• 12ats.

    Kaip išsigelbėti nuo depresijos?

    Jau bus kaip 3 metai kaip auginu 2 vaiką ir baigiu išprotėti namuose. Kažkiek dirbu, puse etato, bet jau pavargau nuo to, kad negaliu ramiai nueiti į darbą nustatytų laikų, pastoviai reikia prisiderinti prie kitų, kas galėtų pabūti su vaiku. Nuo rugsėjo 1 d. vaikas pradėjo lankyti darželį, galvojau jau biški atsilaisvinsiu, bet čia vėl problemos ir sunkumai, kol pripras galima palikti tik 2- 3 val. ir kiek tai tesis niekas nežino, o be to šiandien jau sėdim namuose su didžiausia sloga..... Taip blogai jaučiuosi, taip nuo visko pavargau, nebematau jokios išeities kaip galiu pagelbėti sau, gal jus galit patarti, ką man daryti, kaip nusiraminti :(

    allanaMoters sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    yra ir mama, yra ir vyras, bet jie manęs nesupranta, galvoja, kad viskas gerai, ko aš dar noriu. Aš jau tokioj būsenoj, kad aš jau nieko nenoriu, niekas man nemiela, ir jiems kažką aiškinti kas su manim darosi irgi neturiu jėgų.

    allana

  2. 2

    Daugiau bendraukite su sau mielais zmonemis ir dazniau iseikite kurnors pasivaikscioti,arba vaikui miegant sugalvokite koki megstama uzsiemima (Sokit grojant megstamai muzikai,pieskit,megzkit,kurkite eilerascius).Taip truputi atsiribuosite nuo kasdienybes ...

    Anonimas

  3. 2

    galiu tik pasiguosti, kad ir man tas pats, skaitau ir atrodo kad as rasau, ziauriai stresuoju ir depresuoju paskutiniu metu, ypac del darzelio, nes vaikas ten nelaukiamas, nes truksta vietu, todel reikalauja , kad lankytume tik iki 12h, aukletojos negauna pinigu uz papildomus vaikus, todel piktos,o man juk reikia eiti i darba, nera kur vaiko palikti, ir dar butina vaika pripratinti prie grupinio gyvenimo pries mokykla, tai net miegoti negaliu ramiai del to, nei valgyt darau, apetito nera, ir niekam negali pasiskusti, nes tokios taisykles nesamoningos, jautiesi kaip koks nurasytas ir nereiklalingas, todel rankos nusvyra.

    vinipukas

  4. 2

    Mažiau galvok apie savo poreikius. Tada neima depresija :))))

    Jorkaile

  5. 2

    Jeigu jus auginate viena, tai as tikrai uzjauciu labai. Nes neisivaizduoju,kaip as pati auginciau ,jeigu netureciau mamos. Turiu ir vyra, bet mama mums baisiai daug padeda.Vaikai 4.5 ir 2.5 metu. Stodas irgi vaziavo nuo amzino bardako.Vaikas nuejes i darzeli irgi pradejo sirgti,maximum 5 -7 dienas per menesi nueidavo. As galvojau kad darzelis palengvins viska, bet jei ne mama, as negaleciau dirbti, tiesiog buciau nuolatiniame biuletenyje.Jums butinai reikia pagalbos,ne tiek moralines,kiek fizines. Jums reikalinga aukle, arba kokia nors moteryte, kuri padetu jums ziureti vaika,kad jus nors biskiuka laiko sau turetumete.

    liutukas

  6. 2

    prasykite pagalbos artimuju - mociuciu, tetu, vyro ir t.t. is bedos pusdieniui galite samdyti aukle ar kokia vyresne moterele kuri pabutu su vaikuciu.

    save reikia saigoti ir tausoti, tad nepasiduokit liudnom mintim ir nesistenkite tapti supermama.

    arcita

  7. 2

    Depresija yra sunki liga, o ne nuotaikos svyravimai, kaip daug kas mano... Depresija yra gydoma vaistais, kartais tuo paciu taikant ir psichoterapija.

    Pati jau daug metu sergu depresija. Vaistai tikrai labai padeda, o kas geriausia, kad prie ju nepriprantama, kaip prie daugumos psichotropiniu vaistu. Kazkada bandziau lankyti psichoterapija, ne viena psichoterapeuta pakeiciau, bet vis jauciau kad lyg su sienomis kalbeciau, ir be reikalo pinigus svaisciau.
    Man taip pat labai padeda meditacija, relaksacine muzika, pasivaiksciojimai gamtoje, bei megiama veikla.
    Sekmes! :)

    Yuki

  8. 2

    Pazystamas jausmas. Zinau ka reiksia istisai namie sedeti. As tai susiradau sau veikos. Darydavau dekupaza,muilus. O labiausiai padejo sportas ir knygu skaitymas :)

    Panther

  9. 2

    Raminamosios arbatos vakare,skani ir raminanti yra melisa. Oras gražus,nesant vaikui temperatūros,galima eiti pasivaikščioti su vaiku. Sedatif ,vaistukai nuo įtemptų dienų pagelbsti,nemigdo,ir nepriprantama. Vitaminų B kompleksas padėtų,. Išeiti su vaikiukais pasilepinti į kavinukę retkarčiais .

    Anonimas

  10. 1

    Ačiū visiems atsakiusiems, labai padėjote. Pradėjau negalvoti apie tuos visus sunkumus, išploviau dar kartą virtuvėje spinteles, šaldytuvą, sutvarkiau vasarinius drabužius savo ir vaikų, šeštadieni nuvažiavau su drauge pagrybaut, sekmadieni pas mamą į sodą, vaikui jau vakar palengvėjo. Vienu žodžiu, pakeičiau savo mintis apie depresiją ir iškarto pasikeitė nuotaiką, tad šiam kartui padėjo, o toliau žiūrėsim.

    allana