• 3ats.

    vaiko kalbejimas

    Labas norejau paklausti kaip skatinot vaikus kalbeti ?v,gal kokiu idomiu savo butu turit,kokiu zaidimu ar panasiai, mano dukryte sneka savo kalba ,moka kelis zodzius,bet norisi vis daugiau,kad moketu :) beje jai 15men

    apelsineVaikasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    Nieko specialiai neskatinau,tik kalbejau su vaiku ir zaidziau.Dazniausiai vaikuciai pradeda kalbet 2metu,bet buna ir issimciu,kai dar kudikiai budami kalba sakiniais.

    grirute

  2. 1

    Tai dar normalu,juk tai mažas vaikas. Aš jau nuo apytiksliai,metukų laiko laiko,bet pradėjau čiut ankščiau,bet matant ,kad ji tuo domisi kaip tariu žodžius,tiesiog net sustingdavo iš įdomumo. O tardavau ypač aiškiai,netyliai žodžius. Pvz.tėtė,gėlė,lėlė,mama ir t.t. trumpus ir raiškiai. Ir niekada nebendravau jos kalba,bei mažybiniais žodžiais. Tik tikraisiais daikto,veiksmo vardais. Ypač greit ir aiškiai pradėjo kalbėti jau nuo dviejų. O tryjų metų,labai net taisiklingai tardavusi žodžius,paryškindama Ė,Ę,Ą ir t.t. Dabar jau didelė,iš draugų,ir kiemo parsineša,jau mandrus,ir sutrupintus žodžius,sakinius. Bet čia jau iš mandrumo :-)

    Anonimas

  3. 0

    Pradžioje galvoju,kaip kūdikiai kalba jau sakiniais :-). Nu nebūna taip. Bet po to prisiminiau,kaip mano vaikas,visada pavalgęs,man tokias ilgas istorijas pasakodavo būdama tryjų mėnesių. Atrodydavo,kad tikrai kažka pasakoja,žiūri į akis ir šneka. Aišku kitokia,savo kalba :-D pasakojimų metu nebudavo,tų eilinių "gu gu" " ga ga" ar dar kokių ten burbulų pūtimo :-)

    Anonimas