• 9ats.

    Ar tinka kepimui alyvuogių aliejus?

    yuki panaikino mano klausima ir idejo nuorodas, neva toks yra, bet deja tokio nera ir as sugadinau jau du patiekalus per ja, nes labai neskanus blynai gavosi su alyvuogiu aliejum, o saulegrazu neturejau, todel ir uzdaviau klausima ar naudojate, ar tinka kepimui, o yuki nuorodose to nera, keistas zmogus ji tikrai

    vinipukasKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Zinoma kad tinka.As kitokio niekur ir nenaudoju,tik alyvuogiu.

    Anonimas

  2. 2

    Tai va, vinipuk, isvada tokia kad tiesiog nemoki blynu iskepti ;DDD

    Yuki

  3. 2

    negi neteko matyti nei vienos kulinarines laidos. juk visi ten kepimui naudoja tik alyvuogiu alieju. nors as pati visada naudoju saulegrazu alieju, bet teko kept ir ant alyvuogiu. net ir lietinius blynus ir tikrai skonio nesugadino.

    Anonimas

  4. 2

    Na, jau visiskai kvaila teigti jog per mane savo patiekalus sugadinai, o ne per savo pacios nezinojima. Beje, turbut neskaitei atsakymu tuose klausimuose, i kuriuos nuorodas parasiau, nes ten aiskiai ir ne viena karta rasoma jog alyvuogiu aliejus kepimui yra netinkamas.

    Yuki

  5. 2

    "Reikia nepamiršti, kad aliejų yra visokių rūšių ir įvairaus apdorojimo. Pavyzdžiui, nerafinuotas, šalto spaudimo alyvuogių aliejus yra labai naudingas ir puikiai tinka gardinti salotoms ar jau pagamintiems patiekalams, tačiau kepimui nėra tinkamas, nes aukštoje temperatūroje pradeda degti, dėl ko susidaro sveikatai itin žalingos medžiagos."

    Yuki

  6. 1
  7. 1

    as naudojau kuri laika kepimui alyvuogiu alieju, gal ir sveikiau su juo ruostas maistas, bet dabar naudoju saulegrazu, man daug skaniau:)

    agnesm

  8. 1

    As naudoju tik alyvuogiu extra virgin, ir kepimui, ir viskam kitam :)

    Vita_321

  9. 1

    priklauso nuo alyvuogių aliejaus rūgštingumo, ne visi jie naudojami kepimui. Kuo mažesnis aliejaus rūgštingumas, tuo aukštesnė maksimali aliejaus kaitinimo temperatūra. Jei pradeda rūgti dūmai,degti keptuvėje - vadinasi perkaitinote. Be to alyvuogių aliejų galima naudoti kepimui kelis kartus.

    Lulu