sau "depresijos" etikete be jokio pagrindo.

    Pazinojau toki vaikina, taip, pazinojau. Susipazinau su juo viename renginyje. Jis spinduliavo linksmumu ir idejomis. Uzmezgem pazinti ir paskui karts nuo karto pabendraudavom. Jis tikrai nepanasejo i niurzgli ar kuo nepatenkinta persona. Ir po kazkiek laiko perskaiciau lietuvos ryte, kad jis nusizude... Labai isgyvenau del to. Man keisciausia buvo priezastis - depresija. Tik jo artimiausi giminaiciai tik tai zinojo, kurie bendravo su juo daug, o kitiems jis buvo paprastas, veiklus, gerasirdis zmogus.
    Po to ivykio bandziau suvokti jo elgesi ir atrasti nors kazkiek zenklu, rodziusiu jo vidine busena, bet nieko. Todel pritariu toms, kurios cia parase, jog dazniausiai deprasijos nepamatysi zmogaus nepazinodamas iki sielos gelmiu.
    O tos, kurios be pagrindo skelbiasi, kad joms "depresija", tegul tik bando suimti save i rankas ir i viska ziureti pozityviau, nes zmogaus samone - galinga, galinti daug ka sau isiteigti, net ir liga....

    Rasele

  3. 3

    Šiais laikais yra labai maišoma tarp blogos nuotaikos,streso ir depresijos,kas nors biški ne taip,iš karto sakoma man depresija...Depresija labai sunki liga ir ji labai ilgai yra gydoma,atrodo pusę metų reikia gerti tam tikrus vaistus ir ji linkusi kartotis...O pastebėjusi esu,kad žmones dažniausiai būna blogos nuotaikos,viskuo nepatenkinti,skundžiasi dėl menkiausių dalykų...

    debesėlis

  4. 3

    Taip pastebiu jai su zmogumi ilgiu pabendrauji tai labai matosi jai kazkas netai buna.

    mamyciuke

  5. 3

    tai labai pastebima,taciau ne kiekvienas gali tai pripazinti...

    Doviliuke

  6. 2

    Na šį kartą aš kiek sutinku su Agnę,bet aš savo anytą jau pažįstų seniai,ir pati vyro sesuo sakė,kad puse jaunystės ji pragulėjo nervų skyriuje,ir pavasarį jai reikėjo,ją apžiurėjo kauno klinikoj,švietė galvą ir t.t,ji atsisakė,tai užtat mes su vyru daromes lygoniai. Tik stengiamės vieną kitą palaikyti,kad neįšeiti iš vėžių.

    Deimax

  7. 2

    as turiu drauge kuri gimusi per cezari, tai sirtie zmones yra labaiu linke i depresijas, priklausomybes, tad ji nuolat su problemom, anksciua bandydavau irodyt, kad naturalu tokiems zmoniems turet problemu ir reikia vaistu.. bet ji neigdavo.. dabar tai net demesio nebekreipiu..

    gertruda

  8. 2

    Kur cia daba nebus ta depresija kai tokie laikai. Darbu nera ,pinigu nera nors persiplesk. Gyventi taip gera, kad net bloga daros...

    kristulele

  9. 2

    Na pas kitus gali pastebeti bloga nuotaika, o buna dienu kai pati nieko nenori, del paprasciausiu smulkmenu norisi verkti, istikro ir verki, nerandi sau vietos, tada sakau man DEPRESIJA:)) nors istikro ji greit praeina ir viskas grizta i normalias vezias:)

    jurgitux

  10. 2

    Aš irgi sutiksiu su Kristalės nuomone, nes tiksliai nustatyt diagnozę gali tik gydytojas. O bloga nuotaika juk visus gali užpulti, o kaip tas žmogus ją parodo, tai jau kitas klausimas, nes galima su savo bloga nuotaika visai nekliūti kitiems žmonėms:)))

    elegancija