• 12ats.

    Ar gali invalidas dirbti sunkius darbus?Ar esate sutike ''apsimetusiu'' invalidais?

    niekaip negaliu suprasti, kada randu skelbimuose: ''siulau apsaugininko, valytojos darba invalidams'', tai koks tada jis invalidas, jei gali dirbti ta pati kaip visi sveikieji ir dar gauti pasalpas, butus, masinas, maisto paketus. As sveika budama negaliu rasti darbo ir ismaitinti vaiko, o jiems visos privilegijos. Manau dauguma yra apsimete jais.

    vinipukasDarbas ir karjeraĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Taip, zinau viena atveji, kai invaliduma zmogus gavo per kysi.

    Anonimas

  2. 2

    Tokiu nusipirkusiu invaliduma,turint pazinciu ir priejima prie med.komisiju isduodanciu dokumentus apie tai.Bei ( gaunanciu invalidumo,neigalumo kompensacijas ) Neteisetai as pazistu apie desimti. Jei toks vors vienas parlindo,tai bus faktas, kad toje gimineje ir ne vienas gimineje yra susitvarkes tokiu budu popierius,ir aprupina darugiskais rysiais pazistamus.zinoma uz atatinkama atlygi.
    pazistu tokiu,zinau net kas taip daro, ir kas jau daugeli metu jomis naudojasi.
    Kas kaip moka ,tas taip suka.. koks skirtumas,kaip taos pinigus isvylioja... tas vyksta masiskai,ir nieko cia nepazabosi. Kazka iskusi, problemu ,ir kersto neatsiginsi,,, Nu laimesi ,gal tuos kelis simtelius ,grazinusi i mokesciu moketoju kisenes, bet ar busi laiminga po tokio zygdarbio pati patapus invalide, ir imdama jau legaliai tokius pinigus.. sitoje srytyje,labai pikti zmones sukasi..

    Anonimas

  3. 2

    invaliduma zmogus gali tureti,bet jis nematomas.pvz-zmogus sirges kokia vezio forma ir issigydes gauna invaliduma-kojas rankas turi,ant kaktos neparasyta-stai tau ir invalidas ir dar yra ligu ligeliu kuriu deka gauni ta bjauru apibudinima

    Anonimas

  4. 2

    oj pilna tokiu. eina pakisa kysi, kad nereiketu dirbti, gauna pazymejima, savo rate zinau daug, ir gimineje ir tarp draugu. ypac bedarbiai, kurie nenori gatviu sliuoti ar sniego ziema kasti uz ta soc pasalpa, eina issiema pazyma, kad jis dirbti negali, .. bent mano kely tikrai daug tokiu.

    tikmama

  5. 1

    sutikusiu nesu,bet neigalumo grupiu yra trys,o tai ir atitinkamai keiciasi nedarbingumo procentai

    ruta26

  6. 1

    na istaigai geriau priimt neigalu zmogu- mokesciai mazesni, o sakykim kaip valytoja jinai gali turret protine negalia, kad sakykim jos intelekto koficientas nera 80, tad jinai tures neigaluma, bet tai nereiskia kad valytojos darbo nesugebes atlikt, na su apsaugininku gal kiek sunkiau, nes vieties reikai ir fizines jegos ir suvokimo, bet yra tokios ligos kaip diabetes kur lietuvoje tie zmones vadinami neigaliias o kitam pasaulyje su tokia liga zmones zaidzia profesionaliose sporto komandose.

    vejune

  7. 1

    Mano senelis amžinatelis,nuo jaunystės turėjo per blauzdą blogai sugijusią koją,nes buvo lūžusi,bandyta istatyt atgal,kazkas ten nepavykę,po kurio laiko laužta vėl,ir vėl įstatyta,tad liko visiškai šlubas,ne šeip biški. Taip pat neturėjo neįgalumo. Ir dirbo taip pat visą laiką iki pencijos. Nes toliau jis visiškai buvo sveikas.Taip kad ligoms duodamas neįgalumas.

    Anonimas

  8. 1

    jolka , nesutinku kad mano siauras mastymas, as tik niekaip nesuprantu kaip darbingas zmogus gali buti invalidu, jei zmogus fiziskai stiprus, gali dirbti sunkius darbus, tai kam jam invalidumas? mano pacios seimoje buvo zmogus, kurio koja buvo suzalota nuo vaikystes ir jos pilnai nelankste, bet jis dirbo visa gyvenima(virs 40m stazas) ir negavo jokio invalidumo, nes nedave kysiu, todel man skaudu, kada darbingi zmones naudojasi mokesciu moketoju pinigais ir visur gauna pirmumo teises, nors yra fiziskai stiprus dirbti . as cia nekalbu apie tuos, kurie negali dirbti fizinio darbo

    vinipukas

  9. 1

    Jus dziaukites,kad sveika esate,o ne pavydekite.Man asmeniskai neteko susidurt su apsimeteliais.

    grirute

  10. 1

    Pas jus matyt siauras mastymas apie neigaluma turincius zmones,negalvokit,kad neigalus buna tik tie,kurie be ranku ar be koju,suaugusiam zmogui nustatomas darbingumo laipsnis,tad turint neigalima galima dirbti ir iprasta darba,koki dirba sveiki zmones.

    "Darbingumo lygio įvertinimas:

    jei asmeniui nustatoma 0-25% darbingumo, asmuo laikomas nedarbingu, negali dirbti įprastinėmis sąlygomis, t. y. gali dirbti tik pagal negalios pobūdį pritaikytoje darbo aplinkoje;
    jei asmeniui nustatoma 30-55% darbingumo, asmuo laikomas iš dalies darbingu, gali dirbti įprastinėmis darbo sąlygomis, atsižvelgiant į Išvadoje dėl darbo pobūdžio ir sąlygų pateiktas rekomendacijas;
    jei asmeniui nustatoma 60-100% darbingumo, asmuo laikomas darbingu."

    Tad zmogus turintis 60-100% darbingumo,kitaip atrodo 3 grupe gali dirbti ir apsauginiu ir valytoju.

    Jolka123