• 30ats.

    Nesutariu su vyro šeima, norim išsikelti, ar pragyvensim savarankiškai?

    Mes gyvenam pas vyro tevus, bet jo motina manes kazkodel nekecia kaip ir jo brolis jauniausias, kuriam 17 m. Ketinam nuomuotis butuka, turim dukryte 5 men. beveik. Kaip manote, ar galima pragyvent uz 1140 lt menesiui?Nes su jo seima gyvent kosmaras. Patikėkit, jo tik tete fainas ir brolis kitas, kuriam 18 m.

    DaivuziukeSu giminėmisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    O aš manau, kad jei rasit kur pigiai išsinuomuot, tai būtinai išeikit iš to košmaro. Tik nuomuojantis pažiūrėkit kiek už šildymą tenka mokėt, nes kartais geriau keliais litais daugiau už nuomą sumokėti nei milžiniškas sumas už šildymą pakloti. Pragyventi galima, bet labai taupiai tektų gyvent. Laikausi nuomonės, kad jaunai šeimai yra geriau atskirai, nors iš praščiau, nei su anyta, kuri marčią žemina vyro akyse. Juk lašas po lašo ir akmenį pratašo. Taip ir čia. Laikui bėgant ir pats vyras gali pasiduoti anytos įtakai. Beto, dukrytė auga, tai nemanau kad tu norėtum, kad ji girdėtų nuolatinius tavo barnius su anyta.

    trejetukas

  2. 3

    Nepavydetina situacija,suprantu tave,ypac kai sukurus seima,tenka gyventi su tevais,o jei dar su paaugliais vaikais..,tai isvis nekas.Tu su mazu kudikeliu,du jauni vaikinukai savo "maistaujanciame" laikotarpyje,vyro mama,kuri kaip supratau nelabai tau ka padeda...kosmaras.Bet su tokiom pajamom vargu ar isgyvensit.Tik i skolas galit ikristi...Bet jei sutari su uosviu ir su vienu is vyro broliu,gal kaip nors ju pagalba,pasikalbejusi,papasakojusi kaip jautiesi,rastumete ir kompromisa koki,kad situacija butu svelnesne namuose...zinoma,daug zmoniu namie,kiekvienas su savo charakteriu.Bet tu turi maza kudikeli,kazkokio supratimo,pagarbos,mazytes pagalbos manau tikrai esi verta...ar tikrai neimanoma rasti bendros kalbos su vyro mamas? Na del sventos ramybes,del kudikelio geroves gal imanoma nusileisti,ar patyleti kazkokiose situacijose,net jei zinai,kad esi teisi,galu gale,kad sumazinti itampa,gal imanoma isvis stengtis kuo maziau bendrauti.Na,man be galo sunku butu auginti kudiki namuose,kur manes kazkas nekencia.Jei finansai neleistu issinuomoti kazka atskirai,bent kazkuri laika stengciausi save "priversti" susvelninti situacija.Sekmes.

    geguziukas

  3. 2

    nebent jau pigiai kur gyvent susirastumete:) bet ir tai valgyt juk reikia,vaikutis ir mazas bet ko nevalgys:)

    coliukexxxx

  4. 2

    na ziurint kokios jusu seimoje pajamos ir islaidos...

    daina

  5. 2

    Nereikia jau taip sakyti, kad nekenčia, tiesiog jūs abi nesutariat ir tiek. Ieškoti nesutarimo priežasčių reikia tiek tau, tiek anytai. Aišku, geriausias variantas gyventi atskirai, bet negi negalėjote prieš tai pagalvoti apie kitokį, atskirą gyvenimą nuo tėvų, prieš pradedant mažytį kūdikėlį? Nebent tai buvo netyčiukas, tada nedaug ką ir pakeistum:)
    Bet gi iš kitos pusės, tu pati randi tau pritariančių žmonių jo šeimoje, tai gal geriau "glauskis" ir guoskis pas juos, o su anyta bendrauk kuo rečiau ir mažiau.
    Dėl pragyvenimo, tikrai neįsivaizduoju, kaip galima būtų taip išgyventi už tokius pinigus/ Na, nebent jūs jau dabar gyvendami pas jo tėvus esat "savarankiški" ir už daug ką sumokat iš šių gaunamų pinigėlių - maistas, paslaugos už elektrą, dujas ir pan. Ir dar tuo pačiu galit patys išgyventi ir vaikutį aprengti ir pamaitinti, tada tikrai nėra ką galvoti, bėgti kuo greičiau ir pradėti gyventi savarankiškai.
    O ką sako vyras, jis nori gyventi atskirai, ar jam gerai pas tėvus? O gal galėtų jis labiau tave užstoti prieš anytą? Gal pradėkit pirmiausia nuo pokalbio su vyru, ir išsakyk jam kas tau nepatinka ir kokius to sprendimo būdus galėtumėt surasti.

    elegancija

  6. 2

    Tikrai bus sunku su tokiomis pajamomis vien tik nuoma kiek kainuoja o dar komunalines paslaugo o kur maistas. tikrai nemanau kad pragyvensint.

    mamyciuke

  7. 2

    uzjauciu:))) mano anyta manes nemego, tik skirtumas jos sunus jai vienintelis. mes gyvenome ir su mano tevais, ir su jo. vyresni nori pamokyti, be to, svetimas tu esi jiems zmogus. jie ziuri tik ka tu darai, mato tik bloga, mano tevai taip pat atsimenu priekaistavo"daug miegat", "su vaiku mazai bunat lauke ir kodel vyras neina i lauka?" , "netaip maitinat". vyro tevai tik tylejo, bet uosviene visa laika buvo susiraukusi. Kai nuejom gyvent atskirai, viskas pasikeite" kaip tu taip skaniai gamini", "Duok receptuka" ir pan. turek kantrybes ir vis del to pabandykit gyvent atskirai, yra begale variantu... kartais be patogumu geriau, negu visa laika stresineje situacijoje. Blogai kai vyrai ta viska mato, dar patikes, kad tu blogiete.

    Danulexia

  8. 2

    ziurint kur gyvent zadat jei dideliam mieste vargu ar uz tiek pragyvensit, jei nedideliam miestuke,kur buta tiesiog galima rast uz nuoma kur nereik moket tik uz patarnavimus reik susimoket,ir nebutu jokiu papildomu mokesciu, ten internetas, kokie issimokejimai,telefonu abinimentai kur nemazai prakalbama, manau butu imanoma uz tiek pragyvent.

    Milana69

  9. 2

    na, uz tokia suma tikrai nepragyvensit, nes uz viska reikia moketi. O kad vyro broliai taves nemegsta, tai gal ir normalu, juk jie paaugliai, jiems gali viskas nepatikti, gi dar vieta ju seimoje uzimi, anytos irgi ne visos auksines pasitaiko. Na, bet tau reiktu stengtis su jais sugyventi, bandyti rasti tos neapykantos priezasti, gal kazka darai ne taip.

    Agne

  10. 2

    abejoju ar uz tiek pragivensyt,reikes gi moket uz nuoma,uz komunalines,be to ziemos sezonas reikes uz sildima moket,o kur dar maistas,sotus gi sventaja dvasia nebusyte,o ir vaikiukuj reikia ir rubeliu ir be to vaikuj jau 5 men,reikia papildomo maisto,gerai jei krutim maitini,bet jei misiniku tai vien ant jo keleta simtu lt reikia.
    o negalyt pas tavo tevus pagivent?

    kritike