• 4ats.

    Maitinimo nutraukimas

    Sveikos mamytes,
    bukit malonios, jei yra toks klausimas, nesvarstykit, noreciau jusu nauju nuomoniu ir siaip patirties.
    Vaika maitinu jau 1m 8men. Labai prisirises prie papiuko, kiek laiko maitinote savuosius ir kaip atpratinote? Nes jauciu kad jau laikas ir man baigti maitinima. :)

    gabrielita1231-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Beje, man tas MP sureiksminimas yra maziu maziausiai juokingas. Ir baisu net isivaizduoti, kaip zindomas vaikas kuriam 3 metukai... Tikiuos neateis tokie laikai, kai vaikus maitinti MP mamos ateis i darzeli ar mokykla :)))

    Yuki

  2. 3

    Pati isvis beveik nemaitinau, nes sunus niekaip nemokejo, tik is buteliuko. Tai kokia savaite naudojau visokius pieno nutraukejus. Bet labai kankinausi, nes pieno buvo tikrai per daug, krutine labai skaudejo, pienas begdavo net pasilenkus, nakti atsibusdavau pieno balose, rubai dvoke, reikejo juos nuolat keisti (bet ir keiciant pienas bego), vienu zodziu, katastrofa... Tai mazdaug savaite po gimdymo tiesiog nuejau pas ginekologe, papasakojau apie sias bedas, ji man pasiule vaistu. Kad greiciau dingtu pienas, is pradziu leidziamu, o po to dar kelias dienas geriamus vartojau.
    Tai man iki siol vos ne kazkoks stebuklas atrodo, kad kitos net iki 2 metu savo vaikus MP maitina :}

    Yuki

  3. 2

    Jei vaikas dar labai prisirišęs, nutraukti anksti. Bent iki 2 metų žindyti rekomenduoja PSO. Jei ilgiau, tai dar geriau. Pagal tyrimų duomenis, vaikai turėtų būti žindomi apie 4 metus. Taip daro dauguma necivilizuotų (nuo gamtos nenutolusių) bendruomenių. Aš pati pirmą vaiką žindžiau iki 1,6 metų (dabartiniu požiūriu per trumpai, bet tai buvo prieš 17 metų), antrą - 2 metus (irgi per trumpai, nes atjunkymo procesas buvo siaubingas, vaikui tikrai dar labai reikėjo mp), trečią dar žindau prieš miegą (jam už 2 mėn. sueis treji). Kelių mėnesių klausimas, ir, manau, pats atjunks, nes nori būti didelis, ir jau galima susitarti, kad palauktų, neprašinėtų viešoj vietoj. Taip ir liko žindimas tik prieš miegą ir užsigavus.

    marcipana

  4. 1

    Maitinau iki 7 men,atpratint nereikejo,nes ta diena kaip suejo 7men,negere pienuko nors tu ka,o labai norejau ismaitint bent iki pusantru metuku.Gal tiesiog retink maitinimus pradziai,duok tik nakti.

    zdraica