• 9ats.

    Sveikutes. Noreciau truputuka jusu nuomones, ar bereikalo as nerimauju ar su reikalu. Aciuka

    Dukra lanko PUG. Atsitiktinai suzinojau kad klasiokai beveik visi vyresni vos ne metais. Pug pradejom lankyti rugseji, lapkriti suejo 6 m. Po nauju metu klasiokams jau pradeda sueiti po 7 metukus, kuomet mums 7 bus tik kita lapkriti. Visi vaikiukai beveik ateis i pirma klase 7 m ir 8 men, 7 m ir 6 men ( dauguma tokiu). Mes eisim rugseji bus 6,10 men. Labai neramina tas skirtumas amziaus, akivaizdziai matosi ir pagal vaikus ir pagal ju gebejimus... Labai nerimauju ar nebus mano vaikui per sunku? tie 7meciai jau dabar sugeba daugiau ir tokie savarankiskesni, nesakau gal ir mes visko per vasara ismoksim, bet kokia jusu nuomone apie toki amziaus skirtuma tarp klasioku? galbut man deretu vasara kuomet formuos pirmasias klases eiti kalbeti su mokyklos vadovais, kad atsizvelgtu i amziu vaiku. Visgi yra skirtumas mano nuomone kur klaseje rugseji susirinks vaikai 7m ir 10 men, 7 su puse o kur ateis tik net neturedama 7.
    Ir nelabai suprantu kaip cia mums taip isejo, lankem ir lopseli ( 1m 10 men pradejom) ir darzeli visus metus iki priesmokyklines, kazkaip kol nesidomedavau vaiku amziumi...

    rainbowParengiamoji mokyklaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    as tai nenoreciau , kad mano vaikas nuo 6m eitu i pirma klase, nors jau skaito nuo 4m, raso, bet tikrai neleisiu nuo 6, nors zinau tevu , kurie skubina leisti i mokykla. As pati pradejau lankyti beveik nuo 8m, nes rudeni gimiau, paruosiama klase lankiau 2metus, juk darzelyje daug linksmiau nei mokykloj, o del ugio ar sudejimo maziausiai reikia sukti galva, nes visada klaseje bus auk0sciausiu ir zemiausiu, juk vaikai auga skirtingai, pamenu darzelyje buvo dideli, o 3kl gale stovejo....cia nera esme.

    vinipukas

  2. 1

    aciu anonime. na del fiziniu savybiu ar ugio as tikrai jaudinuosi maziausiai :) turbut mano antra pagal ugi is auksciausiu mergaiciu klaseje. tiesiog labiau jaudinuosi del mokytojos dabartines kalbu, kad beveik visi klaseje jau moka pilnai skaityti ir veiksmus iki 10 sudeti atimti atlieka be pirstu pagalbos jau, o mano maziuke skaiciuoja gerai bet su pirstukais, gal kiek sunkiau sekasi prie mazesnio prideti daugiau tarkim: 1+9, 2+8, 3+7. bet skaiciuoja leciau ilgiau ir suskaiciuoja.
    tikrai netikiu kad i pirma klase susirinks visi jau mokantys pilnai pilnai skaityti ir skaiciuot iki 20 ( turiu omeny ne 1,2,3,4,5.... o veiksmus ).
    delto ir jaudinuosi, kad jei papuls i tokia pirmunu klase ir vel mokytoja tokiem mokantiem daugiau svies uzduotis is antos klases pratybu tai manajai bijau kad bus per sunku, o dar ji tokia jautresne pas mane...

    rainbow

  3. 1

    Aciu. mokomes uzsiimam kasdien. tiesiog yra sunkoka mokyti nezinant ko tikrai reikes 1 klaseje.baisu ir perdaug neapkrauti vaiko ir kazko svarbaus neismokti. pagal pug programa tai zaidimas ten tos pratybos. mokytoja sviecia uzduotis is pirmos klases pratybu jau, o ten tikrai ne 1+1. normalus matematiniai veiksmai, skaitymas jau ne skiemenuojant o pilni zodziai ir sakinukai. tarkime mes pradejom skaityti skiemenuojant : ka la, ona nesa, ma ma ma la. mokykloje mokytojai aiskina kad visi vaikai jau ta moka ir jiems nuobodu- reikia sunkesniu uzduociu ( nors tai ne pagal programa) na ji ir spauzdina visiems ir mokantiems daugiau ir maziau vienodas. manoji nekarta net verke, neisejo zodziu pradzias sujungti su pabaigom ( buvo ismaisyta reikejo suvedzioti linijomis ir dar plius mazosiom raidem surasyta) tai mokytoja pripyle raudonu sauktuku, vaikas aisku susigraudino kad nepasiseke. Mano asmenine nuomone mokytoja tiem vaikam kurie moka daugiau galetu skirti sunkesnias uzduotis, o tiems kuriems sekasi sunkiau skirti pagal amziu ir programa uzduoteles, kad neslopinti vaiko domejimosi,neivaryti baimes ,kad man neiseina nemoku ir dar mokytoja kritikuoja....

    rainbow

  4. 0

    na ir kas be ko priklauso nuo vaiko kaip jus sakote jeigu jauciate kad jai sunkiau negu jos klasiokams tai gal neverta skubinti vaikai skirting mes mazyli I parengiamaja irgi uzrase leist kai jam bus jau 5,6, nes jis viska daro veliau negu vyresnysis, tad skubint neimanoma..

    vejune

  5. 0

    smegenu vystymasis aktyvesnis kuo vaikas jaunesnis tad ir informacijai jis imlesnis, socialine branda gal skirsis kuri laika.. mes irgi savo vyresnyji pradejom leist i parengiamaja kada jis ne 5 neturejo (5 suejo tik rugsejo 29), tad ir pirma bus ne 6 neturint.. tiesiog dauguma pasaulio saliu vaikai I pirma klase pradeda 6m, tad manau naturalus laikas, na dar jeigu 7 sueina rudeni tai gal normal, bet kada vaikui sausi sueina 7 o jis rugsejyje jau budamas 7,9m pradeda mokykla ir ja baigia vos ne 20 tai reiskia magistratura bais tik 26 tai jau kvaila..

    vejune

  6. 0

    As manau,kad cia nera problema.Svarbu vaikas gali pritapti prie bendraamziu ir suvokia ka is jo reikalauja mokytojai...Linkiu sekmes ir nepasiduoti!

    Anonimas

  7. 0

    Labas.Taip ir yra su mano vaikais.Mano sūnus pradėjo eiti irgi 5 metų.O 6 suėjo gruodžio pabaigoj.Žinau,kad yra mergaitė kur sausio pirmom dienom suėjo 7.Tai irgi išeina metai skirtumas.Jei norit vėliau leist reiks į komisiją kreiptis.Bet,jei priežastis tik dėl amžiaus tai nieks neatidės tų metų.Aš tik pirmais metais labai nerimavau o dabar džiaugiuosi;pagal ūgį su jaunesniais jau būtų per didelis o mokintis sekasi irgi gerai.

    Anonimas

  8. 0

    Cia nuo vaiku priklauso, o ne nuo ju amziaus. Taip jau buna, kad vieni ismoksta anksciau uz kitus, kiti veliau. Manau nereikia nerimauti jums del to, galbut daugiau patiems uzsiimti su vaiku, kad ji gabesne butu. Ir nesijaustu to skirtumo. Visada budavo taip, kad klaseje yra jaunesniu uz kitus, bet kazkaip jie niekuo neissiskirdavo is kitu.

    SantaSantute

  9. 0

    panikuojat be reikalo,kuo jaunesnis vaikas,tuo jis gabesnis..o skirtumas gali buti tik ugio ir sudejimo,bet tikrai ne protiniu sugebejimu..taip kad nurimkit ir tegu mokosi vaikas kur mokosi:)

    skruzdux