• 9ats.

    Vaiku gimimo liudijimai.Vaikai turi vyro pavarde,neseniai su vyru susirasem,tai noreciau pakeisti vaiku gimimo liudijimus,kad visur butu vienoda pavarde,bet dabar galvoju ar uzteks santuokos liudijimo ar reikia ispradziu man perdaryti asmens dokumenta,o tik tada eiti i metrikacija? Gal kas buvo susidures?

    Jolka123Teisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Na va, dar patikslinau pas drauge. Nereikes vyro sutikimo pakeist irasus vaiko gimimo liudijime,bei dalyvavimo.Tiesiog turekite su savimi santuokos liudijima ir santuokos liudijimo kopija,savo asmens dokumenta su jau pakeista i vyro pavarde, bei vaiko g.liudijima.
    Ir jum pakeis. tik pamirsau jos paklaust ar tai kainavo.Bet supratau kad lyg ir nieko. na jei ka tai sumoksite i nurodyta sask. zymima mokesti,tai juk smulkmena ir turesit nauja tvarkinga vaiko dokumenta.

    Anonimas

  2. 2

    Kaip supratau ,kai gime vaikai ,nors jus jiems suteikete vyro pavarde, taciau pati buvo neistekejus uz vaiku tevo.Todel vaiku gimimo liudijime, jusu pacios pavarde liko irasyta buvusi pries snattuoka.
    Todel, zinoma tetis ir mama gimimo liudijime vaiku skirtingomis pavardemis, atrodo lyg mama butu is "kito pasaulio" ne sios seimos.
    Pritariu man irgi toks irasas g. vaiku liudijimuos nepatiktu :)
    Taip ,irasus galite pasikeisti.Turi abu tevai kartu nuvyke pateikti prasyma pakeitimui.
    Taciau ,nors jie tai be abejo gali padaryti,ta daro labai jau nenoriai. Tikrai be jokiu aiskiu priezasciu.
    Drauge buvo irgi susiduru siuo klausimu. Tai per nmazai sugadintu nervu ,visgi dasimuse pakeitimo.

    Anonimas

  3. 2

    iš klausimo konteksto nelabai eina suprasti kam jūs norite pakeisti pavardes gimimo liudijimuose - ar tai savo pavardę, ar vaikų pavardes kito vyro kad turėtų.

    O šiaip jei norite pakeisti savo pavardę vaiko gimimo liudijime, tai reikia santuokos liudijimo, abiejų tėvų asmens dokumentų - jums reikės paso ar tapatybės kortelės su nauja pavarde, nes reikalingas bus naujos kortelės numeris.

    Lulu

  4. 1

    Aciu uz vertinga info :) kad vyro sutikimo nereikia ir jo,tai sita zinojau,nes savo pavarde keisiu :)

    Jolka123

  5. 1

    o jei norite pakeisti vaikams pavardes į kito vyro pavardes, tai reikės kreiptis į teismą - ilgas kelias nusimato.

    Lulu

  6. 0
  7. 0

    Noriu pakeisti savo pavarde vaiku gimimo liudijimuose,nes vaiku ir vyro viena,o mano kita nurodyta,o noriu,kad vaiku gimimo liudijimuose butume visi viena pavarde.

    Jolka123

  8. 0

    Na kada man zenitis reikejo ne tavo reikalas, ziurek savo gyvenima.

    Jolka123

  9. 0

    Tai pries vaikam gimstant reikejo zenytis, ir tada butu buve aisku

    Anonimas