• 11ats.

    Nesenai prauze Siauliu dienos. Bunant sventeje su balionais priejo moterys ir dave lankstinukus, kazkaip nekreipiau demesio, tik grizus galvoju ka cia dave ;)) na ir skaitau, tai lankstinukas su raginimu/kvietimu prisijungti prie vaikelio globos/ivaikinimo. Ivaikinimas kiek sudetingiau, bet tarkime globa kai paskaiciau ta lankstinuka atrodo nieko sudetingo o darbas beprotiskai geras padeti uskriaustam nors vienam vaikeliui. Taciau kodel taip nedaug kas imasi sio gero darbo, kodel taip yra ? labai graziai cia viskas tam lankstinuke surasyta, kad nori, isklausai paskaiteliu ir supazindina su vaikeliu, kuri reiketu lankyti, pasiimti savaitgaliais ir t.t... kas atgraso seimas padeti tiems vargsiukams?

    As asmeniskai tikrai susidomejau siuo klausimu.
    Jei butu dar daugiau " prieinamos" informacijos, teveliu patirties, kurie pasidalintu, tikrai pasiimciau globon kokia mergyte ar berniuka...

    rainbowVaikasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    anonime, as jau turiu vaika, ir jis tikrai laimingas, nepergyvenk ;)*
    Beje, jei nepastebejai, tavo pasisakymas neatsako i klausima. Bijai parasyt prisijungus? :))

    Yuki

  2. 3

    Gal tame lankstinuke yra svetaines adresas?
    Tiesiog smalsu :)

    Yuki

  3. 3

    kas susidūrę su vaikais iš vaikų namų, tas puikiai žino, kad jie neauksiniai vaikai, kiekvienas jų yra pripratęs kovoti už save. Be to kas norės papildomų bėdų, nes dauguma bėga iš namų pajutę laisvę (o patikėkit dar kaip, o tu atsakingas visapusiškai už jį tą savaitgalį), vaginėja ir pan. be to daugumai žmonių vien mintis atgraso pasiimti vaiką jei jis turi raidos sutrikimų.

    Šiaip iš savo patirties dirband sutrikusios raidos vaikų namuose galiu pasakyti, kad yra labai jautrių vaikų, pamenu buvo mano šeimynoje toks berniukas (maždaug 5 m.), lupdavo visus iš eilės, nesvarbu ar tai svetys, vaikas, pedagogas - dauguma baisėjosi tuo vaiku, o jis tik taip bandė patraukti dėmesį, visad su pavydu žiūrėdavo kai savaitgaliais kitus vaikus pasiima giminaičiai ar taip globėjai. Ir šiaip visi nori gražių, mandaglių, nedarančių problemų vaikų.

    Lulu

  4. 2

    manau, kad mažai informacijos ir perdaug reikia visokių dokumentų, perdaug prie visko kimba.. juk jei nereiktu metais laukti, kol galesi vaikuti priimti i savo seima, atsirastu daugiau seimu pasiryzusi isivaikinti

    samsung1992

  5. 2

    Globoju 12 metu broli. Jis gyvena globos namuose bet savaitgaliais, atostogu metu pas mane, siuo metu vaiku teises kesinasi paimti is girtuokliaujancio tevo, bei psichinia negalia turincios ir stiklelio nevengiancios pamotes 6 menesiu sesute, jos likimas mane irgi neramina nes telsiuose nera kudikiu namu tad jeigu as nepaimsiu jinai isvyks greiciausiia i Klaipeda. Sutinku kad globejo darbas kilnus, bet as lyg ir noriu savo gyvenima susitvarkyt, turiu savo vaiku pasirupinti tad kada globa is pareigos nera lengva

    villllija

  6. 2

    na gal ateityje bus atviras ivaikinimo istatymas tai mes su vyru tikrai noretume ivaikinti mergyte, o globa tai jau darbas, mes uzzimti tad Tapti globeju mums tikrai nera kada, nors is tikro tai labai sveikintinas ir kilnus darbas, lenkiu galva pries tuos zmones kurie dirba sita darba..

    vejune

  7. 2

    Nes matyt nenori skaudint vaiko, nes kaip vaikas, taip ir tie zmones, kurie globos, prisirisa viens prie kito, vaikas ne sunukas, ne zaisliukas, kad tik per iseigines imti ir sventes, kaip skaudu vaikui turi buti, kai per iseigines gyvena seimoj, o po ju vel reikia vaziuoti i globos namus.

    Jolka123

  8. 2

    mano mama siuo metu tvarkosi visus reikiamus dalykus del globos. ji nori pasiimti globoti mano pussesere, nes is jos mamos atimta teise. tai zinokit tai nera taip paprast s pat pradziu. reikia surinkti nemenkai daktaru pazymu: is psichijatrines, tuberkuliozinio ir dar visokiu kitokiu. reikia isklausyti paskaitas, labai daug visko ismokti, kas su tuo susije. vien tas pasiruosimas atima labai daug laiko ir manau del to daugelis zmoniu pabugsta.

    Anonimas

  9. 2

    Globa irgi nėra visiškai paprasta, norint globoti irgi reikia atitkti tam tikrus reikalavimus, gauti pakankamas pastovias pajamas, turėti atitinkamą gyvenamą plotą. Aišku, jei ne nuolatinei globai, o tik lankyti ir savaitgaliais pasiimti, turbūt yra paprasčiau.

    marcipana

  10. 1

    uuuuu, Juki, tu geriau net nesidomek, nelaimingi vaikai pas tave butu, baisuuuuuuu.

    Anonimas