• 12ats.

    Ar pritariate, kad seimas nors viena protinga sprendima prieme per pastaruosius metus tai yra iteisindamas 72 valandu laukimo termina merginai planuojanciai nutraukt nestuma?

    statistiskai abortus darosi jaunos merginos daznai nesuvokdamos ka daro tiesiog issigandusios, o ne tai kad jos nekencia to vaikelio, tad konsultavimas kaip visam normaliam pasaulyje gal issaugos tokius vaikelius?

    slaugaNėštumo planavimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    As nepritariu, nes visu pirma moteris ir taip issigandusi, bijo, kad bus pasmerkta, kad i ja kreivai ziures, o cia dar 72 valandas privaloma klausyti kitu spaudima, visu antra ne tik jaunos merginos daro nutraukimus, bet ir jau turintis vaiku, tad cia irgi kisimasis jau i zmogaus asmenini dalyka, jeigu su vyru nutare, kad negali auginti daleiskim 3-4-5 vaika, tai klausyti kitu zmoniu isvedziojimus nesamone, kai suauge zmones savo sprendima padare ir taip sunku, o cia dar kapses.

    Jolka123

  2. 3

    aš manau, kad čia kiekvienos asmeninis apsisprendimas.. juk būna ir tokių variantų, kaip išprievartavimai, apsigimimai ar kenkia sveikatai.

    samsung1992

  3. 3

    O prie ko cia nekencia, jeigu tik vienas vyras daleiskim dirba ir seima gyvena nuo algos iki algos arba is pasalpu ir zinokit ne tik asocialus buna taip gyvena, tai manau abudu susede gali nuspresti, kad tiesiog nepatemps dar vieno vaiko, as nekalbu apie spaudima, kai vyrai vercia, kalbu apie abieju nutarima. Kiekviena seima, mergina, moteris turi teise apsispresti ir neturi jokios teises kistis visai kitas zmogus is salies, kuris nei zino apie ju gyvenima, nei maitins paskui juos, nei pagelbes. Taip gaila, bet dar baisiau, kai vaikas numestas pats sau.

    Jolka123

  4. 2

    NEI PRITARIU NEI NEPRITARIU. manau butu svarbesniu istatymu kuriuos reiketu priimti. nes jei jau mergina\moteris mylisi tada jau reikia pagalvoti ir apie apsaugas, na zinoma nesneku apie kai saugaisi priemonemis ir pastoji. o siaip yra svarbesniu istatymu, tarkim kazkaip kazka geriau galetu priimti drausminti girtus sedancius uz vairo. ar kazka panasiai kurie tarkim nedirba ir tingi daug metu dirbi. pvz maciau laida berods "valanda su Ruta" tai kaip 10 metu vyras nedirba, tai va kazka reiketu is istatymu priimti, o ne dar labiau klupdyti, zlugdyti ir skaudinti moteris, nes manau vistiek, kad kaip bebutu, vistiek jei moteris\merina priima sprendima del aborto jai bet kokiu atveju begalo sunku....

    tikmama

  5. 2

    Iki legalaus aborto atlikimo Lietuvoje, moteris turi laiko nusprest ar gimdys siai dienai 12 savaiciu. Tiksliau 84 dienas arba 2.016 valandu.
    Ivedus 72h privalomo moralo .
    Moteris norinti pakliuti i savo termina del aborto atlikimo laiku, jos 12 savaiciu terminas, sutrumpeja net trim paromis.
    As manau , kad 72h sitas moralas yra sugalvotas ne moteriai pagelbeti, o samoningai ,tam kad daugumai apsisprendusiuju jis butu tiesiog nepasiekiamas tycia.
    nes jei jo nepasidarai ,kartu su moralo isklausymu iki 9 nestumo savaites. Tai jau ir isklausius morala, jo nespesi pasidaryt,nes aborto atlikimo terminas bus praejes.
    Kam tokia 9moraline-sudmale) paranki , tai tik tik tiem,kas tu moralu komisijoj sedi.
    Paduodi vokeli,ir jau kursas,kam prispirs,bus ir be moralu "isklausytas" vos per minute.Bet bus nemazai tokiu,kas negales ir to susimoket, ar nesusipras laiku.
    Nes realybeje, jei tai pirmas nestumas, ir jis be jokiu komplikaciju,be salutinio poveikio savijautoje, tai minimum sansu, kad ji isviso , pajustu ar atpazintu pastojusi moteris . Turi praeiti maziausiai bent du menesiai,po pastojimo,kol suvoks kur dingo menesines, ne visos ismano tas subtilybes. O kiek tokiu,kurioms ir net menesines nedingsta is karto.Ir testai pameluoja... Taigi su tais papildomais zaidimais cia specialiai uzsleptas uzdelsimas tycia. Is valdzios puses.
    Jei jau taip valdzia nori privers moteris peret vaikus kaip vistos deda kiausinius.
    Tai galejo,tiesiog,"tiesiai sviesiai" aborto atlikimo termina sumazint iki 9 nestumo savaites.
    Nereiketu ir moralo tada , ir moteris daug greiciau apsisprestu pacios, gimdyt ar ne. O jei nespejo,tai ir be moralo gimdytu ir psio.

    I

    Anonimas

  6. 2
  7. 2

    beje Jolka 123 tam 1% moteru kurios tvarkingai gyvena su tuo paciu vyru ir saugosi tik joms nesuveike ausauga kaip tik konsultacijos labai reikia nes kazkaip keista, kad 2 ar 3 vaikus nuo to pacio vyro augina ir myli, o va sito jau nekencia, tiesiog nepagalvojusi tai padaro veliau velu gailetis.

    vejune

  8. 2

    taip pritariu... nes jaunos mergaites daznai yra spaudziamos darytis abortus savo tevu, vaiko tevo, siuo atveju konsultavimas galetu buti ne tik jai, bet ir jos tevams, tam jaunuoliui. O kas liecia suaugusias moteris kurias vyrai vercia darytis abortus tai jau smurto forma ir konsultacijos metu tai irgi paaiskes. O tos kurios net nezino nuo ko pastojo tai joms jau jokia konsultacija nebepades jos tiesiog nekencia to vaiko.

    vejune

  9. 2

    Pritariu.Jeigu yra nors menkiausia galimybė išgelbėti nors vieno vaiko gyvybę,aš už.

    deimile

  10. 1