• 10ats.

    Sveikos, turiu vel problema. Iki siol sunus buvo super svaruolis wc reikalais, kai tik ismoko ant puodo tai naktys visos sausos budavo, diena pats begdavo ir sysiu ir kaku ant puodo, gatvej prasydavosi, na zodziu praktiskai sausi triusikiukai visad budavo. Mums 2,6 m. Pries kokia savaite visur pradejo sysiot: sedes ant lovos padarys bala, stoves apsisysios, kartais ir nubega ant puodo, galvojau gal pasale ar ka, bet situacija negereja.. nebezinau nei ka ir daryti, negi bausti barti... bet ir nabeimanoma, naujas kampas visas issysiotas salione, seses lova vien demes, negana to dar ir rytais kaku i kelnes prisikrauna, krenta pro apacia, istrypia visa vaiku kambari, neina ant puoduko ir tada kai jau pasidaro matyt salta ateina zadint mane, buvo visko iki pat kaklo atsiprasant atejo sudinas, syryt vaiku kambario spintos apacia ploviau visa, meskinai pliusiniai ir tie s... tiesiog kol visi miegam tai jis vienas atsikelia ir prisidirba. Nebezinau, jau baisu darosi... nebemaziukas nebenuplausi taip lengvai, vonia kemsasi kol plauni, na ziauru tiesiog tikrai. Suprantu kad viena ita nelaime pasitaikytu, o dabar nezinau, vakar ilipo i musu miegama lova, nu kur tau, viskas slapia: musu kaldra, pagalves... kas isto kad pervelkom patalyne, geriasi slampa nauja. Nezinau gal patarsite kazka, na sauskelniu tai tikrai manau neverta det, nes vel jam viskas susipainios, darys o cia sausa...patarkit mamos, gal kas susidure.

    rainbow2-4  metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    niekas nevyktsa be priezasties, jeigum vaikais jau buvo ismokes pilnai atlikti reikalus ten kur reikia ir buti be papreso , tai ieskokite priezasties pas save seimoje, gal kazkas nutiko, gal ko isigando, cia tik jus pati galite i tai atsakyti. Pameginkit pas neurologa pasirodyti net nezinau ka jums daryti bet cia kazkas nutiko nei is sio nei is to nepradeda sikt ir mist ten kur uzsimanes, juolap kad jau buvo pilnai simokes.

    bambaliukas

  2. 2

    cia ne vaiko beda, o tevu, reiskia kazko jis bijo, gal barate, todel ir issigasta, o kam plauti saltu vandeniu? juk yra dregnos serveteles. cia tik spelioju, nes sunku zinoti kaip bendraujate su vaiku

    vinipukas

  3. 1

    Klauskit vaiko kodel taip atsitinka,gal jau is jo pasakojimu galesit atspet priezasti.Mano dukryte truputi didesne,perejus i kita grupe darzeli pradejo siusiot i kelnes,tai issiaiskinau,kad ja isgasdino mergaite,nes nuleido vandeni,kai ji siusiojo.Gal ir jusu vaikutis ko issigando.O jei jis tokiu budu demesio reikalauja,pazadekit koki skanesta,jei nesiusios i kelnes.Kai mano dukryte pasidaro leliukas,reikia nest ir panasiai,tada as jai sakau leliukam saldainiu negalima,greit padideja:))))O i lova klokit neperslampama paklode.

    grirute

  4. 1

    Na musimu tai tikrai nieko nelaimesit.Gal jam cia ta krize kur buna apie trecius metus.Gal koki pykti ant jusu laiko,kad taip daro.Neleiskit lipt ant lovu,sakykit,kad kol taip darai,tai sedek tik ant kedutes ir pan.nueikit nakti vis pazadint ir ant puodo sodinkit,nes matosi kad vaikas piktybiskai taip daro.Jei tikrai niekas nepades,tai manau teks pas psichologa apsilankyt.SEKMES.

    zdraica

  5. 1

    uzjauciu tikrai sunki situacija.gal kiek cia laiko tesiasi. gal pas psichologa nuveskit.'gal maistauja maziukas,nu ir nemusi gi tokio vaiko, viena kart per sikna duosi bet gi ne visa laika kaip pridirba

    Anonimas

  6. 1

    tiesa dar buvau perskaicius supermamoj kad tokiems sikniukams padeda kai plauni po gan vesiu vandeniu, ne saltu, ne drugnu, bet vesiu tokiu... bandziau nei silta nei salta jam, plauk kokiu tu nori....

    rainbow

  7. 0

    Sveiki. Auginu 4 vaikus ir esu susidūrusi su rimta problema mano vaikai priešinasi daryti tualeto reikalus ant klozeto su specialiu dangčiu ir ant puoduko o viską daro su malonumu į kelnės ir jokio diskomforto nejaučia o atvirkščiai jiems tai labai patinka. Papasakosiu jums viską nuo pradžių iki dabar kaip viskas prasidėjo ir vyksta. Auginu 2 poras dvynių (2 berniukus ir 2 mergaitės) skirtingo amžiaus pirmųjų dvynių t.y. berniuko ir mergaitės amžius virš 4 metų o jaunesniųjų beveik 3 metai. Seniau išviso neturėjo tuštinimosi problemų visada kada norėdavo eidavo ant puoduko ar klozeto atlikti reikalus iki tos dienos. Viskas trunka jau geras pusmetis ir jų neįmanoma yra sustabdyti nes jiems tai yra kaip manija. Esu bandžiusi su moliu nepadeda jie reikalauja išmatų su jomis niekaip neapsieina. Vieną kartą buvau juos palikusi ne praustus nors jie prašė kad nuprausčiau bet aš pasakiau ne ką pridarėt ta ir turit jie visą kiaurą dieną vaikščiojo šūdais aplipę ir jiems buvo dzin. Dabar papasakosiu nuo ko viskas prasidėjo. Pirmasis kartas buvo darželyje. Vienas jų grupėje netyčia prikakojo į kelnės ir nesakė auklėtojai bet jie pamatė. Auklėtoja pamačiusi kad iš to vaiko kelnių yra ištroškusios išmatos pro kraštus ir kažką mano vaikai darantys prie jo užpakalio. Ji nuėjusi pas ta vaiką pamatė kad mano vaikai truputi lietė jas ir viskas. Nuėjo nuplauti rankų jiems ir tuo tarpu nuvedė grupės draugą nuplauti užpakalį ir jie žiūrėjo kas per dalykas yra bet po to nuėjo. Antra karta tai buvo pas draugės svečiuose. Po kelių dienų aš su drauge buvau susitarus susitikti pas jos tai aš su vaikais nuėjome pas ją. Mus įleido į vidų ir tarpduryje su mumis pasisveikino ir jos dukra žiūrėjo pro tarpą į mus ką mes čia darome. Ji augina greitai turėsiančia 3 metų dukterį ji yra baikšti. Mus pakvietė į valgomąjį ir pavaišino saldainiais sausainiais arbata. Mes šnekėjomes ir pasakiau savo vaikams kad eitu su drauge pažaisti jie nuėjo į jos kambarį žaisti su žaislais visi kartu tarpusavyje. Aš bekalbėdama su drauge ji man norėjo išsipasakoti ir aš sutikau. Ji pasakojo apie sunku jos gyvenimą viena su dukra kuri turi problemų su žarnynu ir šlapimo pūslę nes išviso nejaučia kas nori sisioti ar kakoti viską daro į kelnės arba sauskelnes ir nejaučia kai jau būna pritariusi ir nejaučia diskomforto kaip ir minėjau mano vaikai. Ji tuo tarpu nuėjo į tualetą ir išgirdau jų pašnekesius. O draugės dukra žaidė su žaislais ir kakojo nieko nejausdama ir mano vaikai paklausė.
    - Kas čia per nemažas guzas kelnėse? Ji.
    - Nežinau. Mano vaikai.
    - Gal galime pažiūrėti? Pačiupinėti? Gal pabandėme visi kartu? Ji.
    - Gerai. Man jokio skirtumo. Gal mums bus įdomu ar patiks?
    Aš išgirdusi tokias kalbas aš atėjau pas jų ir pamačiau kad visi jai ir ji pati į sauskelnes yra susikišę rankas ir kažką darantys ten. Aš paklausiau.
    - Ką jūs čia darote? Kas jums leido? Ar taip gražu daryti? Jie.
    - Nieko. Taip leido mes prižadėjome ne ištraukti tol kol mums atsibos. Mums gražu ir malonu. Aš.
    - Staigiai ištraukite nes kitaip gausite. Jie
    - Neeeeeee (garsiai). Aš.
    Aš nuėjau pas jų ir per jėgą ištraukiau ir pamačiau jų rankas šūdais aplipusiomis ir nuvedžiau juos į vonią nuplauti rankų ir pasakiau draugei kad ateitų pasiimti savo vaiką nes ji yra apsikakojusi ir nuvestu į vonią. Aš nuploviau rankas ir tuo pačiu metu įkėlė draugės dukra ja nurungė ir pamačiau kad visas užpakalis dalis kojų ir nugaros šūdais iš tepliotas o jie varvino seilę dėl to. Po kelių dienų darželyje jie užsimanė kakoti ir norėjau kad daugiau būtų draugų tai juos pasikvietė. Išviso ėjo kartu dar 4 nuėję į savo vietą jie pradėjo kakoti patys sau į kelnės tada liepė draugams jiems į kelnės kakoti. Po kažkiek laiko jie padėjo pas grupės draugų ir toliau žaidė su draugais tol kol grupės auklėtoja pamatė kad jie visi 4 iš kelnių yra ištroškusios išmatos. Prieš einant į vonią jie priešinosi kiek be galėdami bet nepadėjo tai jie ėjo į vonią bet jie užsimanė kitaip visi sau į kelnės susikišo rankas pradėjo teplioti užpakalį dalį kojų ir beveik visą nugara. Jiems pasakė gal vėl norite tapti vaikais kad taip darote? Gal į norime. Maždaug po savaitės laiko namuose jie labai anksti atsikėlė ir pradėjo savo atsisėdo vienas kitam ant galvytės ir pradėjo kakoti į burnyte o jie valgė išmatas taip kiekvienas po to sisiojo į burnyte ir gėrė savo sisiuka. Likutį jie iš kakojo į lovą ir pradėdavo save teplioti bando susikišti į lytinius organus po teplioja žaislus baldus sienas. Jie kai taip padaro jie neina pas manęs o toliau miega taip sakant savo šūdose ir jiems patinka. Paskui jie atsigula vienas į kitą į trinasi kad daugiau išsitepliotu. Prašau jūsų pagalbos kaip tai sustabdyti.

    Anonimas

  8. 0

    Tegul žaidžia mums greit 5 metai ir išaugo iš žaidimo su šūdais. Jis pradėjo žaisti būdamas 3 metu ir taip truko kai jam buvo virš 4 metu ir sakydavo visada kad patinka žaisti maliavotis. Mums niekas nepadėjo nei žaidimai knygos saldumynai. Paprasčiausiai jam atsibodo bet dar kartas nuo karto pakakoja į kelnes bet jisai tada sutikimą rankas i9zaidzia po to eina apsiprasti. Jis jau žino o ką daryti.

    Anonimas

  9. 0

    Tegul jisai toliau žaidžia su šūdais juk matyti kad patinka

    Anonimas

  10. 0

    žinau vieną pavydzį kai taip pradėjo vaikas elgtis gimus broliukui - mat pamatė, kad jam galima į sauskelnes, tai ir jis grįžo prie senų įpročių.. Galbūt ir jūsiškis kur nors mažesnį vaiką pamatė? O šiaip tokio amžiaus vaikučiai tyria savo galimybių ribas.. Būtinai įsigykit apsauginių neoeršlampamų paklodžių tiek savo lovai, tiek sesutės

    ugnyttia