• 7ats.

    Moterims, susilaukusioms pirmagimio bunant labai jaunoms :)

    Jeigu pirmagimio susilaukete labai jaunos 17-21 metu, kaip jums klostosi tolimesnis gyvenimas nuo vaikucio gimimo, nesvarbu kiek jau laiko nuo to praejo...
    Kokie sunkumai uzklupo bunant gal kazkiek per jaunai, ne pakankamai pasiruosusiai?
    Ar vaikelis trugdo planuoti, igyvendinti savo kazkokias idejas ar seniai suplanuotus veiksmus...
    Kada galejote kazkiek atsipusti ir ikvepti oro nuo visisko atsidavimo vaikui ir pradeti kazkiek laiko skirti sau?
    Aciu !

    SausainiukeKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    As pagimdziau pirma dukra 17 metu. Pradzioje buvo sunkoka, bet buvo daug artimuju palikymo. Su pirma dukra pasilikauviena, be vyro. Buvo sunku vienai. Nuomojausi busta, islaikiau vaika bei save. Vaika ziurejo mano mama, o as dirbau... Poto apsireiske mergaites tevas, pasidare lengviau, padejo jis. Bet niekada nesigailejau kad jauna pagimdziau, dziaugiausi kad turejau savo mergyte !!! Issisukau, kad ir labai sunku buvo.

    liuli_liuli

  2. 2

    pagimdziai kai man buvo 18m ir 3men. pogimdymo viskas klostesi viskas gerai turiu nuosava nama vyras dirba pinigeliu visada netruksta gaunu dar globa papildomai,vaikuciu labai dziaugemes:) taip baigesi visi begiojimai po svecius,draugus,daugiausiai siedim namie nes maziles nera su kuo palikti,su mumis gyvena dar mano 80mete mociute tai kaip sako,as namie turiu pasirupinti dvejais vaikuciais:) niekada nesigailesiu kad taip anksti susilaukiau savo spindulelio,nium kai mes su vyru ir mazile nematem vargo ir bado tai viskas puiku:)

    krasotka69

  3. 2

    Aurytes susilaukiau budama 20 ir negaliu pasakyt kad nesusitvarkau kad kazkokie planai griuvo nes taip nebuvo :) turiu nuostabia seima kuri padeda vyra :)vaikas netrukdo planuot nes viskas kas planuojama liecia ir ji susije su juo :) o atsipust galiu vasara kai silti orai ir visa diena praleidziam lauke arba kai Auryte buna pas mociute :)

    Raimonda20

  4. 1

    Na o as pagimdziau 20-ies, kelios dienos nuo 21-o gimtadienio. Taciau neikiek nesigailiu ir man nera sunku, priesingai labai dziaugiuosi ir esu begalo laiminga , kad turiu maza stebukleli budama tokia jauna. Mano vyras mumis labai rupinasi ir labai mus myli. Ech gera buti mama!:)

    Airida1993

  5. 1

    Sunu pagimdziau 20metu. Tikrai negaliu pasakyti kad esu kazkokia nuskriausta,vaikas buvo labai planuotas ir lauktas. Aisku kaip ir kiekvienai mamai buvo sunkoka bet labai padejo vyras.As tikrai esu laiminga mama ir zmona :)

    Lafe

  6. 1

    Pagimdziau 19 metu, na ir ka, meluociau jei sakyciau, kad man lengva, niekam nepatariu gimdyti anksti, nei pagrindo po kojom, nei to protelio nera. Kartais noriu kaukti, nezinau kaip isvis valdausi, stogas vaziuoja, vaika myliu, graziai priziuriu, bet vidinis balsas nuolat grauzia, kad kam as aukojau savo jaunyste, bet yra kaip yra, vaikas keicia viska, daug labiau apgailetina kai pasigimdziusios jaunos nesugeba prisiimti atsakomybes, isivaizduoja, kad kazkas joms vos neturi tuos vaikus uzauginti, numetusios kudikius tevams, seneliams baliavoja. Nenoriu, kad mano vaikas uzauges prisimintu vaikyste kaip bloga sapna, kad mama jo nemylejo, neziurejo, noriu, kad mano vaikas butu laimingas, tuo ir apsiriboju.

    Anonimas

  7. 1

    pirma pagimdziau 20, antra truko vieno menesio iki 22 gimtadienio tad teoriskai 21.. pirmas buvo labai planuotas, santuokoje pragyvenom du metus, tad jokiu planu nepakeite, antras deja neplanuotas tad pakeite planus - teko atidet planuotas studijas vyras studijos atsidejo 1 metus, as net 3m, bet va vyras jau baigia bakarauja, o as pirmam kurse. o visa kita lyg ir normalu verslas einasi normaliai, nama pasistatem dar turim skolos bankui bet per metus lengvai iveiksim ta skola, tad viskas normal.

    vejune