• 5ats.

    Nestumo kancios

    Man 27 savaites. Labai sunku kvepuot, kankina meslungis. Miegot neiseina niekaip, neuzmiegu nors ir labai pavargus. Prabundu nuo menkiausio garso. Tirpsta rankos, jei jauciu kad karsta-iskart kraujas is nosies bega nesustojant...Valgyt noriu, bet pykina. Apsivemiu vidury valgymo. Kai tik noriu pailset ir prigult, niekaip nesurandu tinkamos pozos kad lengviau kvepuociau ir rankos netirptu... Prie viso sito turiu ir dirbti stovima darba. O nelabai iseina produktyviai dirbti, kenciu ir skaiciuoju kiekviena likusia minute. Apskritai, mano nestumas labai sunkus fiziskai. Pirmus du menesius gulejau lovoj ir vemiau, visiskai energijos nebuvo nei i dusa nueit karta i savaite... Tikejausi antro semestro lengvesnio, bet prisidejo dar kiti skausmai ir negalavimai...
    Labai pavydziu tom, kurios sako: "Oi, man tai buvo lengvas nestumas, nieko beveik nejauciau.."
    Man jau taip nusibodo sitas alinimasis.... O juk niekam nepasiskusi, niekas kitas uz tave neisnesios... O dar tiek daug liko iki pabaigos, atrodo neistversiu.
    Prasau, pasakykit ka jus daret kai jau jautet kad byra jusu kunas... Aisku, ne man vienai taip yra todel noriu suzinot kaip savo kancias daret lengvesnias, gal kazkuo lepinot save, is kur daugiausia gavot pagalbos, supratimo ?

    SausainiukeFiziologiniai pokyčiaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Puikiai tave suprantu,paskaicius gaila pasidare kaip ir vienai is cia rasanciu mamyciu,pasistengsiu padeti tiek kiek galiu,suprantu aisku jeigu nieko pries.Nuosirdziai pasakysiu tai ka esu skaiciusi internetiniuose puslapiuose,nes paciai neteko su tuo dar susidurti ir patirti...Rasau taip todel,kad nesu dar vaiku turinti mama ...Nuo pykinimo kaip sako tikmama padeda kazka uzkasti,nors ir ta pati sausaini arba dziuveseli,atsigerti manau butu geriau vandeni,kad skaniau butu galit uogiene isideti.Sultys nenoriu siulyti,kad nuo ju nebutu reakcija.Turiu omeny,kad,nesukeltu rugsty...Daugiau nezinau ka patarti,kad liudna nebutu gali pasiskaityti www.pasmama.lt,cia rasi daug naudingu patarimu vaikui ir mamytems,gali ir neregistruojant komentuoti...Linkiu Tau lengvo nesiojimo ir gerai pailseti ...

    Anonimas

  2. 3

    gal su daktare pasitarkite gal kokiu vitaminu israsys. as atsimenu kai pradejau juos gert geriau jauciausi.

    Anonimas

  3. 3

    dazniausiai ta iskencia visos, ne taip kaip aprasete, bet jau panasiai. as viena is tu kuri gali pasigirti, kad viskas palyginus lengva buvo, taciau buvo ir man ir meslungis ir remens grauzimas, ir vemimas\pykinimas ir visa kita, tik viska lengviau iskentejau.

    visu pirma tokie lengvi patarimai, kas man padejo "iskesti" 2 nestumus:
    *** kai traukia meslungis, geriau diasporasl, (kazkaip panasiai vadinasi) kartais geriau kas vakara kartais kas 2 vakarus. siaip "is oro" negerdavau, o tik kai jau pajusdavau, kad prasideda..
    *** su "menkiausiu garsu" ir su karsciu\kraujo begimu is nosies nesusiduriau, patarti negaliu...
    *** kai pykina, pavalgote ir zinoma jei reikia\norisi issivemti, nesikankinkite ir isivemkite, atsigerkite vandens stikline ir tada po kokiu 5-10 min kazka vel lengvai uzkaskite. (vaisiai, darzoves, o galbut net ir ta pati patiekala.) tik nepersistenkite. as zinokite pirmaji nestuma valgydavau dvigubai bet tuo paciu uz sekundes viska isvemdavau, tada budavo pilvas tuscias, negera, dar uzkasdavau truputi ir jau tada skrandis"priimdavo" mano maista.
    *** del miegojimo, na nezinau, as tai miegodavau ant pilvo po pilvu pagalve pasikisusi ir labai patogu budavo, ir dar tarp koju isidedavau, labai gerai, ir kas svarbiausia iki pat gimdymo su dideliu pilvu.
    linkiu tik sekmes, nenukabinkite nosies, visos ta iskencia viena maziau kita daugiau. kai jau prasideda blogumai\depresija, pagalvokite, kad juk tai amzinai nesites, kad savaite po savaites ir viskas bus baigta, jus pagalvokite geriau apie vaikiuks, skaitykite daugiau, domekities.... pasilepinkite, pasipuoskite su pati, bukite grazi, fotosesija pasidarykite, juk nestumo laikas toks trumpas. as jau 2 vaikiukus isnesioju, kartais pagalvoju kaip dar noreciau tureti ta toki miela pilveli, buti stora :D kadangi mums jau uzteks tai tik ir belieka isivaizduoti. o jums patariu daugiau atsipalaiduoti, ir megautis nestumu, kad ir koks jis bebutu, juk jusu dar ir gimdymas laukia (nezinia koks bus), o dar ir bemieges naktys. (ir su naujagimiu ir kai dantukai kalsis,o galbut piulviuko diegliukai) linkiu tik dziaugtis nestumu. Sekmes :)))

    tikmama

  4. 2

    Skaitant tavo pasakojima net pagailo man taves,kaip tu iki galo iskesi?man nieko panasaus nebuvo,tikrai lengvai isvaiksciojau,vemiau tik viena karta,kaip vysniu persivalgiau:)gulet nepatogu buvo paskutinias 2 sav,net atrodo naktiniu siules spaude,tai sita problema lengvai issprendziau,nuoga miegojau:)))gal tik kvepuot kiek sunkiau budavo kaip mazoji kur isispirdavo,bet tai ten menkas vargas buvo,budavo kokia valanda pakenti ir vel viskas ok:)man tai budavo paskutinius 3 men noras vis kazkur eit ir ka veikt,budavo nubundi ir galvoji,kur siandien nueit:)

    zdraica

  5. 1

    As turejau labai daug isgyvenimu,tai i fiziologinius pokycius maziausiai kreipiau demesio.Esant meslungiui galima gert magnio.Gal jus negeriat vitaminu?Negaliu nestumo pavadint kancia,nes nuo zirniuko pamilau savo pilvuko gyventoja.

    grirute