Atsakymai

  1. 3

    Pradėjau nuo 1m ir 3 mėn. Per mėnesį sunkaus,ypač sunkaus darbo pavyko. Nors net pora kartų, vos nenuleidau rankų,atrodė tiesiog neįmanoma. Tad džiaugiuosi atsilaikiusi :-)

    Anonimas

  2. 2

    nuo 1metu, manoji visiskai atsysake tik 2,5metu, vargom ilgai.

    Anonimas

  3. 1

    nespaudziau perdaug ir nereikalavau.buvo 2m 10 men kai pradejo draugauti su puodu dienos metu tiek su dieliu,tiek su mazu reikalu.Nakciai dar dejau pampersa iki 3,5 metu,nes is miegu neprabusdavo,kai uzsimanydavo sysiuko

    ruta26

  4. 1

    manau,kad nuo 2 metuku reikia pradeti pratinti per daug nebrukant, tuomet jau 3 metuku buna visiskai susiformave sie dalykai

    juratele

  5. 1

    Šiuo metu mažylei 2 metukai ir 1 mėnuo, rimtą reikalą ant puoduko daro ir pasprašo nuo metų aštuonių mėn, o su sysiuku nelabai, žino , kad reikia į puoduką, bet dar nepavyksta.Nespaudžiu, manau turi tam ateiti laikas, tikiuos per vasarą viskas susitvarkys, nes bus šilta ir paprasčiau keist šlapias kelnaites( nebėra pavojaus jog sušals, o ir rūbeliai džius daug greičiau). Manau , jog kiekvienam vaikui tas laikas skirtingas, gi vaikai vystosi nevienodai, tad ir konkrečios ribos būti negali, viskas priklauso nuo vaikučio sąmoningumo.Žinoma galima ir nuo labai ankstyvo amžiaus bandyti atpratinti, bet ar tikrai verta ir mamai ir vaikui šitiek nervintis ir dėti nežmoniškas pastangas, jei atėjus laikui tai daug lengviau pavyks padaryti?

    ilgesys

  6. 1

    Sodinti pradejau anksti, bet jai nepatiko ir lb pyko ant puoduko,todel ilgam laikui reikejo paslepti. O siaip tai 2 metu jau dare ant puoduko be problemu.Todel ir manau kad iki 2 metu nera ko pe prievarta versti,nes nelabai dar vaikiukai supranta.

    Panther

  7. 1

    Jau beveik 2 metuku namie padarydavo sysiu i puoduka, po to vel nenorejo net ziuret i puoduka. O nuo 2,5 metuku jau realiai suprato si procesa ir be problemu viska tvarkingai daro tik i puoduka. Jokio spaudimo niekad nedarem ir nevargom, taip elgsiuosi ir su antru. Reikia su vaiku kalbetis, pasakoti, rodyti apie puoduka, priminti ir ateina laikas kai jis pats suvokia ir atsisako sauskelniu.

    Pabuciuok

  8. 1

    Cia kiekvienam vaikui skirtingai.Mum buvo pavyke daryt 1 ir 4men.veliau vel nedraugavo su puodu,o nuo 2metu be avariju,tiek lauke,tiek namie.

    grirute

  9. 1

    Rodžiau savaip aiškinau ,taip kaip jam aišku buvo pagal tokį amžių vaikui ,kad negerai būti šlapiam po šlapinimosi,ir kaip neskaniai kvepia. Ji priimdavo tai linksmai,nes patikdavo matyt kaip mama "vaiposi" :-) dažnai sodindavau ant puodo. Šnekėdavomės tuo metu,po ilgesnio sėdėjimo pakėlusi ją,matydama ,kad dar tuščia ,irgi savaip sudomindavau. Kad,kodėl tuščia :-) ir naktį prabudindavau kol dar sausa,sodindavau ant puodo.

    Anonimas