• 12ats.

    Kudikui mazakraujyste. Kokiais produktais ji maitinti?

    Mano lialiukui 4 men. ir dvieju savaiciu rado mazakraujyste. Padekite, mamos, savo patarimais, kokias darzovienes galima duoti, kad juose butu gausu gelezies? Gydytoja sake duoti mesytes. Kokioje mesoje yra daug gelezies? Busiu dekinga uz patarimus. Aciu jums sako ir Arturelis.

    LINOSKūdikio sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Daugiausia yra jautienoje, o is darzoviu burokeliuose.
    Sveikatos tavo mazyliui :*

    Anonimas

  2. 3

    Padaryk burokeliu sulciu tik nedauk kasdiena labai padeda ,mes geriam nes pas mus ir su kraujuku negerai, valgom jautiena. Ir dar nupirkau FERUGLOBIN B12 geriam ryte ir vakare.

    mamyciuke

  3. 3

    feroglobinas yra brangesnis, bet jame gelezies maziau negu kituose preparatuose.... tik reikia ziureti, kad maziukui nebutu alergijos ir apetito sutrikimai nuo preparatu.... :(
    Siulyciau sublenderiuoti gerai isvirta jautienos mesyte su darzovem ir padaryti darzoviene...

    Anonimas

  4. 2

    sirupas Ferum lek mums padejo ir NAN misinukai, burokelių, mesos, morkų sulcių tokiam mazam negalima, tokiu atveju tik gydytojos klausykit, nes mamytės prirašo klaidingai

    vinipukas

  5. 2

    Tiesa, jei pati maitini kuikely pasistenk ir pati pavartoti daugiau maisto kuriame yra gelezies, tiesa, granatuose dar yra gelezies nemazai....
    Ir su maistu geriau pasisavinama gelezis nei su pirktiniais maisto papildais vadinamais vitaminais. :)

    Anonimas

  6. 2

    aciu mamytes uz patarimus. daktare sake, kad feroglobino nupirkti

    LINOS

  7. 2

    o daktare nepatare ka reiketu duoti valgyti, ar vitaminu kokiu?
    o siaip geriausiai jautiena ir burokeliai. sveikit kuo greiciau ir tau mamyte stiprybes

    Gitana

  8. 2

    pagrinde jautiena virk,sveikaiusia vaikam jautienos mesa,morku sulciu bandyk svieziu isspausti po truputi duoti,sveikit kuo greiciau:)

    dzionike

  9. 1

    Na mums irgi panašios problemos,tik mums jau metai ir mėnuo.Vartojam Feroglobiną b12(beje,jis tikrai kietina viduriukus).Verdu jai jautieną,taip pat labai gerai(gydytoja patarė)jaučio ar veršiuko liežuvis.Jei reikia,tai galima ir nuo tokio amžiaus duoti mėsytės,tik po mažiau.Paprasčiausiai įmaišyti į daržovienes.Taip pat labai gerai į daržovienes dėti moliūgo,brokolių.Morkų sulčių gal skiestų pradžioj gali pabandyt.Jei duodi kokių vaisių ar jų tyreles stenkis kad būtų su vitC,nes jis padeda pasisavinti geležį.Mes tai dar vartojam folio rūgštį,bet jūs gal dar per maži.

    Vilmiene

  10. 1

    labukas.Nenusimink,viskas bus gerai.O kadangi dar esate maziukai tai patarciau valgyti moliugus,juose yra daugiausiai gelezies,nes burokeliu tokiems maziems negalima.Musu hm iki 3men buvo 120,o kai nustojau maitinti nukrito iki 90 :(((( be to del mazakraujystes dingsta ir vaikiuku apetitas.Tai mums irgi israse Feroglobina isgereme du butelius,bet prie to pirkau misinuka NAN nes jame daugiausiai gelezies is visu siulomu,paskui i kiekviena darzoviene dedavau mineta moliuga ir kai leido valgyti mesyte,nuo 6men,tai pradejau duoti jauna versiena ir triusiena,su pastaraja mesa gelezis geriau pasisavinama.10men dare kraujo tyrima ir hemoglobinas jau 120 :))) tai va reikia daug pastangu ir kantrybes.Dar pamirsau pamineti feroglobinas kietina vidurius todel ji geriau girdyti valgio metu.Mums labai padejo,nes viduriukai nuo gimimo kietesni budavo.Sekmes jums :)

    Anonimas