• 15ats.

    Ar vaiką papildomai mokote namuose?, Korepetitoriai, papildomi už

    ar padedate jam ruošti pamokas, ar dirbate tik su tais dalykais, kurie jam nesiseka, ar tą darbą paliekate tik mokytojams ?

    rutikas6-12 metaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    su vyriausiu teko padirbet daug, ir mokytoja samdzau kai jis 3-5 klaseje buvo, na dabar geriau, bet kai kada is nelabai kaip pavyksta koks kontrolinis.. gerai, kad vyriauisa dukra ir mazasisi sunus be probemu, pardejo skaityt dukra 4, sunus 5 ir rasyt na zodziu saunuolaii, na su maze matau suvargsim, jinai nelabi kaip, o dar ir tingi, turi gal ir demesio stoka, na netyriua, bet jauciu kad teks mums su spec.pedagogais ieskot jei pagalbos

    gertruda

  2. 2

    nesuprantu uz ką mokytojai gauna algą, jei dar reikia samdyti korepetitorius, gal tada ir mokyklų nebereiks greitai. Zinau, kad be papildomų mokymų sunku šiais laikais

    vinipukas

  3. 2

    Man mama tik pirmoje klaseje truputi padejo, kai mokiausi rasyti, labai raides istempdavau, o toliau jau jokios pagalbos, bet ir gerai, nes zinojau, kad uz namu darbus busiu tik as atsakinga, su mielu noru juos darydavau, kartais patingedavau, bet mama nelindo ir netikrino. O mokiausi labai gerai. Su broliu teko visai seimai vargti, nes jis nenorejo ruosti pamoku, tingejo ir nesistenge, taip buvo iki pat mokyklos baigimo ir net su pagalba jis mokesi daug prasciau uz mane. Manau, savo vaikui as irgi padesiu tik pirmoje klaseje ir kuo maziau tikrinsiu, kad pajaustu atsakomybe. Nors ka gali zinoti.... Siaip tai musu maziui pasiseke, nes man gerai sekesi visi humanitariniai mokslai ir kalbos, o vyrui - tikslieji mokslai, tai jam prireikus pagalbos jos tikrai bus :))

    Agne

  4. 2

    mano dukryte antroke:) ir pirmoj klasei, ir dabar padedma padaryti pamokas.viena diena nereikiai, kita diena papraso, kad padetume:)) kodel turetume nepadeti? man teveliai iki 9klases jei paprasydavau padedavo, patardavo.ir as taip pat padedu, o jei nereikai pagalbos vistiek uzeinu i kambari paklausiu ar viskas gerai, ar susitvarko pati:)))))

    ievutek

  5. 2

    Su vaiku nereikia ruošti pamokų, nereikia ir prižiūrėti nuolat ar jas padarė. Na gal pirmoj klasėj...Arba tokiu atveju, jei smarkiai atsilieka ar visai nesigaudo. Aš net su mokytoja konsultavausi, ar reikia kontroliuoti, ar padarė, priminti padaryti ir t.t. Ji man patarė to nedaryti, nes vaikas turi išmokti už save atsakyti. Mano vaikas mokosi gerai, bet yra išsiblaškęs, todėl dažnai būna tokie "kryžiai" už neatliktus namų darbus. Bet mokytoja sakė, kad tegu pats gėdijasi, kapstosi, nes penktoj klasėj bus tik sunkiau ir jei mama prižiūrės taip, tai pats nieko ir neprisimins.
    Tikrai žinau, kad yra mamų, kurios ruošia su vaikais pamokas iki pat mokyklos baigimo.
    Dabar mano vaikas labai pasitempė, pats viską tvarkosi ir man labai džiugu, nes praeitais metais tai laaaaabai daug 'kryžių' buvo :)

    Iga

  6. 1

    Dar nemokiau, bet manau teks, nes vaikas ne itin gabus ir nemegsta ruost pamokas

    Auksare

  7. 1

    padedu ruosti,o kam tie korepetitoriai,jei as pati galiu ja pabuti.Raso papildomai diktantus,skaiciuoja mano sugalvotas uzduotis,rasom dailyrasciu,skaitom knygu istraukas

    ruta26

  8. 1

    tikrai tokio amžiaus vaikas tikrai pilnai gali mokintis be jokių korepetitorių pagalbos,tam užtenka ir tėvų priežiūros

    eliliuk

  9. 1

    Papildomų mokytojų ar korepetitorių savo berniukams nė karto nesamdžiau. Jau gerai neprisimenu, bet pradinę mokyklą tai kelis kartus "baigiau" - tai su vienu, tai su kitu pamokas dariau:) O paskui dar iki kokios 6 klasės pripuolamai kai kuriuos dalykus. Dabar būna, kad paprašo ką nors paaiškinti ar parašyti, dažniausiai lietuvių k., nes jau vyresnių klasių nebesuprantu, nei matematikos, nei chemijos nei kitų dalykų.
    Manau, kad pradinukams tikrai reikia padėti paruošti pamokas, nes ne visi supranta kaip tai geriau ir greičiau padaryti. O ir tėvų pagalba yra gerai vien todėl, kad nesijaustų palikti vieni spręsti sunkus dalykus. Manau, nereikia, kad pamokas tėvai paruoštų, bet kad būtų šalia ir patartų ar paaiškintų nesuprantamų dalykų, tikrai reikia.
    Viena mano pažįstama savo pirmokui pamokas padėdavo ruošti kartu su vyru,. Ir netgi taip, kad vienas daro vieną pratimą, kitas kitą, o vaikas dar ką nors. Būtent toje mokykloje labai daug užduodavo, net ir pirmokams, namų darbų, mat ne viską suspėdavo per pamokas, tai reikėdavo pabaigti namie. Tėvai net ir skundėsi kažkur, bet jiems paaiškino, kad tokia mokyklinė programa ir teko vargti.

    elegancija

  10. 1

    mano 1 klaseje bet padedu ir manau kad reike .as net padedu kitos dienos knygas suside. nes manau kad vaikuj reike to.

    Anonimas