• 10ats.

    Vaikas ir vemimas ”is reikalo”

    Sveikos, gal jus turesite kokiu ideju. Mano zuikis siandien surenge man tikra spektakli, kurio atomazga buvo vemimas. Veiksmas vyko prie maisto lekstes - liepiau valgyti, nevalge, pasakiau, kad eis miegot nevalges, tai jis demonstratyviai isidejo gabaliuka i burna, pakramte ir apsiveme. Paskutine savaite jis nepasizymi valgumu, pakosti, temperaturos neturi, laksto, zaidzia kaip visada. Pas gydytoja eisim tik ketvirtadieni, tai net nezinau ka ir begalvot - oziai cia, sveikata slubuoja ar dar kas?

    Isnykstanti2-4  metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Negalima vaiko valgydidnti per prievarta...

    Yuki

  2. 2

    As prisimenu is vaikystes atveji,kai mama liepe isgert pieno puodeli,nes po jo duos apelsina.As taip apelsino norejau,o nuo pieno net purte.Bet mama nedave,kol neisgersiu,brolis isgere,valgo apelsina.As per jega isgeriau piena ir apsivemiau.Tai vaikui,niekada per jega nieko nesiulau.O kai reikia gert vaistus,tai tada siulau pagalvot ka nores vakarienei,ar pusryciams,kazka paciai parduotuvej issirinkt duodu,tai zinau,kad tikrai valgys.

    grirute

  3. 2

    per prievartą vaiko valgydinti nerekomenduoja net specialistai gydytojai. Mano vaikui, ypač kai buvo 1 - 1,5 m amžiaus irgi užeidavo dažnai tokių nevalgiadienių, man taip neramu būdavo, bet jis sau laimingas, kaip prisuktas laksto žaidžia, viskuom domisi, ir neįkiši tu jam jokio maisto. Dabar irgi pasitaiko, bet jau labai retai.

    Teisingai kažkur rašė,kad mamytės nebijokite, vaikai jaučia alkį, jei norės, tikrai pasiprašys, ar parodys, ir alkani tikrai neliks ;)

    Pabuciuok

  4. 2

    Per prievarta jusu vietoj nekisciau,jeigu nenori,tegul nenori,gal istiesu jam nelindo tas kasnis,o teko,nu ir isejo atgal.

    Jolka123

  5. 1

    Na manajai 2.6 metu,niekada nestebiu,nes ji puikiai pati valgo ir be mano stebejimoir pagalbos.

    Jolka123

  6. 1

    Tai kokie cia nevalgadieniai,jeigu vaikas valgo sriuba,pas mus jeigu nevalgo,tai nevalgo nieko :) nenori valgyt ir nenori,nores suvalgys,as palieku maista ant stalo,tai kai uzsimano,tada nueina ir suvalgo,nesedziu salia ir nestebiu.

    Jolka123

  7. 1

    As jam nieko per prievarta nekisau, nes jis pats dazniausiai pavalgo, as dalyvauju tik kaip stebetoja ir pagalbininke. Nevalgadieniu pas mus irgi yra buve ir nemazai. Tik ne savaite laiko, kai vaikas valgo tik sriuba su batonu ir geria arbata. Ir valgyti jis nori, nes praso valgyt, o padavus - nevalgo, sedi ir bliauna prie lekstes... Saldumynai ir visokie kitokie skanumynai grieztai ribojami. Maista gaminu namuose, savaitgali net 3 patiekalus gaminau, kad tik jis valgytu, o jis tik vieno paragavo...

    Isnykstanti

  8. 1

    Kam kisti vaikui, jei sis net vemia, jeigu vietoj koses net saldainiu nereikalauja, tai reiskiasi tikrai ne alkanas. Mes mamos daznai pervertinam vaiko apetita.

    Anonimas

  9. 0

    Sriuba vaiko skrandukui yra būtina, ir labai gerai iš mažens pripratinti ją valgyti.

    Anonimas

  10. 0

    Patikslinu, mano vaikui tik 2,5 metu, todel stebetojas ir pagalbininkas valgant jam yra reikalingas. O sriuba mano manymu kaip maistas gali but valgoma diena, maksimum dvi, o ne savaite laiko. Bijau, kad su tokiu vaiko valgymu po toteks ilgai gydytis, nes sriuboje nei vitaminu, nei labai kazko naudingo nera.
    Beje, aciu uz visus atsakymus. Jau pati issiaiskinau, kad mums greiciausiai nieko rimto, cia tik protestas pries daznejancias kalbas apie broli ar sese. Vakar su vaiku pasikalbejom, siandien bent jau kol kas grizom prie nornalaus mitybos rezimo.

    Isnykstanti