• 16ats.

    Kokia Jusu nuomone apie pastetus vaikams? vakar maximoje buvo akcija biovelos mazyliu pastetukas, nesu davusi, galvoju ar verta duoti mazajam ( 2,4 m) ar neverta? kazkaip patys nesam pastetu megejai, nebent retkarciais kepto koki gabaliuka nusiperkam, ir tai karta i metus koki :) ar duodate jus savo vaikiukams?

    rainbowMaistas ir gėrimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    kepenys - reikalingas produktas, bet parduotuviu gaminiai manes nezavi, as labiau linkusi pati gamintis, juo labiau,kad tai neuzima daug laiko

    juratele

  2. 1

    Neperku,kazkaip nesinori duot vaikuciui.

    grirute

  3. 1

    neduodavau as pasteto visai savo vaikui..nepatartina tokio amziaus vaikuciams

    nade

  4. 1

    Niekados neperku parduotuvinio pasteto, taip pat slapiankiu,ar kitokiu desru.
    O namiskiams gaminu viska pati.
    Pasidaryti pasteta naturalu visiskai paprasta.
    Pirma apverdu kepeneles (nesvarbu ar paukstienos ar gyvulines kilmes),poto pakepinu ir sumalu iki norimos kostinencijos blenderiu, maldama kepeneles idedu kartu maltis pora virtu kiausiniu,ziupsneli druskos ar norimu prieskoniuku. (kas megsta galima det biski cesnako, imbiero, petrazoliu svieziu ir krapu) pabaigoje saukstas ar du majonezo,bet nebutina,galima ir be jo.
    ir viska standziai suspaudziu moliniam inde,palieku atvesti. negenda ir vartot tinka iki 2ju savaiciu,laikyti vesesniame saldytuvo aukstyje.
    jei duodu vaikui,nededu cesnako,ar pvz; juodu maltu pipiru.
    Kam pirkti neaiskios sudeties gaminius,uz fantastine kaina, kai gali pasidaryt pati be jokiu konservantu,skonio stiprintojo,dedamo krakmolo ar tirstiklio,dazikliu.. ar is vis malomu visokiu atlieku,neaiskios kilmes.

    Anonimas

  5. 1

    reikia duoti, nes jei is kepenu, tai kepenys turi gelezies, bet gaila, kad musu vaikas jo nevalgo, kada maziukas budavo, tai maldavau virtas kepenis, idedavau pomidoro ir vaikui patikdavo, o dabar ta pasteta galima deti i blynelius, cepelinus idaryti

    vinipukas

  6. 1

    kaip ir visas kitas maistas (visokios desros, desreles ir t.t.), taip ir parduotuviniai pastetai nera sveiki. viskas su saiku ir nieko bloga nenutiks

    busimamama2

  7. 1

    p.s. o aš majonezų privengdavau vaikams duoti, geriau jau sumalus mėsą, kepenėles - užpilti sultinio kur virė mėsytės ir į orkaitę kokiam pusvalandukui pakept, kol viršus pagels - manau tai daug sveikiau - čia mano nuomone.

    Lulu

  8. 1

    aš tai duodavau jau tokio amžiaus paštetukus dukrai, bet nepiktnaudžiaudavau - tik kartai...tai labai mėgo...

    Lulu

  9. 1

    taip manoji mėgsta,bet kaip pasižiūrėjau kiek ten konservvantų,tai aš pagalvojau,kad galiu pati tai padaryti.išsivirti vištų ar kokių ten kepenėlių,susimalti su blenderiu įdėti biškuti majonezu ,ir bus paštetas :)

    Anonimas

  10. 0

    neperkam vaikui niekada... ten riebalai, kurių ir suaugusysis sunkiai suvirškina... sau tai retkarčiais nusiperkam, neberasdami ką bepirkti

    Rugsėja