• 13ats.

    Kaip manot is kokios sumos siais laikais galima padoriai isgyventi 4 asmenu seimai, tai du vaikai ir du suauge? nekalbu apie atsidejimus juodai dienai ar indeliu kaupimus banke, tiesiog tvarkingai mokant mokescius ir valgant normalu maista. Kokia suma menesiui jusu galva yra protinga?

    taskutisŠeimos finansaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    valstybe nustate, kad zmogui 350lt turi uztekti, antram 280lt, treciam 245lt, bet man atrodo zmogui reikia maziausiai 1000lt, nes jei gausi maziau ,tai nesvajok nei apie geresni maista, nei apie kelione prie juros, nei apie mokslus. Tai pagalvokit, jei as su vaiku gaunu minimuma( kurio neva visiems pakanka) ir paskaiciavus islaidas : 250lt darzelis, 100lt nuolatinis, 400lt buto mokesciai, kas lieka? 100lt pragyventi?, tai ka cia ir diskutuoti. Matyt kam uztenka, tai darbuose gal valgo dykai, dar namo maisto parsinesa, arba kura apmoka darbovietes arba nelegaliu darbeliu turi , mokesciu nemoka, tai jiems bepigu kalbeti

    vinipukas

  2. 3

    gyvenom is 3000 lt, pasitaskydavom, net pritrukdavom kartais. Pajamos sumazejo iki 1500 lt tai galiu pasakyti isgyventi imanoma, bet rauna stoga. Mokesciams iseina apie 500 lt, jei dar kokia skola, tai isviso sunku... stambesniu pirkiniu neber is ko pirkti, o taupyti begalo sunku, nes nesutaupysi maistui... s pirkti nesinori, o reikia ir vaikams pusryciu ir pieno ir sviesto ir batonu ( vien batonai 5 lt kasdien), surio ir desrytes, jogurtuko kokio vaikams, arbatytes......... cia neskaitant produktu pietu taisymui, reikia ir bulviu ir darzoviu ir mesos, prie ju tai aliejaus, tai miltu tai dar konors.... viskas kainuoja tikrai daug, o sutaupyti nera is ko. kad ir tai paciai sriubai kiek reikia: mesos gabaliuko, buljono, grietines, darzoviu, duonos ( kuri kainuoja taip pat 5 lt).... zodziu ziauru. kiek beskaiciuojam kur susispausti- sudas. Pataisau pietus dviem dienoms, kainuoja apie 20 lt,- o kur kiti dalykai kaip desra, batonas, kiausiniai... susiperku sumoku apie 50 lt jau galvoju pataupysiu per kita diena neisiu i parduotuve. Ir ziurek kaip tycia baigsis milteliai skalbimo, dantu pasta, kava ar cukrus.... galetu mamytes panasiai gyvenancios pasidalinti patarimais kur galima sutaupyti, kaip jos sugalvoja... aisku neperkant antros rusies desros ar hot doginiu desreliu.

    Anonimas

  3. 2

    Kaip suprantu, klausimas apie Lietuva. Tik nepaminejote kur gyvenate, t.y. nuosavame name, nuomojame bute ir pan.
    Mano manymu, 4 asmenu seimai, kad pakankamai normaliai gyventi (o ne egzistuoti, kaip sakant), per menesi reiketu maziausiai 2000lt.
    Kaip jau minejau, daug priklauso ir nuo to, ar mokate uz nuoma, zinoma, ir nuo metu laiko, nes pvz. dabar juk reikia moketi uz sildyma, o vasara ne.

    Yuki

  4. 2

    nezinau kaip galima pragyventi is 1500lt. sveikinu tas seimas kurios sugeba.... mes gyvename is 2000lt bet jau sunkiai, nes vyras +ruko.

    Anonimas

  5. 2

    as nuo sausio men pradejau isleist maistui 100lt savaitej, ir ka, kuo puikiausiai pavyksta, maistui uztenka pilnai, galiu ir mesos ir kosiu ir t.t. nusipirkti, dabar maistui maximum 500lt i menesi, jeigu be visokiausiu rubu ir t.t. 1500lt uztenka sumoket uz buta ir 4 pragyvent, ir vaikams visada yra tai sureliu, tai jogurto, o anksciau ejom i kainas neziurejom, o dabar reikia pataupyt, nes planu turim, ir viskas ok, nesiskundziam :)

    lolita24

  6. 2

    nepykit,bet aš nežinau ką tada reiškia žodis išgyvent. mes gaunam 4000lt pajamų, komunaliniai žiemą 850lt, kuras apie 600lt, vyresnysis lanko futbolą, eina į mokyklą, mažiukui sauskelnės, mišinukai, maistas visa išeimai, juodai dienai po 100lt ne visada atsidedam.ir maistą tikrai ne aukščiausios kokybės perkam, į spektaklius, kavines nevaikštom, nepramogaujam.

    Anonimas

  7. 2
  8. 1

    raima, o tai kur tokie mokesciai 1500? cia kur reikia gyventi??? mes 2 kambariu bute gyvenam, mokam 800-900 ziema

    lolita24

  9. 1

    nu nezinau.vien mokesciu uz siluma, vandeni, kitus patarnavimus-1500lt., o kur maistas, rubai???

    raima

  10. 1

    mes gyvenam su 1800lt. 400mokesciai, 100 buitine chemija, 100lt kontresepcija ir higienos priem, 100lt misinukai, pampersai 100lt beveik vaistam isleidziu, tai zvakutes vaikam, tai nuo skausmo, tai koks tepalas ir pan, 100lt vyro cigaretem ruko, dar koki inda vis nuperku ar koki drabuzi, na iki 100lt kazka bendro, ir va kas lieka maistui, dar neduog diev batai suplysta, ar dar kas.... na zodziu istiesu sunkiai pragyvenam, nes maistui taupyti turim...

    Anonimas