Atsakymai

  1. 3

    As darau taip.Paimu puoda,papjaustau mesyte mazais gabaliukais,geriausia jau pamarinuota su prieskoniais ir palaikyta bent pora valandu.I puoda ipilu truputi aliejaus ir sudedu mesyte patroskinti ant silpnos ugnies,vis truputi pamaisant.Tuo metu ant sviesto pakepinu svogunus,nemazai ju idedu,na cia savo nuoziura ir i puoda,uzdedu svogunus ant virsaus mesytes,nesumaisau.Tuomet morku,taip pat as daug sutarkuoju su burokine tarka ir pakepinu ant sviesto.Idedu i puoda,ant virsaus svogunu.Gaunasi taip sluoksniuotai,nes nieko nepermaisau.Tada jau prieskoniu pagal skoni,pipirai,druska,lauro lapeliu,dar dedu kario truputi,ir viska uzpilu,kad apsemtu mesyte,svogunus ir morkas mesos buljonu,kuri issiverdu atskirai anksciau.Ir uzdengiu,kad tusintusi ant silpnos ugnies.Stengiuosi kuo reciau,bet pora kartu paragauju atidengusi dangti mesyte,ar minksta,kad zinociau,kada jau galima deti ryzius.Tada ant virsaus i puoda idedu ryzius,juos dar perplaunu saltu vandeniu,tuomet buna biresni,man geriausi "uncelbens",druskytes truputi,kario dar,nes vyras megsta astriau ir uzpilu atsargiai,kad nesusimaisytu viskas virinto vandens,arba jei lieka puse buljono mesos,puse vandens kieki.Kai viskas uzverda,nuimu puoda nuo virykles ir suvyniojusi kur nors siltai pakisu,kol isbrings ryziai,na cia apie pusvalandi.Skanaus! :) Pagal skoni ,galima isideti pomidoru padazo.

    geguziukas

  2. 3

    Apie paprasta plova nerasysiu, galiu tik pasiulyti daryti arabiskai-lietuviskai ( pati ismasciau, gyvendama su arabu). Apvirti jautienos gabalus, tada juos isemus susmulkinti. Pakepti darzoviu. Nuplauti basmati ryzius vandeniu. Ikaitinti puode truputi alyvuogiu aliejaus, sudeti slapius ryzius, pamaisyti, kad jie issivoliotu aliejuje, uzpilti skysciu ( 1 dalis vandens ir 2 dalys nuoviro, kur mesa vire), sudeti darzoves ir mesyte, viska gerai ismaisyti, ideti prieskoniu ir uzdengus puoda virti apie 20 minuciu ant labai labai silpnos ugnies. Ir puodo nedarineti, kad garai neiseitu, maisyti nereikia, jie patys isverda. O santykis ryziu ir vandens mazdaug: jeigu 1 stikline ryziu, tai 1.2 stiklines skyscio, galima siek tiek daugiau ipilti, nes cia ne tik ryziai troskinasi. ta pati galima padaryti su perlinemis kruopomis, bandziau, tai irgi labai skanu. O kai isverda, tada galima isideti pomidoru padazo.

    Agne

  3. 3

    man be mesos patinka, tai ryziai, morkos, pomidoru padazas ir fermentinis suris..

    gertruda

  4. 2

    Na visad darau taip,ryziai imu plikytus jie man skanesni,mesyte,morkos,svogunai,paprika,pora pomidoru prieskoniu pagal skoni ir uzpilu pomidoru padazu mmm kaip skanu,beja mesyte kepu ant sviestuko man taip skaniau,aisku tu gali daryti kaip tau patinka,

    Nadezda

  5. 1

    ryziai,morkos kepintos,rukyta desryte ar mesa..keciupas,pieskoniai

    ingrandr

  6. 0