• 11ats.

    ar jusu metuku laiko sulauke vaikai tapo savarankiskesni?

    mano mergaite nebeleidzia man jos maitinti, nori butinai valgyti pati. jei neduosiu sauksto jai i ranka, ji isvis tada nevalgys, o koses pati valgyti dar nemoka, viskas drimba nuo sauksto. nori pati praustis, rengtis rubelius. ar ir jusu vaikuciai tokie uzsispyre buti savarankiskais?

    Anonimas1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    dabar jiems viskas įdomu ir smalsu, atsiranda poreikis viską paiimti ir bandyti daryti patiems, klas dėl valgymo tai mano abu vaikai turėdavo ir makaluoti lėkštėj kol maitindavau, buteliuką stengdavosi ir patys išlaikyti-pasilaikyti. Bet savarankiški nebuvo, reikėdavo visur pagalbos.

    Lulu

  2. 2

    Zinoma kad daugiau visko ismoko, bet nepavadinciau to savarankiskumu. Juk dar tik metukai buvo. Mano sunus ir dabar dar nemoka pats apsirengti, bet manau jog tai normalu. Viskas savas laikas :)

    Yuki

  3. 2

    as ir leidau kad pats valgytu, nes noras buvo didelis, kitaip ir neismoks juk. jei matydavau kad nesiseka kazkas paklausdavau ar galiu padeti, kartais leisdavos kartais ne. arba parodydavau kaip daryti reikia.

    Anonimas

  4. 2

    maniske elgdavosi lygiai taip pat, ta perioda pamenu kaip mazyti kosmara- visur priterliotos koses, jos prisivarydavo net i plaukucius bevalgydama, na bet nieko, ismokom, kartais jei leisdavos pati pamaitindavau, kartais iduodavau saukstuka, bet ir pati maitindavau is kito....

    Anonimas

  5. 2

    Mano tokia buvo tai leisdavau paciai mokintis valgyti apsirenkti

    Anonimas

  6. 2

    priklauso nuo aukeljimo, nuo uzsiemimo :) kaip ismokinsi taip ir turesi :)

    bambaliukas

  7. 1

    tai ir priklauso taip: nuo metu iki dvieju yra oraline-analine raidos faze, kada vaikas pradeda pats pavalgyti ir susitvarkyt su puodu pries antruju metu gimtadieni vaikai tai iveikia. Musu mergaitei 1.6men tai ji irgi iveikineja tas pakopas, kartais buna ir apsipila ir i puoda nespeja, bet stengiames..

    slauga

  8. 1

    taip, bet sulaukus 2m. tas savarankiskumas paslaptingai dingo, tada noras atsiranda, kad uz ji mama viska padarytu :)))

    Adri

  9. 1

    Prisimenu su kosmaru ta mokymasi.Is pradziu vienu sauksteliu valge pati,kitu as maitindavau.O poto atsisake mano pagalbos.As net iseidavau is virtuves,nes budavo kaip po karo.O rengtis nenorejo,bet uztat spinta,komoda ir spinteles kraustydavo su malonumu.O is savarankiskumo,tai mokedavo susirast sau uzsiemima,kai as darbuodavaus.

    grirute

  10. 1

    maniskis kazkaip ne, tarkim budavo jis loveleje ir budavo padeta pizama, net neimdavo, nezaizdavo su drabuziais, neziuredavo kaip ir kas.. net keista atsimenu vyresnelis net dregnus drabuzius nuimdavo nuo dziovyklos kol nematydavau ir issimatuodavo... :DD
    su maistu kol maitindavau gerai, tik nusisukdavau, pagriebdavo sakute\sauksteli ir viskas, jau nebeatimsi is jo, tai atsinesdavau kita.
    pastebedavau laabai batus megdavo matuotis tai jau tik pamato kokias tapkes ar batus tai jau zirek ir vaiksto.

    tikmama