• 24ats.

    Paaugliai mėgaujasi energetiniais gėrimais. Ką apie tai manot?

    Ką apskritai manot apie šiuos gėrimus? Man asmeniškai jie net neskanūs. Dirbu pardavėja - todėl neretai pastebiu, kad net pradinokai juos perka. Ar tikrai vaikams tokių gėrimų reikia, ar jie nekiankia vaikams? Juk kavos tai nesiūlom vaikams, nes ji tonizuoja. Gal tai tik mano konservatyvus požiūris verčia taip galvoti?

    BaraniukaMaistas ir gėrimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    Žinau kad megaujasi ir tai yra tikrai labai blogai , kažin ar jie žino kam tie enrgetiniai yra skirti ir kokiaju paskirtis , turbut nelabai. Čia ir tevu problema kad nemato ka daro ir ka geria ju vaikai juk tie energetiniai labai nesveika ir kenkai sirdziai.

    mamyciuke

  2. 4

    Bet vaikai perka. Tevu nereiketu smerkti, nes vaikai mokyklose laisvi. jie per pertrakas nusiperka ir cipsu ir energ.gerimu jei tik pinigeliu is tevu gauna.

    Baraniuka

  3. 4

    mamyciuke, as ir galvojau kad tai yra tevu nesuziurejimas, bet juk tu ir fiziskai ju negali suziureti, juk paskui juos visur nelakstysi...kaip tai galima butu padaryti? juk vaikai geria ne del to kad jiem tevai nepasake kad negalima o todel kad pries draugus pasirodyti... o kaip su tuo kovot?

    poolman

  4. 4

    na ju gal kam ir reikia bet tikrai ne pradinokams... asmeniskai as juos karts nuo karto vartoju, man jie skanus su jais galima neblogu kokteliuku padaryt (skaniai geriasi). na o del kenkimo, tai kenkia viskas ko vartojama per daug, vartojimas su saiku daug zalos nepadarys... na o mazameciam jie tikrai nereikalingi...

    poolman

  5. 3

    pradinukams yra labai blogai nes energetiniai gerimai stimulioja sirdi, o tokiems pypliams yra lb blogai, gali atsirasti veliau sirdies strikimu !

    cindy

  6. 3

    tikrai nesveika jauniem vaikam juos vartoti,daug vaiku mokykloj juos geria ir kaip but isskirtiniam is draugu ir tam vaikui negert nors galbut zino,kad nesveika,savo vaikui tikrai sakyciau,kad nesveika tokie gerimai....

    Milana69

  7. 3

    pati tokius gerimus labai retai geriu, nebent su kokteiliukais pamaisau. O kad vaikuciai geria, tai tikrai negerai, gi ten dar daugiau visokio slamsto nei paprastame limonade, ir jie net brangesni uz paprastus limonadus. Gal cia is mados kazkokios ar mandrumo? Gi vaikai prisimasto savo kietumo etalonu :)))

    Agne

  8. 3

    na jie is tikruju tonizuoja, taciau vaikiukams nepatartina gerti, nes jie laikui begant labai atsiliepia sirdutem. Nuo ju gali but priklausomybe( asmeniskai pati ta patyriau. per diena isgerdavau apie 2-3 redbul ar kt.gerimu) taciau galiu pasakyti,net man su sirduke ne kas pradejo darytis, tai ka kalbeti apie vaikiukus. Juk vienoje skardineje, kofejino yra daugiau nei espreso kavos puodelyje.
    Vaiku tarpe tai labiau toks, kaip pasikelimo, mados reikalas yra.

    Anonimas

  9. 2

    Tai poolman bet kai vaikas į diena nusiperka 3-4buteliukus tai jau mano akimis kosmaras, ir kai pardaveja pasako kad nesveika o jis atkerta as jaunas man viskas bus gerai:) Geriausiai butu kad izdraustu nepilnameciam gerti energetini, aisku cia tik mano nuomone.

    mamyciuke

  10. 2

    Šiap jau yra daug kalbėta,rašyta šia tema.Tokie gėrimai tikrai kenkia vaikams.Tokių vaikų,kurie gerai tuos gėrimus,tėvai yra kalti.Nes nesužiūri ką perkasi sau vaikai,galbūt per daug pinigų smulkioms išlaidoms duoda-nepigūs juk tie gėrimai palyginus.Man asmeniškai jie iš vis neskanūs,šlykštūs net.Na,dėl skonio nesiginčyjama.Suaugusieji jau gali patys spręst gert juos ar ne.Bet vaikai ir paaugliai,mada kažkokia dabar pas juos su tais gėrimais.Aš tai iš vis siūlyčiau uždarayst juos pardavinėt iki 18 metų.

    Vilmiene