• 10ats.

    Pasalpos Vokietijoje

    Sveikos mamos,
    Ar yra gyvenanciu ar gyvenusiu vokietijoje, o gal turite ten pazistamu?
    Kaip pavyko adaptuotis prie visuomenes ten? Kaip ten viskas su popieriu pildymais ir pns?
    Noreciau jau antra vaikeli gimdyti Berlyne, gal turit atsiliepimu ir apie gimdyma ten? Kaip gydytojai, prieziura ir pns?
    Ir del pasalpu idomu, kokio dydzio pasalpas ismoka uz vaikuti.

    gabrielita123Teisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 6

    jooo, matosi, kad mandagumo trukumas... anonimas nieko blogo nepasake. o jus tokiais zodziais...

    tikmama

  2. 6

    Nesakau, kad pritariu anonimo nuomonei, bet ar būtina taip negražiai atsiliepti: "davatkėlė", "žiurkė". Čia gi mamų forumas, o ne piktų Kauno/Šiaulių paauglių :)

    Anonimas

  3. 4

    jokiu pasalpu nieks taip nedalina,ir nera.Pagimdzius gausi vaiko pinigus zu kiekviena vaika 184eurus,jei pirmas gimes lt gausi irodyt kad nieko negauni is lt,popierizmo sociai.Galima kreiptis i carita o ten jau nuspres ar jum Duos ar ne kokiu pinigeliu,ziures kiek vyras uzdirba,kiek mokat mokesciu,ir jei paskaiciuos kad jum uztenka tai ir negausit.O cia jokiu vienkariniu kaip lt zu vaikus nera.Norint ka gaut reikia but ir dirbus,taip pat dar gausi elterngeld lyg tai apie 300euru metus laiko.Daugiau niekas tamstai ir nepriklausys,nera niekur lengva ir lengvai ka atvykus gaut

    Anonimas

  4. 2

    Sveika.
    Visų pirma, manau, kad Vokietija labai geras pasirinkimas. Vien tai, kad mūsų gydytojai važiuoja į Vokietiją ir Skandinavijos šalis semtis jų patirties daug ką pasako.
    Labai populiaru turėti dulą (motinėlę, ar kaip ji vadinama), kuri padeda gimdymo metu ir po jo. Ir jei su vokiečių kalba dar sunku, lengvai galite rasti ir angliakalbę, galbūt net rusakalbę/lietuvę.
    Vaiko pašalpa skiriama VISIEMS vaikams iki pilnamestystės (nesvarbu ar tėvai uždirba 5000e ar bedarbiai). Tik nepamenu tikslios sumos, bet tikrai ne kaip Lietuvoje, ne 90lt ir ne 50lt. Bet jų gyvenamoji vieta turi būti registruota Vokietijoje, ne Lietuvoje :)
    http://www.migration.lt/lt-vokietija_-127.html
    taip pat, rekomenduoju nusiųsti laišką su klausimais http://europa.eu/europedirect/write_to_us/index_lt.htm , kur tikrai labai išsamiai atrašo į visus rūpimus klausimus.

    Anonimas

  5. 2

    "anonime", ko cia puoli? Nejau rase kad del pasalpu vaika gimdo? Siais laikais nebent asocialios seimos sitaip elgiasi. Nesuprantu, ko taip pykti del tu pasalpu. Juk jos priklauso, o ne reikalauja kad duotu. Nori pasakyti, pati pasalpos uz vaika neimtum ar neemei?!

    Yuki

  6. 2

    Reikia dirbti, o ne pašalpas graibstyti. Aš tikrai nesuprantu, vaikus gimdo tik dėl pašalpu, tada ir laukia visi išsižioję kada kas ka duos. dirbkite dibkite.

    Anonimas

  7. 1

    Visur tu paaugliu piktu buna :p

    Yuki

  8. 1

    Aciu Yuki kad uzstoji, tiesiog net nelogiskai raso moteriske, nes as net neisivaizduoju dirbant kol naujagimis yra, reikia skirti demesi vaikam kol paauga o ne darbui, pasalpos ne uz dyka duodamos. :)

    gabrielita123

  9. 1

    Davatkele, be pavydo scenu;)) tik anonimu ir sugebi parasyti kad ziurkes etiketes neuzsiklijuot.
    Siaip laukiu normaliu atsakymu, dramos neidomios, turiu dirbanti vyra ir pati uzsiimsiu darbais kai vaikai paaugs, nereikia via tu pavyduoliu, turbut sunku ir biedna darba turi kad puoli. :)
    Ne del pasalpos vaziuoju, o noriu ten savo gyvenima nugyventi, mdel savo ir vaiku ateities, del to idomu kaip ten kas. Laukiu atsakymu.

    gabrielita123

  10. 0

    jokios pasalpos nera,yra mokami vaiko pinigai-kindergeld 184eurai zu vaikai iki 18metu o jei mokysis dar toliau tai iki 25metu. Nestumo metu galima turet bet nebutina turet akusere(Hebamme)kuri padeda visais klausimais,po gimdymo atvyksta i namus padeda kudikio prieziuroje.Del pasalpu galima kreiptis,bet ar ju gausi cia kitas reikalas,nes taip visi suvaziuotu ir gautu,yra atsizvelgiama i turimas pajamas,taop pat po gimdymo metus laiko yra mokama po 300 euru vadinamu tevu pinigai-elterngeld,galima imt ir du metus po 150 euru.Daugiau nieko ir nebera,baigesi geri laikai

    Anonimas