• 11ats.

    Gal kaip ypatingai mokinot savo vaikus tarti žodelius,kokius specialius žaidimukus žaisdavot ar pratimukus tarimo darėte?

    Mano dukrai jau virš metukų.Kiek žinau jau nuo tokio amžiaus vaikai ima kažką bent jau kalbėti.Manoji anksčiau sakydavo mama,tete...Dabar nesako,tik garsus gyvūnų pamėgdžioja kai knygutes vartom.Na kartais amam pasako kai einam valgyt arba aaa kai einam miegot.Kaip mokinti vaiką kalbėti?Ar mokinot?

    Vilmiene1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Gal jai dar per anksti, mano mergaitei 9men ji sako mama tete baba ir tai savotisku zodeliu. Kia zaidziame su pliusiniu zaisliuku rodau kur nosyte akyte burnyte tada jos prasau kad prodytu kur kas yra kartais tai pavyksta jai paroditi kur kas yra.

    mamyciuke

  2. 3

    kiekvieną daiktą, kurį paimu į rankas ir duodu dukrytei, vis pakartoju kelis kartus, kas tai per daiktas, pvz., kaladėlė. Akcentuoju, kokia tai spalva, pvz., dabar mausimės raudonas kelnes, ausimės baltus batukus, paduok geltoną kaladėlę, Geltona-saulė ir pan. Daug kartų kartoju tą pačią spalvą vis su kitu daiktu susijusią. Kuriems išeina daiktams, gyvūnams, pritaikau vaikiškus žodžius - eisim gaudyti paukščiukų - pliast pliast arba cip cip; Bėga kačiukas - miau:) Lauke duodu medžių lapus ir vėl mokomės spalvų.
    Dukrytei 13 mėn., bet ji sako tik mama, tete, niam niam (čia ir valgyti, ir gerti), ate. Ir dar savo kalba burzduliuoja. Bet supranta viską - ką paprašai paduoda, nneša,suranda. Manau, dar anksti, kad kalbėtų, nes ir mano vyresnieji daug vėliau pradėjo kalbėti. O kurių anksti vaikučiai kalba, labai džiugu girdėti.
    Dabar mokė vieną žaidimą (lankom Yamaha mokyklėlę, bet buvom dar tik 1 užsiėmime) - groja muzika (galima ir be jos), paimi kelis kamuoliukus, kietus (galima ir pvz., kaladėles, kad metant garsas būtų) pakeli aukštyn ir sakai brrrrrrrrr kelias sekundes, o paskui meti žemėn ir sakai - bum. Taip darai kelis kartus, kad vaikutis matytų tą kamuoliuką aukštai pakeltą ir kad matytų, kaip jis krenta. Paskui tik pakeli kamuoliuką aukštyn ir sakai brrrrrr, o paskui ilga pauzė, kamuoliuko nemeti lauki...... paskui meti žemėn kamuoliuką ir pasaki bum. Taip lavinant, po kelių (ar keliasdešimt) pamokėlių sako vaikučiai patys pasako bum nebesulaukę, kol tai pasakys mamytė:)) Na tai va, kol kas tiek:)

    elegancija

  3. 3

    Kiekvienam Vaikiukui yra savas laikas. Negali taip būti, kad suėjo metukai ir pradėjo kalbėti. Vieni pradeda ankščiau kiti vėliau. Kaip pvz: Mano dukrytė 1.1 metukų kalbėjo aiškiai ir sakiniais, o vyro sesers berniukas pradėjo kalbėti nepilnai trijų metukų, o iki tol tik trys neaiškūs žodeliai ir paukščių kalbelė. tad nieko baisaus, kad ji nekalba. Aš papraščiausiai labai daug su ja bendravau, daug pasakojau, bandėme kartoti žodelius, visokiausi žaidimukus ir t.t. Nieko nevadinome Pvz karvutė - MŪ, Šuniukas- AU AU, papraščiausiai viską tikraisiais vardais. Tik nežinau ar tai padėjo jai anksti kalbėti ar tai tik sutapimas. Taip, kad nenusimink ir nesinervuok be reikalo. Ateis laikas, kai prabils ir norėsis, kad kartais patylėtų.. :) Sėkmės ir kantrybės..

    Jurgusia

  4. 2

    Manau siame dalyke yra genetika ir pats vaikas. Aisku reik kalbet bet veinam gali tai veikti ir prades kalbet anksti o kitas velai. Svarbu kad abu vaikuciai sveikiir abu kalbes tik skirtingais laikais.

    austeja0809

  5. 2

    mes specialiu zaidimu nezaidziam, bet nutaikau patogiausia laika, kai vaikas niekuo neuzsiemes, pvz, kai dviese lauke dviratuku vaziuojam. tada ramiai sau einam, o as po viena zodeli sakau, o jis bando kartoti neprasomas. Maniskis tik tete, mama, am sake iki pusantru metuku. O vat si menesi pasipyle kalba :))) net zodi pizama pasako ir toks laimingas, kad mes laimingi :)))

    Agne

  6. 2

    papraščiausiai viską daryk žaidimo formoje ir pamatysi kaip greitai ji prabils ;)

    Jurgusia

  7. 2

    Ne,tai aš kol kas dar ir nepergyvenu:)))Tiesiog taip teiraujuosi ar kas gal kokių žaidimukų ar pratimukų moka:)))

    Vilmiene

  8. 2

    Dar neparašiau,kad šiaip ji be galo daug šneke,bet neaiškius garsus:))))

    Vilmiene

  9. 1

    Ypatingai nemokinam,tik vartom knygutes su gyvunais pavyzdziui,vaikutis beda su pirstu o as kartoju kelis kartus kas nupiesta knygutej.

    ruta26

  10. 1

    Reiks pabandyti tą pratimėlį su kamuoliukais.Šiaip maniškė irgi viską supranta,ko paprašai atnešt ieško,stengiasi,randa ir atneša,kad ir ilgokai kartais užtrunka:)))Man tik labai jau norisi kad mama pasakytų;),juk sakydavo...:)))

    Vilmiene