• 10ats.

    kaip greiciau pastoti

    sveikutes noreciau patarimo kaip greiciau butu pastoti imanoma? Pagimdziau spalio 30 diena pirma leliuka buvo 34 savaiets bet deja gyme su dideliomis problemomis daktarai uzkrete mane nestumo metu ir vaikui issivyste hidrotoroksas ir neisgyveno dukryte. atlikome visus tirymus galvojau gal kas pas mane negerai, paaiskejo kad gymdos kaklelio uzdegimas ir ureoplazmos bet isigydziau dabar po visu gydimu negalima buvo myletis po gimdymo 3 men kol isigydziau dabar jau 4 men kai bandome bet nesekmingai patarkit kaip greiciau pastoti gereme folio ruksti man liepe 800 mg gerti vyrui po 400 mg gere bet kaip nieko taip nieko....

    AgnietukasNėštumo planavimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    patarciau dar neskubet net po persileidimo rekomenduotina pastot ne anksciau kaip po 6 men, o cia jau 34 savaites jusu kune dar nesusibalansavo hormonai, be to kunas buvo nualintas nestumo, jau nekalbant apie tai kad jus patyrete praradima , jus palaidojote dukryte jums reikia iveikt praradimo krize, isgedet, duot pailset kunui, nes per anksti pastojus galimas vel praradimas tad nuosirdziai rekomenduoju palaukt.

    slauga

  2. 2

    *rittta*, As manau lygiai taip pat :/

    Yuki

  3. 2
  4. 1
  5. 1

    kantrybes, tik tiek, aplankys ir jus ta laime, tik bukti kantrus, rupinkites sveikata, issitikrinkit del visko, juk turejot jau problemu, per skubejima vel bus blogybiu, susikoncentruokit, kaip rase viena cia.atsigaukit ir tik kantrybes, zinau poru kurios po keletu metu dares vaiku, paskui sekmingai pastojo ir gimde, nors as pvz tiek pastojau netiketai, tiek lengvai gimdziau, cia kaip ir visur gyvenime, vieniems tas einas lengviau, kitiems sunkiau, bet tai nereiskia, kad nei vienas to nenusipelno, bukite kantrus.

    Anonimas

  6. 1

    Pirmiausia užuojauta netekus mažylės, suprantu, kad norit kuo greičiau susilaukti kito vaikučio, bet kaip ir kitos mamytės siūlau palaukti, kad sustiprėtumėt ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai. :)

    coliukexxxx

  7. 1

    Keleta patarimu kaip greiciau pastoti.
    Šiame straipsnyje pateiksime faktus, kuriuos žinodamos pastosite žymiai greičiau!

    Norint greitai pastoti, pirmiausia reikia susipažinti su savo menstruaciniu (mėnesinių) ciklu. Pirmosios ciklo fazės pradžia sutampa su pirmąja mėnesinių diena. Organizme išskiriami hormonai, kurie stimuliuoja folikulų brendimą kiaušidėse. Tarp 2 ir 14 ciklo dienos tie patys hormonai pradeda ruošti gimdą apvaisinto kiaušinėlio implantacijai.
    Vidutiniškai mėnesinių ciklas iš viso trunka 28 - 32 dienas. Dėl šios priežasties sunku nusakyti, kada tiksliai įvyks ovuliacija,
    todėl laikoma, jog ovuliacija gali įvykti 11 - 21 ciklo dieną. Taigi, kažkurią iš šių dienų visiškai subrendęs folikulas ištempia savo dangalus ir plyšta - iš jo išrieda apvaisinimui tinkamas kiaušinėlis. Tuo pačiu metu gimdos kaklelis šiek tiek prasiveria, iš jo pasišalina gleivių kamštis, gleivės tampa tąsios, skaidrios, jų pagausėja, todėl spermatozoidai gali lengviau patekti į gimdą.
    Ovuliacijos metu išsilaisvinęs kiaušinėlis tęsia savo kelionę kiaušintakiu, kur laukia susitikimo su spermatozoidu. Kiaušintakyje kiaušinėlis būna gyvybingas nuo 12 iki 24 valandų. Spermatozoidai po spermos išsiskyrimo būna gyvybingi šiek tiek ilgiau - 3 - 5 dienas. Žinodamos, kada apytiksliai jums įvyks ovuliacija, galite suplanuoti lytinius santykius tada, kai būsite vaisingiausia.
    Planuodamos nėštumą susiskaičiuokite, kada jums turėtų įvykti ovuliacija. Pavyzdžiui, jei jūsų ciklas trunka 28 dienas, atimkite 14 dienų nuo tos dienos, kai jums turėtų prasidėti sekančios mėnesinės. Atėmus gauname 14, vadinasi šį mėnesį jūs būsite vaisingiausia 13, 14 ir 15 ciklo dieną. Tomis dienomis susiplanuokite lytinius santykius. Taičiau nepamirškite, jog dažnai lytiškai santykiaujant, vyrų organizme sumažėja spermos kiekis. Taigi, planuodami nėštumą stenkitės daugiau mylėtis vaisingomis ir mažiau nevaisingomis dienomis!
    Taip pat reikėtų žinoti, jog ovuliacijos metu dėl hormoninių pokyčių pakyla kūno temperatūra. Taigi ovuliacijos laiką galite nuspėti ir matuodamos makšties temperatūrą. Temperatūrą matuoti reikėtų kiekvieną rytą, dar neišlipus iš lovos.
    Likusią mėnesinių ciklo dalį gimda ruošiasi kiaušinėlio implantacijai. Jei po ovuliacijos kiaušinėlis neapvaisinamas, gimdos išvešėjimą skatinančių hormonų kiekis krenta, o po 12 - 16 dienų neapvaisintas kiaušinėlis kartu su krauju ir išvešėjusios gimdos audiniais pasišalina per makštį (prasideda mėnesinės). Kraujavimas vidutiniškai trunka 3 - 7 dienas.
    Taip pat visos planuojančios pastoti moterys turėtų žinoti, jog vaisingumui didelę įtaką turi svoris. Mokslininkai įrodė, jog nutukusioms ir per daug liesioms moterims pastoti sekasi kelis kartus sunkiau, nei moterims, kurių kūno masės indeksas (KMI) yra normalus. Todėl prieš planuodamos nėštumą pasistenkite sureguliuoti savo kūno svorį.
    Deja, vaisingumui įtakos turi ir amžius. Sveikų, trisdešimties metų moterų pastojimo tikimybė per mėnesį yra 20 proc., o 40 metų moterims - tik 5 proc. Todėl, esant galimybei, nedelskite ir vaikučius gimdykite kuo anksčiau!
    Dažnai kalbėdami apie vaisingumo problemas visiškai užmirštame vyrus. Štai keletas būdų, kaip vyrai gali padidinti savo vaisingumą: labai svarbu, jog planuojantis pradėti vaikelį vyras
    vengtų streso, tabako bei alkoholio, karštų vonių, pirčių, koreguotų savo svorį, bei valgytų subalansuotą maistą, kuriame gausu cinko (mėsą, kiaušinius, jūros gėrybes), seleno (mėsą, jūros gėrybes, grybus, riešutus). Taip pat vaisingumą didina vitaminas E.

    Anonimas

  8. 1

    nesuprantu kam po tokiu dalyku taip skubinti reikia,nesupykit skaitau ir stebiuosi.atsigaukit susikoncentruokit pasekmem,duok dieve kad tik viskas i gera butu.Norai viena galimybes kita.

    rittta

  9. 1

    jau praejo 7 men. bandome vel pastoti. bandeme pries dukryte pastoti 5 metus pastojau tik po operacijos ir gerdama dufastona labai sunkei dabar bandome vel bijome kad vel neuztruktu bandymai pastoti bet kai kekviena men ateina pms abu nusivileme....

    Agnietukas

  10. 0

    As ir manau kad neskubekit,pirma atsigaukit,viskam savas laikas...Uzuojauta del netekties.Turiu pasakyt kad jus labai stipri kad taip norit greit vel pastot,as po tokios netekties nemanau kad greit risciausi,man manau ne vienu metu prireiktu dar...

    zdraica