• 17ats.

    Ar reikia duoti nesmulkintos koses ar darzovienes, nors ir nera dantuku?

    Mano sunui 8.5 men., valgom dar pertrinta maista, tyreles pavidalo, nes neturim nei vieno dantuko, ar reiktu duoti, kad ir nera dantuku jau nesmulkintos koses, darzovienes ir.t.t?

    Vilma26MaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Mes pirmo dantuko sulaukem 8 men. Iki to kosytes trindavau su blenderiu, pradejus kaltis dantukams, maisteli pertrindavau per sieteli ir kosyte jau gaudavosi ne vientisa mase,o siek tiek rupesne. Mums jau virs metuku, bet kosytes vis tiek pertrinu per stambu sieteli, nes princese aptikusi burnoj didesni gabaliuka maisto,spjauna lauk,o i ranka paemusi graziausiai kramto visa maista :))) Ir suprask tu ja :D

    almyte7

  2. 3

    Maniskiui jau 10 menesiu,o pirmasis dantukas tik pradejo kaltis dabar.Maista smulkinau ir smulkinu ,nes jei yra gabaliuku maiste,jis tiesiog springsta.Laukiu dantuku,tuomet pats ismoks kramtyti.

    vilem

  3. 2

    Po truputį pratinkitės prie stambesnio maisto, nes bus, kaip kai kurių mamyčių vaikučiai - atmes stambesnį maistą. Mano dukrytė daug dauntukų turėjo, tai nelabai galiu pasakyti iš patirties. Bet galvoju, galima būtų pabandyti maistelį lėkštėje ne blenderiu trinti, o pvz, bulvių grūstuve, aš taip darydavau. Kai noriu mėsą, bulves ir kt. stambiau sugrūdu, o labiau patrynus, ir skystesnė košė gaudavosi.

    elegancija

  4. 2

    Kai neturejome dantuku tai valgeme tik tirelels, nesmulkinta tai baisu kad neuzsprinktu.

    mamyciuke

  5. 2

    Savo maziui maista tryniau iki metuku, nors ir dantu nemazai turejo. Jis tiesiog labai spjaudydavo ir nenoredavo rupesnio maisto valgyt, rydavo nekramtes ir springdavo. O dziuveseli kazkodel puikiai kramte. Cia jau vaiko "ispindejimas" :)))) net dabar taip elgiasi, nors jau priprato pusiau aptrinta maista valgyt. Jums siulyciau po biskiuka pratintis prie rupesnio maisto, jeigu valgys, tai puiku, ir nebetrinkit. Net jeigu dantuku dar neturit :)))

    Agne

  6. 2

    Mano sunelis irgi pirmo dantuko sulauke 8 men, bet dar vis trinu maisteli (mums metukai)

    Indruke

  7. 2

    Skaiciau, kad nereikia visiskai susmulkinti vyresnio amziaus vaikams maisto nors ir neturi dantuku, turi mokintis trinti maista dantenomis ir kuris jau yra su gabaliukais ne visiskai sutrintas.

    Erika_P

  8. 2

    Na manoji mergaitė irgi tokio amžiaus neturėjo dar nė vieno dantuko.Pirmojo sulaukėm tik prieš pat pirmąjį gimtadienį.Aš iki metų jai viską trindavau su blenderiu,kitaip ji nebūtų valgius.Išskyrus kruopienes,kurias virdavau(ir dabar verdu)iš greitai išverdamų dribsnių,tai juos ilgiau pavirus jie gerai suverda ir jų pertrint nereikia.Gaunasi tokia šiek tiek rupi košytė.Tokią šveisdavom jau nuo kokių 7,5mėn.O nuo metų pradėjau išvirus maistą pertrindinėt šakute-šiek tiek stambiau,bet po truputį,kad priprastų,išmoktų kramtyt.Iš pradžių jai nepatiko,po to priprato.Taip kad manau skubėt neverta.:)

    Vilmiene

  9. 1

    neskubeciau,juk kramtyti reikia,o dantuku nera

    ruta26

  10. 1

    Tai su kuo kramtys? Manau, kad nbe..

    Auksare