• 18ats.

    Kokio amziaus jusu vaikutis pradejo kalbet?

    Ensteinas pradejo kalbet tik sulaukes 4 m, jo matematinis genealumas aiskinamas tuo, kad uz kalbos vystymasi atsakingos smegenu lasteles nesivyste taip greitai, todel uz matematinius gebejimus atsakingi salia esantys neuronai turejo galimybe isbujoti, is to seka, kad vaikai pradeje kalbet su lyg metais lengviau isisavina uzseinio kalbas. Ar jusu atveju tai pasitvirtina?

    gertrudaVaikų ugdymasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 6

    mano vyresnysis pradejo kalbet irgi tik 4, tad jo matematiniai gebejimai kur kas geresni nei sugebejimas ismokt kalbas, na vyresne dukra pradejo kalbet labai anksti, bet mokosi viska labai gerai, jaunelis sunus kalbet pradejo apie trecius metus tai matematika jis megsta labiau, na mazoji irgi pradejo ciausket apie trecius metus, bet jei visi dalykai kol ka priesas..

    gertruda

  2. 4

    dukryte 1metuku kuo puikiausia snekejo, neskaitant kaikuriu zodeliu:))) o 1.6men jau puikiai susisnekejo su bet kokiu zmogumi:)))) o va sunelis jau 1.6men sneka tik pagrindinius zodelius:)) viska kuo puikiausiai supranta , ka mes jam aiskinam, pats aiskina(sava kalba) ir iterpia suprnatamus zodelius:)))) "mama", "tetis" ten",teje"(sese), "atin"(aciu), "baba" "ne" "da"(dar)"niam" au au(ant suniuko) ir ant puoduko prasosi, ir valgyti, pats valgo, viska daro, kuo piuikiausia, tik va ta kalba, jam niekaip:((((( labai pergyvenu:(((, bet sako kad berniukai veliau pradeda sneketi:))) todel po biskuti nusiraminau:))) ir galvoju, kad ateis laikas ir prades viska kalbeti kaip ir priklauso;))))))

    ievutek

  3. 3

    musiskiui 1.3m ir jis labai daug zodziu taria aisku nevisiskai galima suprasti bet bando sakyt, galima sakyt ,kad tikrai pradejo taip jau daug 1.2. keleta pavz tapkes-tapte, ten tokius mama tete baba teta dede taria puikiai, miau-yra niau ,cip cip- cic ,atia, ir kitokiu savo dar nelabai aiskia kalba, bet namiskai suprantam ka reiskia jo visi tokie pasakymai... o supranta tai viska ka jam sakai.

    Milana69

  4. 3

    Gana greitai pradejo. nes vyro seima labai didele.daug vaiku visi ten kalbino snekino as namuose ji mokinau kalbeti. rodydavau i daiktus ir kartodavau zodzius. "tai balionas.balionas", "tai lova.lova" ir ka as zinau jau lopseli jis sava kalba kalbejo. mu cip cip au au, geti (gerti). ne jo. mama tete. seip kudikystej lb graziai sakydavo GU.

    Baraniuka

  5. 3

    na mano vyresnioji pradejo kalbeti kazkur 2metuku o mazoji dar tik skiemenis taria...manau kiekvienas vaikiukas skirtingai ismoksta kalbeti...dar aisku prikslauso nuo vaiko ir teveliu bendravimo ir kitu dalyku..

    Pearl

  6. 3

    Maniskis 1.8 metu amziaus, tai turi jau savo kalba, prisimasto keistu daiktu pavadinimu, pvz masina-manga, soske-fuku :)) sunkokai jam sekasi kalbeti, bet gal skaiciuos gerai ateityje. O as pati, jeigu tiketi mamos zodziais, tai kalbeti pradejau metuku neturedama, ir kalbos, istorija, geografija, politologija man labai gerai mokykloje sekesi. Labai noreciau, kad ir mano bambyzui viskas sektusi :)))

    Agne

  7. 3

    mano mergfaitei 1.1 m. Ji kalba mam ( valgyti) tete baba abu dede agi. Ir siaip kazka nesuprantama. Na mes su vyru tiksliukai, tai kogero kaip cia pasiskaiciau dukryte kalbes veliau. Bet skaiciuos gerai

    austeja0809

  8. 3

    Mano manymu, kuo daugiau su vaikuciu bendrauji ir ji lavini, tuo jis greiciau ir pradeda delioti zodzius.
    Sako berniukai vystosi leciau, gal but..
    Mano mergaite 2 metu kalbejo kaip reikiant. :)))

    Linute39

  9. 3

    Kad kalbėti labai nepamenu kada,o pirmieji garsai tai nuo 4mėnesių. A prisminiau, kalbėti pradėjo jau nuo 1,5 kažkur metų,kad ir neraiškiai, nuo 2jų jau gerai,nes turiu 2 dukras.

    Deimax

  10. 3

    Mano pirmagime pradejo kalbeti 1.5metu , gal del to jai gerai sekesi su kalbomis mokykloje ir specialybe pasirinko anglu filologija.

    Idora